Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért cipelik egyes anyukák a...

Miért cipelik egyes anyukák a járóképes gyereküket babakocsiban?

Figyelt kérdés

Ma láttam egy nőt, kb 2-2,5 éves értelmesen beszélő, járóképes, okos gyerekét babakocsiban hordta. Alig bírta nyomorult felhúzni a buszra, hárman estek neki, hogy felcipeljék. Kocsi+gyerek+szatyrok, volt vagy 20-25 kiló. Gyerek kezében valami modern game boy, nyomkodta, jobban játszott vele, mint ahogy én tettem volna. Szóval látszott rajta, hogy nem fogyatékos, nem azért van kocsiban, meg párszor próbált felállni, hogy kikukucskáljon az ablakon, teljesen tisztán beszélt anyjával.

Miért szúr ki magával néhány anya, ahelyett, hogy hagyná a gyereket sétálni, had' erősödjön a lába, és neki is könnyebb lenne az élete? Mi értelme a babakocsizásnak egy ekkora gyereknél?

#babakocsi #cipekedés #felesleges súly
2017. okt. 10. 19:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%

" Alig bírta nyomorult felhúzni a buszra, hárman estek neki, hogy felcipeljék. Kocsi+gyerek+szatyrok, volt vagy 20-25 kiló. "

Csak gondolj bele, hogy ha mindez ennyit nyom babakocsiban, mennyit nyomhat, ha a szatyrokkal megrakott anya babakocsi híján a 10 + kilós gyermekét is cipeli, mert mondjuk megunja a lépkedést és elfárad?

Jól sejtem, kérdező, hogy nincs még gyermeked?

2017. okt. 10. 20:58
 12/32 anonim ***** válasza:
16%
Azt azért én sem értem, hogy ha tudja az anya, hogy buszozni fognak, akkor miért ejti meg még a bevásárlást is? Időzíthetné máskorra is, így nem okozna gondot az utastársainak.
2017. okt. 10. 21:05
 13/32 érdekel0 ***** válasza:
89%

Az én lányom januárban lesz 3.

A vasútállomás 1kmre van tőlünk,járda nincs.

Orvoshoz vittem,időponta,így nem fér bele a 10méterenként kavics-pocsolya-galamb-fadarab,bazi érdekes repedés vagy festés a járdán.

Nagy ívben teszek a hasonló véleményekre.

2017. okt. 10. 21:09
 14/32 anonim ***** válasza:
78%

"Azt azért én sem értem, hogy ha tudja az anya, hogy buszozni fognak, akkor miért ejti meg még a bevásárlást is? Időzíthetné máskorra is, így nem okozna gondot az utastársainak."

12, te ennyire hülye vagy vagy fizetnek neked, hogy ilyen marhaságot írj?

Mit gondolsz, az ember poénból tömegközlekedik?

2017. okt. 10. 21:26
 15/32 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg kéne várnia mig közelebb költözik a bolt :-) ugye 12-es?????????
2017. okt. 11. 03:01
 16/32 anonim ***** válasza:
91%

Figyelj, ez nagyban fugg a gyerektol is es attol, hogy mennyit kell setalniuk.

Nalunk pl az elso gyerek masfel eves kora utan alig-alig ult babakocsiban, max akkor, amikor egesz napos kirandulasra, csavargasra mentunk, nyilvan annyit nem birt setalni es beult, amikor pihenni akart, evett, vagy almos lett. Vele meg a bevasarlast is elinteztem babakocsi nelkul, mert ha kertem, hogy maradjon mellettem, akkor ott maradt, forgalmas helyen fogta a kezem a szatyrok fule mellett, abszolut megbizhato volt. Sot, azt is megertette nagyon hamar, hogy amikor sietnunk kell (buszhoz, vonathoz, vagy idopontra), akkor nem allunk meg 5 meterenkent csigat/gilisztat/kavicsot/cigicsikket nezegetni.

A masodik gyerek nem ilyen volt... O vagy futva kozlekedett (es futhattunk utana a batyjaval, taskakkal,stb), vagy elfaradt es egy lepest sem ment tovabb es vihettem olben. A hatarozott keresem, utasitasom ellenere is siman elfutott az ellenkezo iranyba, nem allt meg magatol a keresztezodesnel, az uzletekben elszaladt, mire en egy kenyeret levettem a polcrol, ha el kellett engednem a kezet. Onmagara is veszelyes volt, plusz voltak helyzetek, amikor el kellett dontenem, hogy amikor o elfut, akkor utana szaladjak, de igy a testveret kell ott hagynom, ahhol eppen tartunk, vagy mi legyen. Arrol ne is beszeljunk, hogy napi ket alkalommal idore kellett mennunk a masik gyerekkel oviba, illetve erte. Reggel nem volt plusz fel orank az amugy 15 perces utra, delben inkabb.

Se a roller nem valt be nala, de a motort is max otthon a kerben szerette hasznalni, utcan 5 perc utan megunta es ott hagyta.

Ezek miatt o 3 eves kora utan kerult ki teljesen a babakocsibol, addigra erett meg a rendes kozlekedesre. Nyilvan amikor direkt setalni mentunk parkba, jatszoterre, akkor oda babakocsi nelkul mentunk, de mas esetekben is csendesebb, gyenge forgalmu helyeken kiszallitottam a kocsibol, hogy setaljon, gyakoroljon.

Annyit meg tisztazzunk, hogy nem azert jartam bevasarolni, buszozni, vonatozni es napi 5 kilometert gyalogolni a gyerekkel, mert elveztuk es ez volt a mindenem, hanem azert, mert muszaj volt. Nem vezetek es olyan ember sincs, akire rabizhattam volna akar egy gyereket is, amig en elintezem a dolgaimat.

2017. okt. 11. 07:20
 17/32 anonim ***** válasza:
87%

En sem ertettem az ilyen anyukakat egeszen mostanaig.

A 3.kisfiam moat 1,5 eves.a nagyok ilyenkor mar csak elvetve ultek babakocsiban.

Vele nem lehet elindulni sem boltba,sem mas konkret celba kocsi nelkul.

Pedig o is setal mar szepen.de megis mas.hisztizik,elrohan,nem fogad szot,a boltban mindent lepakolna es sorolhatnam.

Uyan ugy nevelem mint a masik kettot regen,megsem megy.ra nem hatnak a masikaknal bevalt modszerek.

Meg nem sikerult rajonnom mivel lehet megfogni,de probalkozim.

Egyenlore ugy nez ki vele 2-2,5 evesen is hasznalnunk kell a babakocsit.

2017. okt. 11. 08:58
 18/32 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk csak babakorában volt babakocsi, kb egyéves kora óta cipelem, ha elfárad.

Majdnem mindig elfárad, a súlyomnak jót tesz, a derekamnak kevésbé.

Én azért cipelem, mert a tömött járművekre nem mindig fér fel a babakocsi, el sem bírom lépcsőn az egészet, nem mindig lehet valakit levadászni, aki felrakja a buszra, arról nem is beszélve, hogy a gyerek kb egyéves korától idegbajt kapott a szíjaktól és a korlátozott mozgásától. Inkább cipelem, minthogy üvöltsön. Úgy nem csak a derekam fájna, hanem az idegeim mennének tönkre, ami rosszabb.

Ráadásul a 100ezres babakocsit is fárasztó tolni annyira, mint a 10 kilós gyereket cipelni.

Csomagokkal mindig szívok, mert egy kéz mindig kell, hogy tudjam fogni a gyerek kezét, az a legfontosabb. Így a csomag a vállamon van, a másik kezemmel kapaszkodok.

Mindkettő nehéz és macerás, és persze időigényes.

Szerintem a 2 rossz megoldás közül mindegy, melyiket választja az ember, nem kell èrte piszkálni. Ha lenne valami garantáltan szuper megoldás, mondjuk a gyerekek súlytalanul lebegnének mellettünk derékmagasságban egy felhőn, mindenki azt használná, amíg az emberek többségének döntése megoszlik, nincs jó megoldás, felesleges őket piszkálni.

2017. okt. 11. 09:07
 19/32 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a 12-es gyermek vagy anyukagyűlölő, vagy egy olyan nagyszülő, aki már réges-régen elfelejtette, milyen az, mikor kisgyermeke van az embernek :-))))
2017. okt. 11. 09:43
 20/32 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem 4-5 éves korban lehet már jobban vásárolni menni velük, persze még akkor is unják, és lehet h rosszalkodnak, de már nem kell babakocsi.

Attól még mert egy 2,5 évesnek van lába és képes a járásra nem biztos h 5 boltot végig tud járni, ráadásul elszaladgál stb., anyuka a 3 csomaggal nem tud utána futni és főként nem tudja még fogni a kezét is, igy sokkal egyszerübb ha egy ilyen picit berak a babakocsiba, akkor nem tud elszaladgálni és még esetleg a csomagokat is rá tudja akarsztani.

De aki nyugodtan és normál tempóban akar vásárolni az jobb ha otthonhagyja a kisgyerekét.

2017. okt. 11. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!