Milyen szakkörre, különórára járatjátok/járattátok gyereketeket 3-4 éves korban?
A lányom 1 éves kora óta úszik és 3 éves kora óta jógázik.
Most 5 éves.
11-es voltam:
Ő is jár angolra,tavaly kezdte.
Ennyi idősen? Semmire. Hagytam gyereknek lenni.
Másszon fára, kergesse a macskát, futkosson a játszótéren. Ha ezeket megkapja, teljesen felesleges más mozgásformákra vinni.
Angolul és németül egész sokat tanultak nyáron, a barátoktól, külföldön.
Semmilyen hátrányuk nem lett belőle.
Viszont jók a szociális képességeik és könnyen teremtenek kapcsolatot, amit az ilyen túlterhelt kis felnőttekről nem lehet elmondani. Belőlük kerültek ki a suli furabogarai, akiknek egy barátja nincs, és egész szünetben nem szól hozzájuk senki.
Nalunk kicsit mas a helyzet,mert kulfoldon elunk,es itt nem jarnak oviba,tehat delelott is eltudtam vinni oket ide-oda. Anno a fiam 4
eveses uszni,tornazni es karatere jart.(a karatet 1 honap utan abbahagytuk) . Lanyom 4 evesen szertornara,uszni es balettra jart,azota a balettot abbahagyta. A 4 eves fiam szertornara es uszni jar,jovo honaptol meg kiprobaljuk a focit mert nagyon szeretne jarni. A 2.5eves ikreim egyenlore csak uszni jarnak. Minden gyereket itthon tnitottam zenere,de a ket nagy csak a suliban kezdett tanarhoz jarni,addig itthon tanitottuk oket. A fiamat zongorazni es gitarozni,a lanyomat csellozni es fuvolazni,a 4 evest zongorazni es hegedulni.(zongorazni mindketten tudunk,gitarozni es hegedulni a ferjem,csellozni es fuvolazni en tudok). Nyelvtanarhoz nem jarnak,mert apuka kulfoldi,igy anyanyelvi szinten tudnak 2 nyelvet.
A 3 éves oviidőben:
- Úszás
- Angol
- Balett
Délutánonként:
- hangszeren tanul heti 2x
- aerobic
A nagyobb 5 éves, ő is ugyenezt csinálta ennyi idősen.
Délután 5-re érünk haza, este 8-kor hétköznap már megy aludni. Összesen 3 órát van velem egy nap.
Eszembe sincs "különórára" meg "szakkörre" vinni. Legyen inkább együtt a család.
Ez a sok babaangol meg ilyen szakkör olyan torna csak pénzkidobás sznoboknak. Semmilyen más haszna nincs, csak valaki gazdag lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!