Elvárjátok ugyanazokat a szabályokat például nagyszülőknél, barátoknál mint otthon?
Szia!
Nálunk nincsenek ilyen szabályok. 2 éves a fiam, nassolni is szokott, ha kér csokit, rudit vagy tejszeletet, biztosan adok neki,ha amúgy evett ebédet,de én elég laza vagyok ilyen téren.
Én nem vagyok ilyen következetes, az ölemben is hurcolom,ha szeretné,pedig 15 kg. A hiszti az más, de azt úgyis a nagyi is jól kezeli, sokszor jobban mint én.
De ha te mindig így nevelted,akkor máshol is így csináld, mert ezt szokta meg. De nem hiszem hogy kizökkene, attól mert egyszer kétszer engedsz neki ha máshol vagytok.
Nálunk ugyan nincsenek "szigorú" szabályok (persze ez is relatív, hogy ki mit tart szigorúnak), de én mindig és mindenhol ugyanúgy nevelem a lányaimat. Persze elő szokott fordulni, hogy ellágyulok, "megadom magam", de ez helytől független, itthon is, utcán is, nagyinál is ugyanannyiszor fordul elő. Amíg úgy érzem, hogy tudok "hatni" a gyerekre, tudom terelgetni, nevelni, addig nem csinálok presztízs kérdést abból, ha néha engedek a kérésének (pl. kanyarodjunk a játszótér felé, vagy hadd kapjon pogácsát a sarki péknél)
De azt viszont elvárom, és be is tartatom, hogy pl. a nagyszülők ne menjenek direkt szembe a szülői nevelésünkkel.
Ha itthon vagyunk, akkor az itthoni szabályok érvényesek, nemcsak a gyerekre nézve, hanem a nagyszülőkre is (pl. nem adnak a gyereknek csokit, kekszet, egyéb édességet csak evés után, az uzsonnát sem játék közben eszegetjük, hanem asztalnál, stb...)
Ha a nagyinál vagyunk, akkor ott ő "diktálhat", persze ésszerű keretek között. Ő több mindent elnéz neki, de ha hiszti van, akkor általában azt is neki kell megoldani.
Lehet, hogy kicsit zavaros, de a lényeg, hogy itthon az itthoni szabályok érvényesek, nagyszülőknél az ottaniak.
Elarulom neked nem azert hisztizik otthon valamiert mert nem tudja vagy elfelejtette, hogy mit szabad es mit nem, hanem a hatarait probalgatja. Tudod dac korszak es az enkep szemelyiseg kialakulasa. ugyhogy anyukadnak teljes mertekben igaza van, nalunk is megy a lazasag a nagyinal (kiveve a taplalkozas teren, mert arra nagyon kiakadnek, erre tekintettel vannak) akkor alszik delutan amikor akar meg este is (bar nagyon ra van allva a megszokott esti ritmusra, ugyhogy ez szinte valtozatlan) es nagyjabol kenyeztetik, lesik minden kivansagat egesz nap, ha ott van. Anikor hazahozom meg beprobalkozik ezzel azzal, de szepen leültetem es elmagyarazom neki, hogy engem nem erdekel a nagyinal mit csinalhat vagy nem az ott van, itt nincs ez meg az... hat amit eppen akart volna rosszasag, vagy bünti van. ezt szepen megerti, aztan kb felora mulva megint beprobalkozik, akkor jön egy bünti kb egy perces szobafogsag es mar jön a bocsanatkerö puszikkal es vissza is zökkent, ahogy te fogalmaztal. ennyi.
Mert nagyon jol meg tudja különböztetni hogy kinel milyen messzire mehet el es jokat röhögök azon amikor egy baratnöm vagy baratom jön fel hozzank es hagyja magat ugraltatni, mert egy gyerekkel ha nem vagy következetes es nem jelölöd ki elesen a szabad-nem szabad hatarokat akkor a fejedre nö :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!