Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Enyhén előre dőlő testtartás...

Enyhén előre dőlő testtartás ellen mi segít? 3 é

Figyelt kérdés

Csak most tűnt fel, hogy alig észrevehetően ugyan, de csoszogva megy es amikor szalad, tulajdonkeppen trappol

Mindezt leutanozva, teljesen kitisztult a kép, hogy derékban kicsit elore hajolva de egyenes hattal tartja magát.

A sulypont nem sarokra esik mint nekunk felnotteknek, hanem joforman talpközepre, soha nem járt pipiskedve, szoval tenyleg pont középen a testsuly.

Az oké, hogy alapbol ez lenne a normalis mint az őskorban, cipok elotti világban, az mbt cipők is ezen alapulnak, de csunya, amikor szalad, mint aki mindjart "összeesik".

Ortopedus annyit nézett csak, nincs mozgaskorlatozottság, nincs ludtalp es jovanazugy..

Ped.szakertők javasoltak tsmt, uszást, hogy majd magátol kompenzálodik, hát nem éppen...

Egyáltalán mitől dőlhet előre?természetes testtartásfejlődés a civilizalt világban, cipőkben járva?

Annyi biztos, hogy többet babakocsizott, motorozott, biciklizett eddig mint járt. Mostanában viszem mindenhova gyalog. Ennyi segithet már tobb mint 3 évesnél?

2017. szept. 14. 21:08
 1/2 anonim válasza:
Bocs, de ha egyenes a háta akkor nincs nagy baj a trapolás enyi idősen szerintem normális.. néha szój rá, hogy dőljön hátrébb. Én is trapoltam és mai napig van hogy kicsit én is elörébb dölök. És a futásnál nem baj hogy előre döl.
2017. szept. 16. 07:59
 2/2 A kérdező kommentje:

De ez mellett egyensulyproblémái is vannak, instabilabb a korosztályánál.

A google szerint ilyeneket az ujszolottkori reflexek megmaradása okoz, amiknek le kellett volna epulni.

Egyik pelda rá amikor pl irásnál a gyerekek mozgatják a nyelvüket is.

Instabilitast a kapaszkodo fogo reflex nem leépülése okoz.

Átolvasva ezeket egy rakás ujszulottkori nem leepult reflexe van

2017. szept. 16. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!