4,5 éves kisfiam minden vágya karácsonyra egy elektromos kisautó. Nem tudjuk, de nem is igazán szeretnénk megvenni. Mi a megoldás?
Szíve mélyéről hisz a Jézuskában és a csodában, abban, hogy a Jézuska számára nincs lehetetlen. De egy olyan elektromos kiasutó, aminek az ő korában még lenne valamicske értelme (viszonylag gyors, masszív, nagy teherbírású, hiszen már 20 kg, és nem lenne értelme, ha pár hónap alatt kinőné), sokszorosába kerül annak, amit mi a karácsonyi ajándékokra szoktunk/tudunk/szeretnék szánni. Még használtan is.
Hozzáteszem, hogy ha évközben úgy érezzük, eljött az ideje egy újabb típusú, életkorának, ügyességének megfelelő játéknak, meg szokta kapni, tehát nem arról van szó, hogy feltétlenül nagy alkalom kell az ajándékozáshoz, és azt mondhatom, hogy sokféle és jó játékai vannak.
Mi a megoldás? Mivel beszélnétek le erről, vagy mivel lehetne "helyettesíteni" ezt a játékot?
És ha Villám mcqueen lenne a kérése? Vagy egy krokodilt szeretne tartani??? Esetleg Disneyland-be vágyik?
Azért a "Jézuska" sem mindenható. Inkább azt kellene elmagyarázni, hogy a Jézuska nem hoz mindig mindent a vágyaknak megfelelően (én pl zoknit meg bugyit kaptam anno a "Jézuskától"). Szóval azt értesd meg, hogy de, van lehetetlen a Jézuskának is.
Nekem is 4,5 éves a fiam, bár nálunk nincs Jézuska. Én úgy szoktam "terelgetni", hogy ha látok valamit, amire nincs akkora szüksége, de örülne, akkor mondom, hogy karácsonyra kérheti. Pl verdás legók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!