Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyes fogápolás? Ha ovatos...

Helyes fogápolás? Ha ovatos vagyok, támadja a fogbakterium, ha alapos vagyok, sérül a fogzománc.

Figyelt kérdés

Két éves.

Ha "játszva" mossuk a fogát tele lesz lepedékkel ami ijesztő mert olvastam a tejfogakat támado bakteriumrol.

Ha alaposan mosom, abban meg az az ijesztő, hogy foltokban matt a foga, foltokban csillog, mintha serult lenne a fogzomanc. Olyat is olvastam már hogy 3 eves korig nem is igen kéne fogmosás pont a kualakulo zománcreteg vedelme miatt de akkor total lepedekes lesz a foga.

Kalcium kurát szoktam tartani.

Gyerekfogkefe ugyanolyan erős keféjű mint egy felnőtté, azt nem is értem amugy.

Valaki leìrná vagy linkelné mi a helyes fogápolás?

Es azt legalább jol tudom, hogy napi kétszer?

2016. márc. 31. 19:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

[link]

Szerintem a senzitiv nem szerintem ugyanaz.

2016. ápr. 1. 21:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönet

Akkor már csak a fogorvos hiányzik a sorból

2016. ápr. 2. 07:51
 13/13 anonim ***** válasza:

"foltokban matt a foga, foltokban csillog, mintha serult lenne a fogzomanc"

A leírásod alapján úgy vélem, hogy még alapos fogmosásnál sem sikerült mindenhonnan lesikálni a lepedéket, ott matt! A fogmosással nem lehet lesikálni a fogzománcot. Az még tejfog esetében is kicsit keményebb annál, hogy fogkrémmel és fogkefével megsérthető legyen. Azokon a helyeken, ahol a szép csillogó, ott sikerült a lepedéket eltávolítani...

Egyéni nyálmirigyektől és száj-flórától függ, hogy melyik gyereknek melyik fogkrém és milyen fogmosási gyakoriság válik be. Egy a lényeg, savas ételek után közvetlenül ne mossatok fogat (alma, narancs, Cola [foszforsav van benne] stb.) mert a savak valóban lazíthatnak a zománcon. De a nyál 20-30 perc alatt visszakalcinálja a gyengült részeket. Utána már bátran lehet fogat mosni.

2016. ápr. 5. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!