Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aggódjak 2 éves kisfiam...

Aggódjak 2 éves kisfiam beszéde miatt?

Figyelt kérdés
Most 25 hónapos, és nem igazán beszél. Mond olyanokat, hogy "titej, dedede, dijú, disziz, dedi" értelmesebből "mama, ham-ham, anya" tegnap mondta, hogy "ededül". De nagyjából csak értelmetlen dolgokat. Korai aggódni vagy fejleszteni? Aki hasonlót tapasztalt, annál hogy alakult?
2017. aug. 28. 14:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%

Tehát elmúlt 2 éves?

Logopédust javaslok.

2017. aug. 28. 14:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, 25 hónapos, mint fentebb írtam. Azt kifelejtettem, hogy voltunk 20 hónapos korában hallásvizsgálaton és neurológusnál, mindent rendben találtak. De eltelt 5 hónap.
2017. aug. 28. 14:05
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Az én öcsém is ilyen volt. Két évesen szinte semmit nem beszélt, csak egy-két szót. Aztán 3-4 hónap múlva egyszer csak elkezdett, és azóta is rohamosan fejlődik a beszéde. Most két és fél éves, és már nagyon szépen beszél.
2017. aug. 28. 14:06
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

25 hós a lábyom. Szintén csak babanyelven halandzsázik.

Orvos, védőnő, korai fejlesztő, logopédus annyit mondtak, h legyek türelmes. Nincs lemaradva.

Fül orrglgészeten is voltunk minden oké.

Érdemes megnézetni. Engem megnyugtattott h azt mondták minden ok

2017. aug. 28. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Több mint 2,5 volt még semmit nem beszélt, megértett mindent ellenben. Aztán egyik héttől a másikra már mindent mondott.
2017. aug. 28. 14:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
a kislányom csoportjában járt egy fiú-aki 3 évesen is csak pár szót mondott. de nagycsoportra behozta a lemaradást és addigra rendesen beszélt. persze közben az óvónők is sokat foglakoztak vele,és 4-5 évesen azthiszem a logopédus is!
2017. aug. 28. 14:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Fiú unokatesóm se beszélt 2 évesen. Szép nagy fejlett gyerek volt már akkor, mindent csinált, ami korának megfelelő volt, egyszerűen csak később kezdte. De nem is mondták, hogy ez gond lenne.
2017. aug. 28. 14:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elég megnyugtatóak ☺ én második gyerek- és lányként 2 évesen kezdtem beszélni, ezzel próbálom türelemre inteni magam. (Addig van egy saját minionom)
2017. aug. 28. 14:14
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
3 eves korig teljesen normalis!
2017. aug. 28. 14:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy elvidd logopédushoz! Engem ezzel traktált egy barátnőm, folyamatosan, hogy miért nem beszél még 2 évesen, biztos baja van stb. Elengedtem a fülem mellett. Anyukája ovónő, szerinte is már rég orvosnál lett volna a helyünk. 2,5 évesen is baba sejpítéssel beszélt, most 3 múlt, tisztán érthetően beszél, be nem áll a szája!
2017. aug. 28. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!