Elengedjem ottalvósra a gyerekemet?
A kislányom másfél éves, és anyósom felajánlotta, hogy hetente egyszer nála alhat. Volt is már párszor aludni, nem aludni meg sokkal többször, de még mindig nem tudom, jó ötlet-e.
Panka szeret ott lenni, bár volt, hogy átkarolta az apja lábát, mikor indultunk volna.
Anyós felől nincsenek kételyeim, mindent megtesz a picurért.
A dilemma nem volna olyan nagy, ha a gyerek rendesen aludna éjjel, de megint olyan időszaka van, hogy 4-5-ször is ébred, elég hulla vagyok.
Nem tudom,örülnöm kéne-e a lehetőségnek, vagy túl sok a heti egy.
Elméletben kéthetente egy jobban tetszene, csak amikor ilyen zombi vagyok, nehéz reálisan gondolkodni...
Amikor a most 4,5 éves kisfiam először anyukáméknál aludt (16 hónapos volt, akkor hagyta abba a szopit), álltam éjjel a szobájában, és mélyen szippantgattam be a párnájából az illatát, közben zokogtam...annyira hiányzott...és eközben olyan idétlennek éreztem magam😁pedig ez teljesen természetes. Azóta már többször aludt ott, most már a lassan 3 éves kishúgával. A mai napig több órán keresztül nem találom a helyem, amikor elmennek. Nagyon hiányoznsk, kiürül a lakás, nincs gyerekzsivaj, nagyon szokatlan. Aztán hirtelen kattan vmi a fejemben, és elkezdem élvezni a férjemmel a nyugalmat, csendet, szabadságot.
Szval természetes, ahogy érzel.
Én viszont a heti 1 ottalvást soknak tartom egy ekkora gyerek esetében. Az én ovisom és bölcsisem havonta, másfél havonta egy éjszakát szoktam anyukáméknál tölteni. Annyi pont elég nekünk is, hogy feltöltődjünk, mozizzunk, lábat lógassunk, másnap reggel pedig akkor keljünk ki az ágyból, amikor kedvünk tartja.
Nálunk is hetente egyszer a mamánál alszik a 3 éves lányunk.
1,5 éves kora alszik ott,eleinte csak kéthetente egyszer,de kb.2 éves kora óta hetente.
Imád ott lenni!😊
Eleinte ő is 3-4× kelt,de érdekes módon a mamánál egyszer se!
Elveileg a gyerekek,ott ahol nincs ott az anyukájuk,"önvédelemből" nem kelnek fel,mert tudják,hogyha kinyitják a szemüket,anya nem lesz ott.
Nem tudom,ez mennyire igaz,de nálunk tényleg így van/volt.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!