Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan aki valami...

Van itt olyan aki valami modszerrel megtanitotta jatszani a kisgyereket?

Figyelt kérdés

Ket eves gyerek semmit nincs el egyedul. Inkabb ul a konyhaban velem mikozben fozok, minthogy bent tologassa az autoit a szobajaban.

Tudom elmeletben mi lehet a megoldas, jatszani kell vele, majd ha belefeedkezett, otthagyni kicsit. Ez minden amit tehetek:)?

Ha van itt olyan akinek vannak sajat tapasztalatai, megosztana? Mennyi idos volt, meddig tartott amig valami javulas lathatova lett.

(Kb masfel eves koraig hozza se kellett szolni egesz nap, olyan jol elvolt. Aztan megvaltozott es mar konkretan semennyit nincs egyedul. Szeparacios szorongasrol szerintem mar reg nincs szo.)

2017. nov. 12. 18:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Egyedül neveled?
2017. nov. 12. 20:13
 12/18 anonim ***** válasza:
52%
Nem azt gondolom, hogy folyton együtt kell lennetek, de engem ugyan nem zavarna, hogy néz közben, mikor a házimunkát csinálom a konyhában. Mivel jobb ha az autóit tologatja a szobában? Semmivel. Amúgy meg bármilyen fura, ők is társasági lények, nem akarnak egyedül lenni.
2017. nov. 12. 21:33
 13/18 anonim ***** válasza:
65%
Akkor fuss neki még egyszer a szeparációs szorongás témakörének! Mindenhol leírják, hogy két hullámban jelentkezhet: 8-10 hónaposan az első hullám, 18-24 hósan pedig a második hullám. A kisfiam pont a tankönyv szerint szepaszorongott. A második hullám sokáig tartott, bőven elmúlt 2 éves, amikor picit enyhült. Most 4,5 éves, minden pillanatban engem igényelne. Megérti már természetesen, ha nem tudok Vele játszani, mert mondjuk teregetek. Olyankor tíz esetből 2x bevonul a szobájába legózni, 8x viszont marad mellettem segíteni (teregetni, főzni, porszívózni stb.), szval ha Rajta múlna, egy pillanatra nem veszítene szem elől. Szerintem ez is tök normális, extrán anyás, és kufejezet
2017. nov. 12. 21:40
 14/18 anonim ***** válasza:
71%
...és kifejezetten társaságkedvelő kisemberke. Lehet, hogy a te gyermeked is extrán igényli a társaságot, és nem szeret egyedül lennie. Lehet akár ilyen típus.
2017. nov. 12. 21:42
 15/18 anonim ***** válasza:
71%

4 gyerekem van, ahogy végig futottam a válaszokat szinte mindenki nagyon okos és szuper anya. Ez csak azért rossz mert benned meg bűntudatot kelltenek.

A lényeg, igen ez sajnos ilyen, engem is idegesített, h a wc-re nem tudtam kimenni egy kávét nem tudtam meginni vagy olyan is adódott, h fontos telefonokat kellett intéznem, mert itthonról közben dogoznom is kellett.

Hidd el a legtöbben ilyenkor akár bevallják, akár nem berarják 1-2 mese erejéig a tv elé. Én is így tettem, nem ült ott egész nap, de amikor fontos dolgom volt, vagy kellett pár perc magány, igenis mesét nézett.

A másik, menjetek el, mozduljatok ki, utána szívesebben fog tudni játszani is itthon, mert érik ingerek, megnyugvás lesz neki egyedül elleni a saját játékaival.

Ne hallgass a szuper anyákra, mind átmentünk ezen csak van aki beismeri, van aki meg csillámporos vattacukrornak állítja be.

Jöhet a lepont :)

2017. nov. 13. 11:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ez gyerekfuggo is. A nagyobbik lányom soha nem akart egyedul eljátszani. A kicsi meg saját maga is eljátszik.
2017. nov. 13. 15:09
 17/18 anonim ***** válasza:

15ös senki sem tagadta, vagy ellenezte a mesét. A probléma nem az, hogy szegény anyukának nincs 2 perce egy telefonhívásra, hanem az, hogy miért nem játszik önállóan a 2 éves gyereke.

Az enyém is néz mesét, de mellette játszik is egyedül, ha úgy van kedve. Naponta többször volt kedve ehhez. Elvonult és épített, gyurmázott, rajzolt vagy felfedezett egy másik szobában.

2017. nov. 13. 18:59
 18/18 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok, igen tökéletesen értem a problémát. Amit én mondtam az egy megoldási lehetőség ha nagyon kell pár perc nyugi mehet a tv elé. Az pedig, h ki játszik el és ki nem teljesen gyerekfüggő. Pl. a tied eljátszott, a másiké meg nem. Azt is írtam, h igen, ez egy ilyen időszak, szükségük van arra, h mindig ott legyen valaki mellettük. Van olyan gyerek aki nem tud elleni magában. Nekem is ilyen volt az egyik, konkrétan ott kellett ülnöm vele végig a szőnyegen, ha már felálltam wc re vagy bármi mást csináltam, abbahagyta a játékot és jött utánam. Tudom milyen ez, átérzem a problémát.
2017. nov. 14. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!