Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ellenszenves másoknak,...

Miért ellenszenves másoknak, ha egy anya költ/áldoz/stb a saját gyerekére? Hogy lehet ezt háritani?

Figyelt kérdés

Példák:

Gyerekem kinőtte a babaágyat, szerintem egyértelmü, hogy ágy-matrac az kell neki, erre kapom a negativ károgást, hogy az megy a hirekben hogy rakkeltő anyagok vannak a matracokban.

Nyaron mentünk a balcsira gyerekprogramos hét volt kimondottan tervezve, ismét károgo reakcio, hogy ugy is esni fog

Jön a tél ugye.., nekem valahogy természetes, hogy veszek a gyereknek télikabátot, mert eddig atmenetije volt, erre beszolas:" ha neked ilyenekre van penzed.."

Most a karácsonyi ajandeka miatt kapom az ivet, pedig ertelmes, nem is tul drága es gyerekközpontu jatekrol van szo..

Miert fáj mindenkinek barmi, amit a gyerekemért teszek és ráadásul alap dolgok..?

2017. nov. 28. 23:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Így van, épeszű ember nem szól be ilyesmikért. A kérdés elolvasásakor azt hittem először, hogy minimum Dubaiba viszed nyaralni a fél éves babádat, na de hogy télikabátot veszel neki, meg új ágyat amikor a régit kinövi....?

Nos, csak a te döntéseden múlik, hogy kinek mit mondasz el, és kinek hallgatod meg egyáltalán a reakcióját. Ha ilyen emberekkel vagy bizalmas és még el is tűröd, hogy egyáltalán beszóljanak, akkor te hibázol. Az élet ilyen egyszerű, nem arra kell fordítani, hoyg érdemteleneket ne sértsünk meg, gondolj arra, hogy ha az ilyen beszólások elrontják a kedvedet akár csak egy percre is, azt a jókedvű anyát az illető a te gyerekedtől vette el. És mint ilyen, nem érdemes arra, hogy akár csak egyszer is szóba állj vele, vagy lehetőséget adj neki arra, hoyg elmondja a véleményét. Igen,a legkomolyabban így gondolom akkor is, ha az illető a saját anyukád (de remélem, nem az).

2017. nov. 29. 08:44
 12/13 anonim ***** válasza:
88%
Itt nem az ellenszenves a beszólónak, hogy a gyerekedre költesz, hanem minden. Egyszerüen valószinüleg egy ilyen embertipusról van szó, aki károgó, mindenben a rosszat keresi. Megkeseredett ember lehet, kerüld egy nagy ivben. Ha nem tudod, mert közeli családtag, akkor meg ne ossz meg vele semmilyen infot és állitsd le ha elkezdi a hülyeségeit.
2017. nov. 29. 09:34
 13/13 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem itt inkább veled van a gond. Tipikus "megjegyzek egész életemre minden félreértett beszólást" típusú embernek tűnsz. Vagy van már 10 télikabát és egy közeli rokon mondjuk mer szólni neked, hogy ez talán már felesleges.
2017. nov. 29. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!