Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért akkora nagy szám, ha...

Miért akkora nagy szám, ha valaki nem ülteti a tévé elé a 3 éven aluli gyerekét?

Figyelt kérdés

Miért rögtön: "hazug, ösanya... stb."?

Ennyire hihetetlen, ha valakinek az életében nem játszik fontos szerepet a tévé, így teljesen természetes neki, hogy nem kapcsolja be a gyereknek se?

2017. nov. 30. 08:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
Én is pont ezen gondolkodtam mint utolsó. A legtöbb tévéellenes ugyanúgy nézet mesét a gyerekkel, csak nem tévén, hanem laptopon vagy hasonlókon. Különbség zéró, úgyhogy erre kár büszkének lenni. Feltéve, ha a tévében is válogatott mesét kap, mint például nálunk. Van napi egy Dóra felfedező meg egy Mikiegér és ennyi
2017. nov. 30. 11:37
 12/24 anonim ***** válasza:
45%

Én egyáltalán nem nézek TV-t évek óta. Helyette laptopon filmezek. Viszont most költözünk és vettünk a férjem kedvéért egy TV-t. Ha lesz gyerek simán el tudom képzelni hogy ameddig valamit elintézek addig bekapcsolom neki, hogy lefoglalja.

Mértékkel szerintem mindent lehet. Meg nyilván nem belezős horrort, hanem baba csatornát kapcsolnék. Megértem mindkét oldal érveit de szerintem ennél nagyobb baj sose érje senki gyerekét.

2017. nov. 30. 11:49
 13/24 anonim ***** válasza:
41%
Én nem azt látom, max. akkor szállnak rá az illetőre általánosságban, ha mellette ilyen elitista hozzáállása van, hogy "jaj, a tv az ördögtől való, a mi gyerekünk intelligensebb lesz, mint a tied, már most az, a tv a prolik szórakozása". Vagy ennek a még szélsőségesebb verziói... pár éve láttam olyan válaszolót, aki a 4-5 éves gyerekeivel II. vh-s dokumentumfilmet nézetett csak, és elvolt magával, mennyire jó, okos gyereket nevelő szülő. Meg aki a 6évesét görög drámára viszi színházba.
2017. nov. 30. 12:47
 14/24 anonim ***** válasza:
40%
Igen, nekem kicsit hihetetlen, ugyanis szerintem mindenkinek van olyan hangulata, hogy bekapcsolna a tevet. Vagy meg akar mutatni egy aranyos meset a gyerekenek, ha masert nem, kivancsi, hogy mit szol hozza. Plane karacsonykor, gyonyoru mesek vannak szuper dalokkal, az enyem imadja. Szoval szerintem ezek az emberek akik elvbol nem tvznek,elfojtanak valamit, es en utalom az ilyen embereket. A 3 eves korhatart sem ertem.
2017. nov. 30. 14:53
 15/24 anonim ***** válasza:
49%

Imádom amikor valaki ördögtől valónak találja a tv-t de a számítógépen lesi az összes futó idióta sorozatot :) (elég sok ilyen ismerősöm van..)

Anyukáknál meg tiltják, mintha a tv sugarai leolvasztanák a gyerekről a szenteltvizet..közben meg laptop elé ültetik mesét nézni.

Na, ha valaki meg se tv-t, se laptopot nem mutatott még a gyerekének az hazudik.

2017. nov. 30. 16:04
 16/24 anonim ***** válasza:
52%

15-ösnek: 13-as vagyok. Egyetértek. Ez a másik. Amikor kb. azt hiszik arra a szülőre, aki leülteti egy.egy félórára a gyereket a tévé elé, hogy tuti ValóVilágot nézet vele meg mindenféle szar gagyi mesét válogatás nélkül. Persze, sokaknál ez van, de nem mindenhol. Rengeteg szülőt ismerek, aki tényleg hosszas kutatás után határozza meg, melyik mesét nézze a gyerek (az XY mesét nem, mert az butít, az XY mesének a grafikája rossz és ízlést rombol stb.)... az meg kb. ugyanolyan, mint aki laptopról meg tabletről nézet mesét a gyerekével. Attól, hogy a tévé be van kapcsolva meg ott van a Disney Channel / Minimax / Nickelodeon / m2 logó a mese sarkában, nem lesz automatikusan agyrombolóbb...

De ettől függetlenül nem gáz az, aki nem nézet tévét, ha nem nézi le azt, aki meg igénybe veszi az eszközt.

2017. nov. 30. 16:08
 17/24 A kérdező kommentje:

Sok funkcionális analfabéta. :)

Nem teljes tiltás egész életre, nem ördögtől való és a 3 éven aluli korosztályra vonatkozott a kérdés.

A szakértők pedig egyetértenek, hogy ebben az időszakban teljesen kerülendő, mert az idegrendszeri érést, a beszédértést, a beszédfejlődést zavaró tényező.

3 év felett pedig mértékkel és csakis felügyelettel.

A 2 éves beültetése a Bogyó és Babóca elé, míg anyuka mosogat (azaz villanypásztorként használva) vitathatatlanul árt.

2017. nov. 30. 17:08
 18/24 anonim ***** válasza:
24%

Nem értek egyet az utolsó hozzászólásoddal.Ki szerint árt vitathatatlanul?

Mivel nem lehet összehasonlítási alap egy gyerek esetén a tvzés és nem tvzés ezért ez bizonyíthatatlan.Több gyereket lehet összehasonlítani, egy gyerek esetében csak a "mi lett volna ha" van.

2017. nov. 30. 19:48
 19/24 anonim ***** válasza:
19%
Hahahahaha...bogyo es baboca ol butit es nyomorba dont! :D
2017. nov. 30. 23:09
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Az a baj, hogy sokan válogatás és gondolkodás nélkül benyalják az úgynevezett "kutatási eredményeket".

Pajzsmirigye pl embernek jobban nem lehetett elszállva mint nekem a terhesség első felében, ami az okosok szerint kreténséget (klinikai szóhasználattal élve) okoz a babánál. Erre alapozva vannak orvosok, akik nem átallanak terhességmegszakítást tanácsolni.

Na, én akkor nyugodtam meg és kaptam röhögőgörcsöt, amikor elolvastam a tudományos kutatás szövegét, a röhögőgörcs azóta csak erősödött, mivel a gyerek majdnem három éves és egyértelműen átlagnál magasabb intelligenciával rendelkezik.

2017. dec. 1. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!