Kislányotok mennyire hagyja, bírja ha a hajával kezdtek valamit? (Befonjátok, be copfozzátok)
Csak copfot csinálok egyelőre neki. Hol egyet, hol kettőt. Ha frissen mosott és csúszik össze vissza a haja, akkor pluszban egy-két csat megy bele.
Vizesen váll alá ér 10 centivel, szárazon loknis, felugrik a válláig. Nagyon dús a haja és sok forgója van, ami nehezíti a frizurakészítést.
Amit leírtam, ahhoz már hozzászokott, nincs baja vele, kivárja, de nem is sok idő.
Éppen 2 éves.
4 éves, fogmosáskor nagynehezen elviseli a gumit, de akkor sem mindig.
Óvodában nem lehet kiengedve a haja, úgyhogy muszáj neki kibírnia...
Kevés haja van, váll alattig ér úgy 7 centivel kb.
Semmilyen csatot vagy hajpántot nem visel el, még nyáron sem!
Óvodába 1, max. 2 gumival fogom össze, vagy befonom, hogy ne legyen nehéz dolga vele az óvónőknek.
Itthon legtöbbször szabadon lóg a haja, hagy pihenjen, akkor fogom neki csak össze, ha eszik, illetve hajráfot hord, hosszú haja van, 5 éves és szereti ha a hajával foglalkozom.
Copfot, fonást kénytelen elviselni, mert közöltem vele, ha nyávog, akkor megyünk a fodrászhoz.
Márpedig ha nincs összefogva, iszonyat összekócolódik a haja és nincs az az ég, hogy könnyek nélkül kifésüljük neki :(
De nekem is ilyen hajam volt kicsiként, hosszú, dús, de egy szeles őszi nap után egy óra volt kibontani...
3 éves a nagyobb lányom és lapockáig érő, nagyon dús haja van. Eddig nem csípte a gumizást, max. egy csatot viselt el, de mióta oviba jár egész csajos frizurákat tudok neki készíteni.
A kicsi 6 hónapos, a feje tetején már kell egy kus laza copf, mert a szemébe lógna neki.
Off: ki az az idétlen, aki lepontozza a teljesen releváns válaszokat?
Ugyanez van nálunk is kérdező. A kicsi 3 éves és jön, hogy csináljuk így, csináljuk úgy. Válogatja a hajgumikat, a csatokat, pántokat, sokszor velem keres a neten videókat, hogy milyen legyen. Fésülködést különösebben nem szereti, de hagyja. A nagy ki nem bírja állni az egészet, maximum 1 hajgumi és kész.
A kicsi viszont hagyja, hogy komplett hajkoronákat csináljak neki, mini hullámcsattal, pici gumikkal, bármit enged.
Az érdekessége az, hogy a nagynak szögegyenes a haja és kevesebb is, tehát sokkal könnyebben kezelhető, míg a kicsinek kifejezetten göndör és dús, mégis ő az aki kéri, nemhogy hagyja!
Mondjuk nála korábban elkezdtem a csatokat is, talán ez az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!