Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4,5 éves kisfiam minden vágya...

4,5 éves kisfiam minden vágya karácsonyra egy elektromos kisautó. Nem tudjuk, de nem is igazán szeretnénk megvenni. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Szíve mélyéről hisz a Jézuskában és a csodában, abban, hogy a Jézuska számára nincs lehetetlen. De egy olyan elektromos kiasutó, aminek az ő korában még lenne valamicske értelme (viszonylag gyors, masszív, nagy teherbírású, hiszen már 20 kg, és nem lenne értelme, ha pár hónap alatt kinőné), sokszorosába kerül annak, amit mi a karácsonyi ajándékokra szoktunk/tudunk/szeretnék szánni. Még használtan is.

Hozzáteszem, hogy ha évközben úgy érezzük, eljött az ideje egy újabb típusú, életkorának, ügyességének megfelelő játéknak, meg szokta kapni, tehát nem arról van szó, hogy feltétlenül nagy alkalom kell az ajándékozáshoz, és azt mondhatom, hogy sokféle és jó játékai vannak.

Mi a megoldás? Mivel beszélnétek le erről, vagy mivel lehetne "helyettesíteni" ezt a játékot?

2017. szept. 25. 14:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
alapból én is azt mondanám, hogy összespórolnám az árát, de így, hogy mindent tönkretesz, már nem biztos. Esetleg megbeszélhetnéd vele, hogy most hideg van, ezért nem hoz kinti ajándékot a jézuska, mert nem tud vele úgysem játszani. Aztán ha húsvétkor/szülinapkor még mindig olyan nagy az igény, akkor megvenném, de egy olcsóbbat, amit esetleg szét is tudna szedni, de csak felügyelettel használhatná
2017. szept. 26. 10:20
 22/24 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem nem feltétlenül kell megvenni, mert kitalálta a gyerekek sokszor szoktak elérhetetlen dolgokat kérni.

Próbáld meg terelni őt másfelé más játék felé, hogy az sokkal jobb. Pl 4,5 évesen egy bicaj vagy roller nagyon jó, nem tudom van-e már olyanotok.

Szerintem nincs is sok értelme annak az autónak, tudom milyet kérdezel.

Helyettesíteni úgy tudod, hogy mikor beszél róla akkor valahogy nem lelkesedsz hanem érezze rajtad, hogy nem egy nagy szám az az autó, sokkal jobb egy pl bicaj, arra lehet villogó lámpát rakni meg csengőt. Most csak írtam egy példát hogy milyen mondattal lehetne befolyásolni.

Vagy valakinek a környezetetekbe van? Akkor néha ráül aztán úgysem lesz olyan nagy szám egy idő után.

2017. szept. 26. 12:35
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem venném meg, természetesen.

Az, hogy mit akar egy dolog és hogy mire van pénz, egy másik. Tanulja meg, hogy nem kap meg mindent, amit kiejt a száján.

2017. szept. 28. 19:55
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 4 évesen iker fiútesókat szeretett volna. :D

Nos, ez volt az az év, amikor megtanulta, hogy a Jézuska sem tud mindent "hozni", a túl nagy kívánságok nem teljesíthetők.

2017. szept. 29. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!