Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsis kérdés, mennyire...

Bölcsis kérdés, mennyire változott meg a gyermeked miután elkezdte a bölcsit?

Figyelt kérdés

Mennyire változott meg a gyereketek "viselkedése" miután elkezdte a bölcsit?Mennyire vette át a rossz szokásokat a többi esetlegesen nem megfelelően nevelt gyerektől?

Nemsokára kezdjük a bölcsit és ez a kérdés foglalkoztat.A kisfiam nagyon imádja a gyerekeket, jól elvan,barátkozó.Viszont tipikusan az a gyermek akitől simán elveszik a játékokat,nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott.Tehát simán el tudom képzelni(ill.látom a játszótéren)hogy az erőszakos kölykök "terrorizálhatják" őt.Mennyire figyelnek oda rájuk a gondozónők?

2010. máj. 30. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Saját tapasztalatom még nincs, mi is szeptemberben kezdjük, de a barátnőm kislánya, tavaly 1 évesen kezdte a bölcsit, őrá nagyon jó hatással volt, addig eléggé visszahúzódó volt, most meg mint akit kicseréltek, imádja a gyerekeket, közvetlen, barátkozós kislány lett, gyönyörűen beszél, mivel ő a legkisebb a csoportban és mindenki beszélt nem akart lemaradni :D:D (ezt nagyon irigylem :) - 20 hós, már félig szobatiszta (wc-be kakil), tényleg csak pozitív változásokat vettem észre rajta.

20 hós kislány anyukája

2010. máj. 30. 21:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen?:)

Mondjuk a pozitiv oldalán is gondolkoztam, többek között a szobatisztaság, és a beszéd részéről.Csak gondolom én, hogy úgy ahogy a jót, a rosszat is eltanulhatják egymástól:(

Viszont pozitivan állok hozzá mindenképp!

2010. máj. 30. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Én csak pozitív hatásokat vettem észre a kisfiamon. Két évesen kezdte, és akkor még alig alig beszélt, ott meg nagyon hamar belejött, plusz végre elkezdett enni is.

Nekem egy rossz szavam nem lehet a gondozónőkre és a bölcsire, sőt, szerintem a város legjobb bölcsije, pedig állami, lakótelepi meg minden. Amennyire én tudom, eléggé odafigyelnek a gyerekere, bár gyorsak, mint a villám, nálunk is előfordult egy tasli vagy harapás, na de hol nem? Az én fiam minden nap mosolyogva megy be a bölcsibe, és amikor megyek érte, nevetve szalad elém. Állandóan emlegeti a bölcsis társait, meg a gondozókat is, olyan aranyos, ahogy mesél :)

2010. máj. 30. 21:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Jajj édes lehet:)
2010. máj. 30. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Bölcsődében vagyok gondozónéni, már 2 éve. Én csak jót tapasztaltam. Azok a gyerekek, akik valamiben le voltak maradva, mint például járás vagy beszéd, azok sokkal hamarabb felzárkóztak, mert a többiek nagyon motiválták.Vannak visszahúzódó gyerekek, és a többiek egyáltalán nem terrorizálják! Nem tudom máshol hogy van, nálunk a gyerekek maximális figyelmet kapnak, nincsenek magukra hagyva. Az, hogy változik-e egy gyerek, az teljesen gyerekfüggő, van aki élénkebb lesz, van aki nehezebben oldódik. Én azt mondom próbáld meg, úgyis meglátod milyen hatással lesz a gyerkőcre a bölcsi! Sok sikert!:)

2010. máj. 30. 22:40
 6/9 anonim ***** válasza:
NAGYON!!! Lassan 2 éves lesz a kislányom, 3 hónapja jár bölcsibe, és 180 fokos fordulatot tett. Sok dologban fejlődött, ügyesebb lett, önálóbb lett étkezésben, VISZONT pofozkodik, harap, mindenre rávágja hogy nem, és nagyon akaratos lett.
2010. máj. 31. 08:39
 7/9 anonim ***** válasza:

A fiam 2és fél éves, pár hónapja jár még csak.Elég sokat változott. Ő is pont olyan mint amit írsz a gyerekedről, barátkozós, és simán odaad mindent.

Ez egy magánbölcsi ahovaa jár. Maximálisan figyelnek a visszahúzódóbb gyerekekre is, nem engedik hogy bántalmazza őket másik gyerek.

Mikor ott voltam akkor is látszott, hogy ugyan megakadályozni nem tudják hogy mondjuk egy agresszívabb gyerek, elvegyen mindenkitől mindent, de ha már megtörtént, akkor rászólnak, megakadályozzák, adnak mást a kezébe szóval megoldják a dolgot.

Az én fiam rengeteget fejlődött beszéd terén ( 2 éves koráig ugyanis egyetlen szót se mondott) most nagyon hibásan ugyan, de beszél.

Enni végre egyedül eszik (nekem itthon akármit is csináltam nem volt hajlandó).

2 rossz szokást vett fel, az egyik hogy brümmögve fújja a nyálát mindenfelé amit eddig sose csinált a másik h ha vmi nem tetszik neki vagy valaaki el akar venni tőle vmit eszméletlen hangosan és magas hangos sikítani kezd.

De ezt egy kislánytól tanulta, mert azt én is láttam-hallottam hogy ez az eszköze a kiscsajnak h visít ha vmi nem tetszik.

Dehát ez van, nyilván a jó is meg a rosszabb dolog is ragad rá, annyit tudok csinálni hogy ha itthon van akkor próbálok úgy csinálni h rájöjjön, ezzel nálam semmit se ér el.

2010. máj. 31. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Öcsém amikor bölcsibe került hirtelen kezdett beszélni, nagyon sokat fejlődött ,de csúnya szavakat is gyorsan tanult. Agresszív volt , szerette a másik gyereket püfölni és ahogy felkerült bölcsibe abba hagyta. Zárkozott volt egy idieg ,de aztán megszerette a környezetet és nagyon barátkozó lett. Aztán később annyira átformálódott ,hogy ő lett a nyugodt gyerek és nem bántott senkit, ha őt bántották inkább csöndben volt és nem szólt senkinek.
2010. máj. 31. 11:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

Nem is az zavarna ha elvennék tőle a játékokat, mert vegyék ez legyen a legkevesebb, valószinű azért csak visszaszerezné, vagy egy idő után csak küzdene ő is érte:)

De inkább a verekedések, meg egyáltalán az agressziv viselkedés amitől tartok.Hiszen nem minden szülő egyforma.

Majd meglátjuk, minden esetre már várom:)

2010. máj. 31. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!