Elsős gyereketekkel leültök tanulni esténként?
Az osztályfőnök javasolta ne nyösztessük a tanulásra, magától fog ráérezni. Érezni kell ez felelősség. Ha nagyon szigorúak vagyunk, veszekedünk nem lesz jó meg kell szeretnie az iskolát. Mi így csináltuk, aminek a vége hatalmas bukás lett. A lányom a házit összecsapja, nem gyakorol. Ha leülünk vele hisztizik prsít csapkod. A napköziben nem nézik át a leckét, ha azt mondja kész akkor játszhat.
Tegnap durekt bent hagyott minden füzetett, hogy ne tanuljunk este. Szóvá tettem a napközisnek, miért nem nézi át a leckét erre megkaptam az a dolga hogy figyeljen a gyerekre nem a lecke ellenőrzés. Akkor minek kell délután 4ig bent maradni?? Nincs is délután órájuk.
Nem kell 4-ig bent maradni. Kérd írásban, hogy hazamehessen hamarabb.
Egyébként meg hallgass az ofőre: csak akkor ülj le vele, ha ő maga kéri. És ne beszélj néhány hét után máris bukásról! Ha te magad így fogod fel, akkor megutálja a gyerek az egészet már most, a kezdet kezdetén. Bízd a tanárokra a tanítását, ha iskolába járatod. Vagy gondold meg, hogy ne legyen-e magántanuló, és akkor nem kell bejárnia, taníthatod őt otthon úgy, ahogy te gondolod, és akkor csak vizsgáznia kell majd.
én nem ülök le vele.
csak beszélgetünk róla, hogy mit tanultak, kész e a házi, kérdezem minden világos e neki, ha nem, akkor kérdezzen órán vagy otthon tőlem.
szóban "kikérdezem" ha volt olyan amit fejből kell tudni, de ezt pl. vacsi, fürdés vagy egyéb tevékenység közben, úgy konkrétan nem ülünk le tanulni.
inkább hagyom kikapcsolódni, játszani kedve szerint.
2. vagyok
a házit eddig mindig megcsinálta napköziben. természetesen ha nem lenne kész, akkor azt megcsinálnám vele.
Hát az eddigi válaszok alapján én egy igazi zsarnok állatnak fogok tűnni...
Bár másodikos a fiam,de ezt elsőben is így csináltuk:
Hazajön órák után,átöltözik,átnézzük az összes könyvet,füzetet,munkafüzetet,külön rakjuk azt,amiben házi van.Nekifog a házinak,mindvégig ott vagyok vele,megbeszéljük a feladatot,megbizonyosodok róla,hogy valóban érti is mit kell csinálnia.
Ha kész a házi,együtt bepakolunk másnapra aztán együtt megebédelünk.
Tavaly ugyan még nem volt,de mostmár van elméleti tanulnivaló,szabályok nyelvtanból,matekból,ezeket ebéd utánra hagyjuk.Egykor ér haza,max. kettőre,fél háromra készen vagyunk,innentől az egész délután az övé.
Napközinek nem láttuk értelmét,egyrészt azért,mert a kaját csak ritkán enné meg,úgyis éhenhalva jönne haza,másrészt pedig mert nálunk is csak felügyelik őket,csak kínzás lenne négy után nekifogni ugyanannak,amit most egy után csinálunk...
Egyet értek azzal,hogy meg kell tanulniuk a tanulással,iskolával járó felelősséget,de nem magától fogja megtanulni a gyerek,nekünk a szülőknek kell megtanítanunk erre.
Szerintem.
Mivel nem napközis, így itthon tanulunk. Most másodikos, az elsőt kitűnővel végezte. Sokszor mondta az apjának, hogy másik anyukát szeretne, mert túl sokat követelek, minden szorgalmit megcsináltatok, minden verset aznap megtanultunk, mikor feladták... De aztán mikor másnap dicsérettel, nyomdával, matricával, vagy valami apró ajándékkal jött haza, akkor már nagyon örült, hogy olyan szigorú voltam. Mivel kitűnő lett, ezért a sulitól kedvezményes cirkuszbelépőt kapott, meg egy várbelépőt egy felnőtt kísérővel. Kapott oklevelet, könyvet az igazgatótól. Nagyon boldog volt, már idén nem kell noszogatni, ellenőrizni kell, de csinálja magától.
Nem én mondtam neki, hogy kitűnőnek kell lenni. Ő szeretne megint könyvet, oklevelet, várbelépőt kapni. Eddig 18 db 5öse és két 4ese van.
Nálunk a pszichológus nagycsoportban azt mondt,hogy 1.,2. osztályosnál,otthon ott kell ülni és tanítani tanulni.
Én így csináltam,de nem érdekli,nem szereti,már 6.as.
A 4est összekaparja,valamiből csak a 3ast,de nem nagyon hatja meg.
4.es volt,amikor ráhagytam.
Nem volt értelme gyötörni.
Nálunk már az ovis foglalkozások alól is kihúzta magát nindig,így a suli"nemszeretet" nem lepett meg.
Az ofőtöknek részben igaza van az iskola helye lenne a tanulás,meg ha már leckét adnak,annak az ellenőrzése is.
Ha nem lenne folyton szorgalmi feladat,meg verstanulás meg hibákkal teli,átnézetlen órai munka,akkor még egyet is értenék.
De így?
Szia
Én hatodik év végéig 4-ig voltam suliba . Mindig magamtól megírtam a leckét és tanultam. Anya suha nem szólt ble amíg jól tanultam.
Keresztanyám minden nap tanultatja a gyerekeit este. Eredmény: utálnak tanulni.
"mikor láttam, hogy kinn szaladgálnak a folyosón a gyerekek, holott a tanulószobán kellene lenni, az nekem elég volt"
Más szülők meg azon lennének kiakadva, ha az óráik után még délután is egyfolytában csak tanulószoba lenne, semmi mozgás...
"Olvasást azért minimum gyakorolni kell otthon is, magától pedig nem fog leülni egy 1.osztályos, hogy neki ez még nem megy tökéletesen."
De nem is az a cél, hogy már 1. osztályban tökéletesen menjen. Meg nem is attól fog megtanulni olvasni, ha "leülteted" olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!