7 évesnek adhatók 500mg-os C-vitamint?
Én immumrendszer erősítésre d vitamint szedtem tavaly az őszi-téli időszakban, többet használt nekem, mint a c vitamin tabletta. E helyett én paprikával, citrus félékkel, savanyú káosztával vittem be a szükséges c vitamint. Ez táplálkozással könnyen bevihető, jobban felszívódik, így feleslegesnek tartottam, hogy tablettában szedjem.
Ha a 7 éves gyereked nem hajlandó zöldséget, gyümölcsöt enni, max egy felet adhatsz neki az 500 mg-os tablettából.
Hol írta a kérdező, hogy nem ad a gyereknek gyümölcsöt és zöldséget? Mert én nem látom.
Egyébként a mai gyümölcsökben és zöldségekben kb tized annyi vitamin van, mint 50 éve. Saját kertje sincs mindenkinek, hogy megtermelje, a bolti meg agyon permetezett vacak, kicsit utána kellene olvasni!
És mennyit eszik meg egy ovis? Az enyém tízóraira maximum 2 gerezd almát kap az óvodában, vagy pár karika banánt. Délután 5 után, amikor haza érünk már vacsora van lassan, akkor egyen meg még két-három almát? Sőt, vacsorához sem mindig kéri a zöldséget, pedig figyelek rá, hogy mindig legyen a tányérján, de megtömni nem lehet.
#48%- nak
De nem akarom szétoffolni a kérdést, csak dühít, ha valaki homokba dugja a fejét, aztán meg okosnak hiszi magát.
Simán, ha beteg még többet is.
Én a 3 évesemnek is 500mg-osat adok napi 2 részre elosztva, a teát is aszkorbinsavval savanyítom.
Én magam felnőttként 3000mg körül szedek naponta, egy 7 évesnek bőven adhatsz 500, de akár 1000mg-ot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!