Agresszív kisgyerek kérdés?
Nálunk a bölcsiben nem zárják ki a gyereket a játékból. Ahol gond van, kiemelik a játékot, és nem a gyereket ültetik félre.
Szerintem ez pusztán gonoszság, én sem csináltam soha.
Bölcsiről beszélünk, nagyrészt beszélni sem tudó gyerekekről.
Minden alkalommal magyarázni kell nekik, hogy ezt meg ezt ezért meg ezért nem szabad és abbahagyatni vele a dolgot. Utána meg felhívni a figyelmét, hogy amit tett, hogy esik a másiknak. Aztán megmondani neki, hogy legközelebb mit csináljon.
Túl sokmindent egy 2 éves nem tud tenni, ha nem tud beszélni, ezért vagy sírnak, mert elveszik tőlük a játékot, vagy erővel visszaveszik.
Mivel nem gonoszságból veszi el a másik gyerek, fogalma sincs, hogy ő nem játszik szépen. Meg kell neki mondani, hogy ezt nem szabad. Nem kell büntetni érte. Ha a nem szabadot nem fogja fel, a büntetéssel sem fogja jogosnak érezni az esetet.
Szóval valahogy így megértem a kérdezőt. Én is jobban örülök, ha nem az én gyerekem az, aki sír. Ha majd nagyobb lesz, úgyis szerez egy kis empátiát és önkifejező készséget, majd az értelme is növekszik, de az jobban sérül, aki folyton áldozat, már a személyiségét is formálja a sok negatív érzés és igazságtalan helyzet, amit nem képes megoldani, sem segítséget kérni. A sok sajnálkozóról nem is beszélve.
Én áldozat voltam legtöbbször, szabálybetartó kicsit mulya, borzasztó nehéz volt kikupálódni, hogy ki tudjak állni magamért. Berögzült, hogy nem tudok semmit tenni, csak sírni.
A gyerekem nem nagyon tudott beszélni, beszoktatásnál láttam, milyen frusztrált volt, elég gyakran ellökte a többieket, akik igazságtalanul bántak vele és a gondozó őt szidta le, mert csak arra figyelt oda, mikor a másik gyerek már sírt, mert a gyerekem durva volt. Persze mikor ott voltam, szóltam, hogy a kissrác elvette tőle azt, amivel játszott, vagy a másik gyerek megütötte az enyémet, az én gyerekem meg csak próbált kiállni magáért, de mikor nem vagyok ott, rengeteg ilyen helyzet történik biztosan.
Szegényt még le is szidták, mert szerencsétlen nem tud segítséget kérni és nincs más módszere, hogy védje az érdekeit.
De még mindig inkább ez a helyzet, mint az, hogy folyamatosan sírjon, és ne merje megpróbálni megoldani a helyzetet.
Kivenném abból a bölcsiből, ahol kizárják a játékból, a nem jól viselkedő gyereket.
Oviban oké, de egy másfél-2 éves, ahol még az értelmük és az önkifejező készségük meg minden ilyesmi nagyon megoszlik, igazságtalannak tartom.
Amikor beszoktatás volt, egy, az enyémnél fiatalabb 2 éves arról mesélt nekem, hogy az apukája milyen márkájú motorokat ad el, és melyik motorral milyen gyorsan lehet menni, az enyém még csak annyit tudott mondani, hogy nem és vau vau.
A lányok egy része hercegnőset játszott együtt és kiosztották a szerepeket, a másik része turkálta a homokot vagy egy helyben állt és szorongatott egy plüsst, vagy kismotorral száguldozott.
Nagyon eltérőek a gyerekek ebben a korban, a viselkedésüket nem szabadna büntetni. Egyesek felfogják, mások nem.
fenékre csapás??!
Kkkk anyádat, szerinted miért aggresszív?? Ostoba tyúk! Hát ezt tanulta tőled! Aztán reménykedj, h kinevelik belőle, ha te nem vagy képes megnevelni.
Ha hárman játszanak egy babaházzal, a gyerekem meg nem engedték és elvették tőle a babát, amit ő vett fel a földről, hogy ő is játszon, ő meg ellöki a gyereket, aki elvette a babáját, az meg elkezd sírni, akkor csak a gyerekem a hibás?
Azért kell a játékot kiemelni, mert nem lehet tudni, mi történt, minden tele van gyerekkel. Büntetni meg nem szabad(szerintem).
Pont ilyenek miatt volt frusztrált a gyerekem. Mert csak az ő rossz viselkedését vették észre, mert az járt sírással. Ő meg egy hang nélkül tűrte, hogy megharapták korábban, a sírós gyerek meg pillanatok alatt sírt és arra figyeltek.
Nem lehet mindent észrevenni, lehet, csak egy csípésről vagy egy csúfolódásról marad le a gondozó, már sosem fogja megtudni, mit miért csinált egy nem beszélő gyerek, csak a tette következményeiből nem lehet megítélni a tettét.
Vagy mikor a beszélő lányklikk nem engedte lecsúszni a csúszdán, ő meg húzta a lány haját, hogy elvigye az útból. A gondozó hamarabb ért oda, elkezdte a gyerekemnek mondani, hogy nem szabad húzni a haját, de azt nem tudta, hogy a gyereket kirekesztették, amíg oda nem értem.
Nem szeretem az ilyen közösségi helyzeteket, nehéz megítélni a dolgokat.
Simán lehet, hogy a lány azért nem engedte lecsúszni, mert az én gyerekem a kedvenc autójával játszott korábban, vagy valami apró sérelme volt, amit senki nem vett észre. Szóval az ilyen helyzetekben nem csak az az áldozat, aki sérülést szerez, csak az ő sérülése látványos.
Még JÓ, hogy kienvelik belőle a verekedést, mert OK NÉLKÜL nem ütünk meg senkit.
Ez amúgy a TE feladatod lenne, mert fog még a kislányod sírni, ha nála erősebbel kekeckedik, és ő megvédi magát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!