Érdemes már kislányommal elbeszélgetni a zaklatásokról?
A lányom már majdnem 8 éves, most másodikos. Kortársaihoz képest fejlett kislány, magas, csinos, és gyönyörű arca van. Nagyon féltem őt. Mikor esténként átgörgetem a netet, hogy kb képben legyek a napi aktualitásokkal, szinte minden napra jut egy eset, hogy azt olvasom egy kicsi gyermeket molesztáltak, megerőszakoltak. Sokat agyalok ezen, hogy elbeszélgessek e vele komolyabban ezzel a témával kapcsolatban. Hogy mit is jelent (ezt még nem igazán tudom milyen mélységben mondhatnám el neki), és azt is hogy ha bárki olyan testrészéhez ér, azonnal szóljon, hogy egyáltalán merjen szólni, és minden más ami ezzel kapcsolatos. Ismeretlen környezetben nem jár egyedül természetesen, csak családon belül, és ugye a suli egész nap, de akár ott vannak a felsős fiúk is, ők is "zaklathatják", ha nem most akkor lehet jövőre,...
Természetesen érintettem már ezt a témát neki, de csak felszínesen, hogy ha bárki bármi olyat tesz, ami neki kellemetlen, vagy ő azt nem akarja, azonnal szóljon nekem, mondja el és megbeszéljük, és én elintézek mindent. Szerintetek érdemes megbeszélnem ezt vele konkrétabban, vagy csak én parázom túl ezt a dolgot?
6-os válaszolóval nagyon egyetértek! Nagyon jó konkrét választ adott, használhatót.
Muszály felkészíteni a gyerekeket a veszélyekre életkoruknak megfelelően, mert nem lehetünk mindig mellettük.
A többi ember sajnos nem mindig védi meg őket.
Ismerős 14 éves lánnyal fordult elő 3 éve, aki még kislány, nem fiúzott:jött haza iskolából, és az iskolától követte egy enyhe fokban értelmi fogyatékos 37 éves férfi.Forgalmas főutcán jöttek keresztül. A férfi folyamatosan mondogatta neki:szép vagy, megb...., és egyéb trágár szavakat.Ezt hallhatta több járókelő is, mert elmentek mellettük, de senki sem reagált.Elmentek a Rendőrség előtt is, kérdeztük a lányt, miért nem futottál be a Rendőrségre, de azt mondta, olyan zaklatott volt, észre sem vette hogy ott jár, annyira félt.
Egy helyen a férfi hátulról elkapta, rángatta, hogy menjen vele mert meg szeretné b.....A táskája is elszakadt.Kitépte magát a kezéből, el kezdett rohanni, a férfi utána, többször is elkapta, és közben elhaladtak egy gimnázium előtt, ahonnan vagy 20-30 felnőtt jött pont ki.Láttak mindent. A lány kiabálni kezdett, hogy segítsenek!Senki nem mozdult, annyit hallott hogy valaki azt mondta:menjünk innen, ne keveredjünk bele!
Ő futott tovább, a férfi utána, de lemaradt tőle, ez a lányt gyorsabb futásra ösztönözte, ekkor a férfi utána kiáltott: egyszer úgyis elkaplak!És visszafordult, elment.
Rendőrség, feljelentés, nyomozás/a lánynak sokan nem hittek, azt mondták kitalálta, meg hogy ő csábítgatta a férfit, aki mint írtam értelmileg nem százas, nála 23 évvel idősebb, koszos, alulöltözött/a kislány pedig szép, tiszta, értelmes.
3 évig elhúzódó tárgyalások, szembesítések, stb után semmi büntetést nem kapott a férfi, az eset után ugyanúgy járkált az utcán, azóta is. A kislányt pedig 14 évesen iskolába kísérgetni kellett, úgy félt, és még ma is fél.
Szóval aki azt írja, felesleges félteni a gyerekeinket, nagyon téved.
22-est nem értem, miket írt össze,totál értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!