Helyes fogápolás? Ha ovatos vagyok, támadja a fogbakterium, ha alapos vagyok, sérül a fogzománc.
Két éves.
Ha "játszva" mossuk a fogát tele lesz lepedékkel ami ijesztő mert olvastam a tejfogakat támado bakteriumrol.
Ha alaposan mosom, abban meg az az ijesztő, hogy foltokban matt a foga, foltokban csillog, mintha serult lenne a fogzomanc. Olyat is olvastam már hogy 3 eves korig nem is igen kéne fogmosás pont a kualakulo zománcreteg vedelme miatt de akkor total lepedekes lesz a foga.
Kalcium kurát szoktam tartani.
Gyerekfogkefe ugyanolyan erős keféjű mint egy felnőtté, azt nem is értem amugy.
Valaki leìrná vagy linkelné mi a helyes fogápolás?
Es azt legalább jol tudom, hogy napi kétszer?
Létezik puha sörtés, az kell neki. Ilyen felnőtt fogkefében is létezik. Ínygyulladásom volt, fogorvos mondta, hogy váltsak ilyenre. Gyógyszertárban vettem, illetve az amúgy is felírt speciális szájöblítőhöz pont promóciós ajándék volt.
A puha sörte az ínyének is jobb, és azzal a zománcot se szeded le. Valamint arra kell figyelni (felnőtteknél se árt), hogy étkezés után 30 percig nem szabad fogat mosni, mert a savak felpuhítják a fogzománcot. Erősen savas ételeknél (pl citrom, kiwi, stb.) egy órát is várni kell.
Köszi nem is tudtam hogy van puhasörtes. Megyek is a gyogyszertárba.
Etkezesek utan nem mosom neki közvetlen.
El is felejtettem, pl fehér foltot is latok a szemfoga élén.
Annyira furdal a lelkiismeret hogy elcseszem egy életre a gyerekem fogát.
A tejfog zománc meghatározza a majdani csontfogak zománcát?
es volt hogy megutotte magát, mintha vonzaná de mindig a szája reped fel, es olvastam hogy ütődestol a foggyoker is serulhet, par ev es elhal a fog..es két szürke foga is van
..
A tejfog gyökere ugyanaz a gyoker ami a csontfog gyokere lesz?
A tejfognak ilyen formán nincs köze a csontfognak. Nem egy a gyökerük. Pont ezért tud kiesni. Ahogy elindul kifele a csontfog elporlasztja a tejfog gyökerét igy az el kezd mozogni majd kiesik utat adva a csontfognak.
A fehér foltot a baktériumok okozák. Nekem terhesség alatt let pár mert hiába mostam a fogam nagyon erős volt a lepedék.
Szerintem érdemes lenne összeirnod a kérdéseidet és felkeresni vele egy fogorvost ( akár gyermek fogorvost). Ő fog tudni segiteni mind a technikát illetően, mind abban hogs milyen fogkefét, fogkrémet használj.
curaproxnak van nagyon puha és nagyon sok sörtés fogkeféje,én azt ajánlom .. A keféje nem túl nagy,a gyerek szájába is befér.
A 3 éves korig fogmosásmentes életet nem ajánlom,hiszen egy gyerek átlagosan 1 éves korától,vagy még előbb mindenfélét eszik,és ugyanúgy kirohad a foga ha nincsen mosva ,sőt..
Este utána ne legyen tápszer,tej,cukros tea,d emég anyatej se,mert akkor nincs értelme a fogmosásnak .
Köszönöm a tanácsokat
Bármikor szívesen fogadom a továbbiakat is
Nálunk az elmex fogkrém oldotta meg a problémát. Előtte bármivel mostam a fogát,fehér foltos volt. Mondjuk én azt hittem zománckopás, ezért választottam ezt a fogkrémet.
A múltkor valamiért signal gyerekfogkrémet vettem, újra jöttek a foltok. Maradunk az elmexnél nem kísérletezek többet.
Én is az Elmexet ajánlom! Gyönyörűek a kisfiam fogai, pedig ritkán tudom neki normálisan megmosni, mindig megdícséri az orvos:) Fogkefét én is a gyógyszertárban veszek, puhább sörtéjűt.
Nagyon fontos a fogmosás, nem is értem miért ne kéne három éves korig mosni? Az én kisfiam is 3 éves, kiscsoportos, és nem egy olyan csoporttársam van,akinek már most ki vannak rohadva a fogai.... Szörnyű :(
Van az elmexnek fluoridmentes gyermekfogkreme?
Vagy mostbpl learazva van a Rossmannban az Elmex Sensitive ezt lehet gyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!