Kisovis korosztályban milyennek írnál le egy "jó" és milyennek egy "rossz" gyereket?
A jo, szocializált, jol erzi magát, sokat nevet, ötletes, csintalan, nyitott a közösségi foglalkozásokra
A rossz, sarokban ülős, frusztrált, vagy agresszív, beilleszkedési-, magatartászavaros.
Ugy általánosan, nem egy-egy napot kiragadva
Jó - illedelmes, figyel az óvónőkre(szófogadó), barátságos, mosolygós
Rossz- szófogadatlan, duzzogós, hisztis, nem akarja csinálni a feladatokat, bántja a többi gyereket
Szívesen válaszolnék, de kérhetem, hogy konkretizáld kérdésed? Eléggé elnagyolt. És hiába tetted idézőjelbe, ettől még rendkívül viszonylagos, ki mit ért ezek alatt. Értelek, hogy szubjektív válaszokat vársz, de, kérlek, legalább a kérdés legyen egyértelmű. Köszi.
(Mivel mindenki mást ért rosszalkodó, meg jó alatt. Vagy közvélemény-kutatásnak szánod a kérdésedet? Vagy a válaszolók reagálást vizsgálod? Megértelek, csak
nem tudom, mit szeretnél pontosan.)
Szerintem sokféleképpen lehet jó és rossz egy gyerek, biztos mindenhol más gondok vannak...
A rossz gyerek nálam az, aki többszöri szólásra sem képes megnyugodni, leülni, abbahagyni, amit csinál. Nemcsak eleven, hanem akaratos is. Pluszban más gyerekek játékéba rondít bele, bomlasztja a közösséget, verekedik, nagyképű.
A jó: itt többféle jót láttam már. Az egyik az, aki nagyon kis pedáns, elvan magában, nem bánt senkit. A másik pedig az, aki hasonló, csak ilyen közösségi pillangó téren, tehát vannak barátai, de mindenkihez odamegy, mindekivel kedves, megosztja a cuccait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!