Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bele lehet szólni nagyszülőkén...

Bele lehet szólni nagyszülőként a gyerek nevelésébe?

Figyelt kérdés

Még mielőtt a dühös anyósutáló anyukák lereagálnák a kérdésemet, kérem olvassanak tovább.

Soha nem szóltam bele semmibe, még menni is ritkán megyek fiamékhoz,heti 1-szer. Ők jönnek mindennap,unokák sokat vannak nálunk, nem kényszerből hagyják itt, hanem mert szeretnek itt lenni és ránk merik bízni.

Mostanában viszont pár dolog nyugtalanít , amit náluk látok,és nem tudom szóljak-e nekik róla?

2roppant eleven gyerek, 2 és 3 évesek.

Tisztítószerek olyan helyen vannak, gyerekek könnyen elérhetik.

Van 2 kutyájuk, akik akkorák, hogy a gyerekek arcáig ér a fejük. A gyerekek folyton játszanak a kutyákkal, azok az arcukba nyalnak, stb.Kutyajáték után nincs kézmosás, de félek attól is, megharapják őket, nem direkt, de a gyerekek okozhatnak nekik fájdalmat/ farkát húzza, stb/ és odakaphatnak.Vagy a 2 hozzájuk elég nagy kutya felborítja, stb. Nagyon szelíd kutyák, jólneveltek, de mégis.

Vagy a nem nekik való, apró játékok, amit még 2 ekkora gyerek bekaphat, lenyelhet, fulladást okozhat.

Eddig próbáltam mondani ha nálunk vannak:Pl:nyugodtan bemehetnek a gyerekek a fürdőszobába, nem tudnak hozzáférni a vegyszerekhez!Vagy direkt mondom ha jönnek, eltettem a nagyon apró játékokat, nehogy baj legyen.

Mi kutyánkat ha símogatják, utána elviszem őket kezet mosni, direkt mondom itt nálunk, hogy én nem hagyom őket egyedül a kutyával, mert még kicsik, de ez nem hat, nem veszik szülők magukra.

Ott náluk tiszta veszélyes, figyelnek rájuk folyton, de a baj pillanat alatt megtörténhet.

Hogyan beszéljek erről szülőkkel? Vagy ne szóljak bele?

Csak a gyerekek biztonsága érdekében tenném.

2017. szept. 7. 07:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
Az gondolom, ilyen kicsi gyerek előbb fogja bántani (akaratlanul) a kutyát, mint fordítva.
2017. szept. 7. 09:03
 12/28 anonim ***** válasza:
75%

Kutyánk nincs, de a tisztítószer simán a fürdőben és a mosogató alatt. A gyerekeimnek eszükben sincs hozzányúlni, megbeszéltük, hogy méreg és belehalnak, ha a szájukba kerül. Nem szoktam kertelni az ilyesmivel. Mellesleg olyan gyerekbiztosak ezek a vackok, hogy én is nehezen bontom ki.

Ha eddig ehhez voltak szokva az unokáid, akkor ezután sem piszkálják.

2017. szept. 7. 09:44
 13/28 anonim ***** válasza:
45%

Teljesen feleslegesen szólsz be, ha tényleg figyelnek rájuk és nem arról van szó, hogy a gyerekeket naponta kell megmenteni a fulladástól vagy mérgezéstől, mert nem tudják hogy mit szabad.

2 évesen már rég nem vett a szájába semmi oda nem valót a lányom, nem kellett aggódnom az apró játék miatt, persze ügyeltem is rá.

Tisztítószerek dettó. Szem előtt voltak mindig is és a kezdetektől arra tanítottam, hogy tilos.

A kutyát pedig ők ismerik.

2017. szept. 7. 09:57
 14/28 anonim ***** válasza:
65%
Fújj, ettől a kutyás arcnyalogatástól mindig kiráz a hideg...van h a kutya saját seggét nyalogatja...utána meg a gyerek arcát! Lehet akármilyen aranyos, szelíd stb.de ezt ne már könyörgöm!
2017. szept. 7. 10:32
 15/28 anonim ***** válasza:
36%
A tisztítószerek elzárása egy olyan dolog, hogy egy 2-3 éves már simán megtanulhatta, hogy ne piszkálja. Ha meg anya odafigyel, pláne nem lehet gond. Nekem 2 éves múlt a lányom, tudja, hogy ezeket nem szabad piszkálni, arról is leszokott már, hogy mindent a szájába vegyen, így simán odaadok neki kisebb játékokat. A kutyák... nos, nyilván nem szabad felügyelet nélkül hagyni gyerekkel kutyát, ekkora bizalmat nem szabad adni egy állatnak sem. A többi túlzás. A nyalakodástól semmi baja nem lesz, és szerintem sem kell 5 percenként kezet mosni. Nálam például teljesen alap, hogy ahányszor elmegyek a kutya mellett kint, vagy a macska mellett bent, megsimogatom. Ennyi erővel ki se jöhetnék a fürdőszobából. Bőven elég, ha evés előtt kezet mosnak a gyerekek. Soha nem értettem ezt, megvan az idő, hogy na most 5 percig lehet simogatni a kutyát, de aztán kezet mosunk, és nem nyúlunk ma már többet hozzá?
2017. szept. 7. 10:49
 16/28 anonim ***** válasza:
34%

Ha a kutya megfelelően van tartva (oltások, megfelelő etetés, rendszeres fésülés/fürdetés fajtától függően), akkor az égvilágon semmi baja nem lesz tőle. Még attól se, ha arcon nyalja, bár én azt felnőtt fejjel sem engedem. :)

Arra kell mindenképp rászoktatni a gyerekeket, hogy pl. evés előtt mossanak kezet, vagy ha udvaron vannak a kutyákkal. Lakásban tartott kutyához naponta tucatszor érnek hozzá, főleg a gyerek, mindig belekapaszkodik ha arra jár, ennyiszer elzavarni tisztálkodni már többet árt, mint használ.

A tisztítószeres már nagyobb para, de ha folyamatosan szem előtt vannak, nem tudnak hozzányúlni. Persze az ördög nem alszik, de ha tényleg ennyire nyomon vannak követve, akkor kár emiatt kiverni a balhét.

2017. szept. 7. 11:18
 17/28 anonim ***** válasza:
69%
Nem lehet ,de igazad van mindenbe ezt anyukaként mondom nálunk alap volt hogy vegyszerek olyan magasan. Legyenek amit gyerek nem ér kutya nincs.
2017. szept. 7. 12:04
 18/28 anonim ***** válasza:
78%
Kényes téma! Szerintem ne szólj bele,ha figyelnek a gyerekekre,nem lesz Lenmagkenyér baj.Eddig sem lett,nem igaz?
2017. szept. 7. 16:12
 19/28 anonim ***** válasza:
77%

Jaj istenem,ez a telefon.

Eddig sem lett baj,ezt akartam írni.

Amúgy csak akkor jó ötlet beleszólni,ha kérdeznek. Ez nem csak a nagyszülőkre,hanem mindenkire igaz. Nem véletlen a mondás: fogadatlan prókátornak sz@r a fizetése.

2017. szept. 7. 16:14
 20/28 A kérdező kommentje:

Hát lehet én vagyok túl maradi, de imádom a kutyákat, cicákat, nekünk is vannak, lovak is, meg egyéb kisállatok/nem haszon/.A kutya, cica időnként nyalja a saját fenekét, magyarán a végbelét. Ez természetes.Ha kakálnak, ugye utána is megnyalogatják, hogy tiszta legyen.Ez is természetes. A lakásban tartott kutyáét lehet hogy a gazdi megmossa, de az udvaron tartott kutyánál általában nem látja, mikor kakált.Tehát ott a kutya a kakás fenekét nyalja.Kimegy a gyerek, a kutya erre a gyerek arcát, száját nyalja!Ne mondja már senki erre azt nekem, hogy ez egészséges! Ha az, akkor mi emberek se mossunk kezet, miután kitöröltük a fenekünket! Mert minek?

A saját kakája után kezet kell mosni a gyereknek, a kutyájé után nem???Azért ne essünk már túlzásokba.

Én is ölelgetem a kutyákat, meg is puszilom. De egy kisgyerek immunrendszere még nem olyan edzett. Féregirtás:Közvetlenül utána valameddig nincs féreg, de aztán újra. Tehát folyamatosan féregirtózni kéne, ha férgeket nem akarnánk. Márpedig bizonyos férgek vakságot, stb öközhatnak. Nem részletezem, állatorvost kell megkérdezni+gyerekorvost. Tehát játsszon a gyerek a kutyával, de azért biztonságosan.Az én gyerekeim is állatokkal együtt nőttek fel.

Sajnos sok alapból anyóst utáló beíró van itt. Tudom sok anyós tényleg problémás, látom, sőt nekem is volt anyósom, akivel elég sok gondom volt.De! Volt annyi eszem, hogy nem utáltam, hanem diplomatikusan megoldottam a problémákat úgy, hogy jó viszonyban voltunk 30 évig, soha nem vitáztunk, nem utáltuk egymást. Tettem ezt a férjem miatt, mert ha utálom az anyósomat, az őt biztos bántja, hiszen az anyja!Meg tettem ezt a gyerekeim/4/miatt is, mert ő a nagymamájuk, utánunk a legfontosabb rokon!Sajnos nemrég meghalt.

A fiatal nők nem gondolnak arra, pár év és ők is anyósok lesznek! És azt hiszik, ők majd szuper jó anyósok lesznek, holott mindenki a saját személyiségével lesz anyós, és a természete, személyisége az embernek egész életében változik, sokszor nem pozitív irányba!

Az biztos, itt kitűnik ki a kötözködő, piszkálódó ember, mert azok meg se akarják érteni, mit kérdezek! Nos ők 100% kötözködő anyósok lesznek, mert már kötözködők!

Aki normális válaszokat és tanácsokat adott, azoknak köszönöm!

Mondjuk a gyerekeim tudnák megmondani, milyen vagyok. Szerencsére ők teljesen elégedettek most is velem, régen szülőként is azok voltak.Hiába elmentek, saját családjuk van, de sokat jönnek, unokák nálam vannak, nagyon összetartunk, és nem muszályból.

Az hogy 2 éves előtt ott a tisztítószer, stb.életveszélyes!Ismerősöm gyereke előtt is ott volt, soha nem nyúlt hozzá. 6 évesen! viszont belekóstolt, kíváncsiságból. Értelmes gyerek amúgy. A dolog vége egy gyomormosás lett, rettentő aggódás, tisztítószer elzárás.

Nővérem unokája egy ásványvizes kupakot szopogatott 3 évesen, lecsúszott a torkára, nővérem lélekjelenlétének köszönhetően nem fulladt meg, de elkékült, fuldoklott a gyerek, nővérem az ujjával húzta ki a kupakot. 2 hétig fájt a gyerek nyelőcsöve, mert megsérült.

2017. szept. 8. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!