2 év körüli gyermeketek milyen gyakran mossa a fogait? Szeret fogat mosni, vagy meg kell küzdeni vele?
Egyáltalán nem mossa, és nem is hagyja megmosni. Minden este cirkuszolunk, hogy mossa/mossuk már meg...
Utálja a fogmosást, legfeljebb úgy lehetne megmosni a fogát, hogy ketten (!) lefogjuk és erőszakkal megmossuk. De szerintem ezzel egy életre megutáltatnánk vele, úgyhogy várunk és próbálkozunk esténként.
Ja és: semmi trükk nem jött be!
- vettünk aranyos kis lábakkal rendelkező, egeres fogkefét,
- megmutattuk, hogy mi is fogat mosunk, aztán hogy mossuk együtt a fogunkat,
- aztán különféle játékokkal próbáltuk rávenni,
- aztán úgy tettünk, mintha nem is érdekelne bennünket a fogmosás (dackorszak miatt, ugyanis amivel mi nem foglalkozunk, az őt nagyon érdekli... de ez sem jött be),
- képeskönyv: kiselefánt, egérke mind fogat mosnak... plusz még száz trükk, de semmi...
Én nem mosom a fogát, ő fürdéskor elrendezi, de már legalább fél éve. Ha végez szól, megnézem és a hátsó fogakat még kicsit megsikálom, de alapjában véve egyedül most fogat. 2,5 éves kislány.
Sajna a kiköpéssel még akadnak gondjaink, de már próbálkozik. :)
A reggeli fogmosás még problémás, nem nagyon érti, nem is erőltetem még, ezzel is elégedett vagyok.
itt olvastam, vmelyik anyukának az jött be, h 1másnak mossák a fogát. tehát anya a picúrnak, közben a picúr anyának. hátha bejön:)
a fiam amúgy szereti, napi 2-szer mosom neki, aztán ő is próbálkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!