Milyen szakkörre, különórára járatjátok/járattátok gyereketeket 3-4 éves korban?
En is kulfoldon elek, itt csak napi 3 ora ovoda van.
Uszni es teniszezni jar.
Miért lennének trollok. 16os vagyok.
Most 6 éves. Oviban 1 úszás, 1 torna és 2 angol van. Esténként 2 úszás egy torna és szombaton lovaglás. Karate is volt, de abban ügyetlen volt így nem irattam már be idén.
3-4 éves korban még nem járt semmire. Tavaly 5 évesen kezdett mazsorettre járni heti 2x.
Idén maradt a mazsorett, plusz az oviban jár néptáncra és gyerektornára, ezek heti egyszer vannak, napközben. Sokan járnak a csoportjából angolra, de azt mi már nem vállaltuk ezek mellé, az is oviidőben van amúgy.
én úgy gondolom hogy fontosabb hogy gyerekek legyenek ebben a korban. Mind a beszédfejlődés, mind a mozgásfejlődés szempontjából a legjobb, ha napi 3-4 órát még télen is a levegőn tölt...délelőtt ha szerencsénk van, ki tudnak menni az udvarra, de ovi után én minimum 1,5-2 órát sétálok velük, még 0 fokban is.
Játszóterezünk amíg el nem lepi a hó. ha vizes a homok akkor overálban, de viszem őket. Mint írtam kötelezően gyógytornára jár mert van egy kis stiklije, de ez minden, ezen felül eszem ágába se lenne máshova beíratni.
Fontos a zene, a tánc, a kreatívkodás - de ezeket egy 3 évessel magam is tudom gyakarolni, még akkor is ha dolgozom. Hétvégén előkerül az olló, a festék, a zongora és még sorolhatnám, minden reggel táncolunk, zenét hallgatunk. DE KÖZÖSEN! reggel fél 9kor elválunk, fél4kor újra találkozunk. Fürdésig 3 órája marad, amiből még mininum 1,5 óra levegőzés, séta...ez azt jelenti hogy 1,5 órája marad megvacsorázni, játszani, meg egy kis esti mese, általában 20 perc...ez baromi kevés...nem is csodálom hogy sokszor úgy kell ágyba könyörögni mert még játszani szeretne velünk. És akkor arról nem is beszélek, hogy miylen fontos lenne az ÖNÁLLÓ játék számukra. Szakkör, különóra ezért minimum iskolás korig nem jön szóba.
#20-as:
Nem,nem trollkodunk.
#11-es voltam
Csak logopédushoz kellett járnom.
Én a lányomat korizni viszem - apja is vele tanul -, nagyon jól szórakozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!