Gyermekét egyedül nevelő anyukák, apás kérdés?
Hogy van törvényileg a láthatás?
20 hónapos kislányom van, eddig nem volt semmi probléma apuka hetente jön, kéthetente elviszi egy napra természetesen nem alszik ott, de néha eddig 2x aludt ott mert dolgom volt és nem tudtam máshogy megoldani.
DE.
Apuka már tervezi hogy elviszi 4-5 napra nyaralni a gyereket merthogy neki jár 2 hét!
Az lehet de gondolom nem ennyi idősen, az ottalvás is ha jól tudom 3 év alatt nem kötelező.
Fel tudna valaki világositani hogy vannak ezek?
Ne vicceljetek már,egy 20! hónapos gyereket akár csak hétvégére is elvinni?!Hát még 4-5 napra?!Különben az a bevett szokás,hogy 3 éves kor alatt az anyuka lakásán,vagy jelenlétében van a láthatás(én is váltam,2.5 éves volt a fiam).Istenem,ez a kislány nem rég múlt másfél éves!Az én kisebbik fiam 2 éves,de még fél napra se marad el mással.
Kedves uccso! Miert ha az anyuka korhazban lenne mert a masodik babat szülne, akkor menne a gyamhatosag es elvinne a gyereket, mert nem maradhatna az apaval mondjuk egy hetveget? azaz egy-ket napot????? Atgondoltad te ezt?
Ha az apuka rendszeresen latogatja es mar aludt nala a gyerek egy ejszakat anyuci nelkül, akkor ezt onnantol nincs joga ellenezni, hiszen nem csak akkor alhat az apucinal a gyerek amikor anyanak dolga van, szerintem ez a logikus es a birosag is meg fogja itelni az ott alvast hiszen mar volt ilyen es minden rendben volt. Ezert irtam, hogy egy evre ezt mar nem fogjak letiltani ugyanis ha minden honapban egy napot ott alszik az is csak 12 alkalom. arrol nem is beszelve, hogy lehet hogy pl 1 evesen aludt ott elöször... erröl nincs info, tehat nem ertelek teged kedves uccso. mivel nem ismerünk minden reszletet nem is lehet ezt igy eldönteni. de amit tudunk annak fenyeben szerintem apukanak joga van elvinni a picit, persze a 4-5 napot en is jocskan tulzasnak ertem de a hetvege belefer. Es ha nem tetszene vagy baj lenne akkor elöbb is vissza lehet vinni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!