Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eltoltuk, vagy ennyi belefér?

Eltoltuk, vagy ennyi belefér?

Figyelt kérdés

Háttérsztori: nagyon jó barátságban vagyunk egy közel-keleti családdal, a 30 éves fiúk sokáig Magyarországon élt. A 3 éves lányunk rajong érte, persze a srác is sokat babusgatta.

A srác nemrég megnősült. Az esküvőre kiutaztunk, a lányunkat itthon hagytuk, még kicsinek találtuk a sok utazáshoz meg össze-vissza napirendhez, ami egy esküvővel jár.

A feleséget is nagyon kedveljük, normális, aranyos lány, a lányunk csak fotón látta. Mióta érti a feleség szó jelentését, iszonyú féltékeny a csajra.

A hűtőnkön emlékül van egy hűtőmágnes, amin négyen szereplünk a képen - a srác és a neje, illetve mi a férjemmel. Azon is kiborult, hogy ő miért nincs a képen, illetve a feleséget le akarta takarni, hogy csak hárman legyünk a fotón a sráccal.

Egy komolyabb hisztit úgy tudtunk lecsillapítani, hogy kínunkban azt mondtuk, hogy a srác egy picit jobban szereti őt, mint a feleségét. Ettől megnyugodott. A feleség csak mosolygott a sztorin, mondta, hogy ezen ne múljon a lelki békéje, érti, hogy féltékeny rá.

Hülyeség volt ezt mondani neki, vagy ennyi idősen belefér, aztán idővl megbékél, hogy nem ő lett a nála közel 30 évvel idősebb barátunk felesége?

2017. okt. 11. 09:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most komolyan kérdezed?😂
2017. okt. 11. 09:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
🙄😳
2017. okt. 11. 09:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Belefér, de a helyetekben nem erőltetném ezt a témát tovább.

Inkább azt kellett volna elmagyarázni a kislánynak h ő a srác felesége, akit szeret és a kislány azért nincs a képen, mert még kicsi volt az utazáshoz..

2017. okt. 11. 09:48
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Természetesen meg fog békélni, sőt, idővel már egyáltalén nem is fogja izgatni a téma. A kisgyerekek ilyenek: nagyon bele tudják lovalni magukat dolgokba, képesek napokon-heteken át az adott témán kattogni, aztán ahogy jött, úgy megy is a téma.

Milyen sűrűn találkoztok a friss párral? Mert ha eltelne egy kis idő anélkül, hogy a kislányod találkozna a fiatal emberrel és a feleségével, lehet, hogy a következő találkozóra el is felejtené, hogy milyen fontos volt neki ez a téma.

Az ovis kisfiam tavaly hónapokig emlegette az egyik kislányt a csoportból, odavolt érte. Aztán a legnagyobb leglepetésemre a nyári szünet (nálunk összesen 3 hét volt) után szinte meg sem ismerte a kislányt. Náluk még nagyon könnyen megy a dolog.

Azt azért még leírom, hogy én a szeretet-témával sosem "viccelek" (tudom, hogy ti sem viccnek szántátok, de nem az igazat mondtátok). Elhiszem, hogy nagyon felzaklatta magát a kislányod, mégsem kellett volna azt mondanod, hogy őt jobban szereti a seác, mint az újdonsült feleségét. Jobban tetted volna, ha elmagyarázod a kislányodnak, hogy ez az élet rendje, a fiatal ember feleségül veszi azt a fiatal nőt, akit a világon a legjobban szeret. Ők most már házaspár. A kislányodat is szereti továbbra is, de párt talált magának. Hozzá lehet tenni azt is, hogy elhiszed, hogy ez fáj a kislányodnak, nyugodtan boruljon oda hozzád, sírja ki magát, te pedig mellette leszel.

Segíteni kell a gyermeknek szerintem már ilyen kicsi korban szembenézni bizonyos veszteségekkel, hogy később a nagyobb veszteségek se törjék nagyon össze.

Most még kisírja magát, aztán szalad játszani, de legalább szokja a gondolatát annak, hogy nem ő a világ közepe. Számotokra ő a legfontosabb, másnak viszont a saját szerettei.

2017. okt. 11. 09:52
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ez cuki, nyugodjatok meg, idővel megbékél :)

Nekem az 5 éves lányom szerelmes, egy másik ovis kisfiúnak úgy hívják egymást: édes férjem-feleségem, tényleg rajonganak egymásért és összejárunk szülőkkel is, de mindannyian tudjuk, hogy ebből max csodamód lesz házasság, gyerekszerelemnek pont lélekolvasztó :P

Pár év, és már csak nevetni fogtok rajta.

2017. okt. 11. 10:00
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Off: 5-ös, nekem van olyan barátnőm, aki oviban kezdett "járni" a férjével :)
2017. okt. 11. 11:24
 7/10 anonim ***** válasza:
94%
Aranyos, egy bizonyos határig. Én biztos nem mondtam volna neki, hogy őt jobban szereti a feleségénél. Hagy duzzogjon, hisztizzen, majd megbékél. És ha netán gyerekük lesz és arra is féltékeny lesz, akkor is azt fogjátok mondani, hogy őt jobban szereti a saját gyerekénél?
2017. okt. 11. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:
7%
7. es, azért nem zárjuk ki teljesen, mert mi is ismerünk ilyet, de hát kevés rá az esély... mi mondjuk általános sulitól járunk férjemmel, vannak ilyenek, csak ritka.
2017. okt. 11. 12:27
 9/10 anonim ***** válasza:
🙄🔫💣
2017. okt. 11. 13:33
 10/10 A kérdező kommentje:

Januárban születik meg a gyerekük. :)

A srácot nem apafigurának, hanem afféle jóbarátnak, pajtásnak tartja. A gyereket mondtuk neki, annak nagyon örült, még neveket is ajánlott (nem traktáltuk azzal, hogy az adott országban szokásos nevet kapja, nem magyart). A feleséget tekinti konkurenciának, amolyan "nem ő a legjobb barátod, hanem én" módon. Értelemszerűen romantikus vagy szexuális töltet még nincs a dologban. Félti a barátságukat.

A srác amúgy tényleg nagyon szereti, tiszteletbeli nagybácsija. Sokat pelenkázta is, játszottak.

Az esküvő óta visszaköltözött a hazájába, a gyereket is ott várják a nejével.

Mondjuk nagy szerencse az egészben, hogy a felesége kedvesen reagált és boldogan belement a játékba, mondván egy 3 éves boldogsága ne rajta múljon. Azzal viccelődik a férjével, hogy máris le lesz cserélve egy 20 évvel fiatalabb hölgyre.

Annyi biztos, hogy imádjuk őket, nagyon jó emberek :)

2017. okt. 12. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!