Lehet, hogy átestünk a ló túlsó oldalára? Túl alapos a gyeek?
Kisfiam sok időt tölt a mamájával,és mivel a mama teljesen figyelmen kívül hagyja a kérésünket,miszerint ne adjon édességet a gyereknek a tudtunk nélkül,így a fiamat szoktattam rá,hogy mielőtt nasit eszik mamánál,kérdezze meg tőlünk,hogy szabad-e.
Mostanra már nem csak édesség,hanem minden fajta étel előtt jön és kérdez.Látom,hogy piszkálja a mama orrát a dolog,de mindez nem is lenne,ha eleget tett volna a kérésünknek...
S mit tesz a gyerek, ha megmondod neki, hogy ami nem édesség vagy efféle, annál nem kell kérdeznie?
Milyen aranyos, jól nevelt gyermeked van :) Nekem tetszik, sok esetben olvassuk, hogy a nagyi édességgel tömi a kicsit s ez problémákat okoz...
De ha nem vagy ott akkor hogy kérdez?
Mi számít nálatok édességnek? Miért nem adhat neki a nagyi a tudtod nélkül? És ha kérdezés után megengeded akkor minek kérdezni?
Miért nem mondtad meg a nagyinak milyen édességet adhat neki és milyet nem?
Nekem rosszul esne ha minden fagyizás/csikikocka/sütizés előtt fel kéne hívnom a menyemet hogy szabad e. Elég hülyén veszi ez ki magát.Gondolom ezért hagyta figyelmen kìvül a kérésedet.
Maganak koszonheti a kedves mama! Igy jart....
Te is hagyd figyelmen kivul, hogy ez neki hogy esik!;)
A kisgyerek meg aranyos, okos! Tobb esze van mar most, mint mamanak.
Köszönöm a válaszokat,és a dícséretet,tényleg okos kiskrapek😊
4#
Együtt lakunk,így mindig meg tud kérdezni a fiam.Próbáltuk szépen elmagyarázni a mamának mit adhat és mit nem,de már csak azért se!Nehogy már én mondjam meg hogy ő mit adhat az unokájának címszóval...
Szóval nem kell annyira sajnálni.
Minek megkérdezni,ha úgyis megengedjük?Mert nem mindig engedjük meg.Nem azt mondom,hogy sosem ehet finomságot,de ezzel a módszerrel tudjuk hogy hol tart,mert bizony volt olyan,hogy reggelire süti,ebédre egy csomag csipsz,meg hasonlók,csak mert "nem volt hajlandö mást enni a gyerek"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!