Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tudok csinálni a verekedős...

Mit tudok csinálni a verekedős és csúfolódós kislányommal, aki egyébként nagyon kedves barátságos volt? Már nem tudom mit csinálhatnék vele.

Figyelt kérdés
Lassan 21 hónapos lesz,és eddig mindenkihez odament,megszeretgette,odabújt,kb egy hónapja meg elkezdte,hogy mindenkit megpofoz(hozzáteszem,hogy soha nem ütöttük meg),nyújtogatja a nyelvét,és komolyan mondom,már előre ég a képem,ha megyünk valahova,mert a szomszéd lánytól eltanulta hogy buta(pedig mi direkt vigyáztunk születése óta a szánkra,de ezekszerint semmit nem értünk el vele),meg hogy nem érdekel,és úton útfélen mindenkit lebutáz.Mit tudok ellene tenni.Szeretném visszakapni az én szófogadó,kedves kislányomat.Sajnos ezeket a szomszéd "kislánytól" (8 éves,de iszonyat hisztis) tanulta,és minden eddigi nevelésem ugy érzem pillanatok alatt kárba veszett,és kicsúszik a kezem közül.Segítenétek nekünk?Előre is köszönöm.Egy kétségbeesett anyuka.
2010. máj. 25. 06:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Mondd meg neki kerek-perec, hogy ez nagyon-nagyon csúnya szokás, nem szabad ilyeneket mondani. Hogy Ő sem örülne, ha butának mondaná valaki. És ezt minden alkalommal el kell neki mondani, ahányszor csak rákezdi. Határozottan NEM.

Pofozkodásnál megfogod a kezét, elhúzod, sőt, a gyereket is elviszed magaddal, és elmondod, hogy ez csúnya dolog, nem szabad.

Nyelvöltögetésnél szintén. Nálunk is volt ilyen. Ráadásul "Okos" anyósomtól kezdte eltanulni a nyelvöltögetést, aki azt hitte, hogy ez vicces, pl. ha a gyerek nem akarta azt játszani, amit anyós kitalált, akkor kiöltötte rá a nyelvét (okos nagymama, igaz???) Mikor a lányom is kezdte a nyelvöltögetést, mondtam, hogy ez buta dolog, ilyet okos nagylány nem csinál. Tényleg iszonyú dühös voltam, és ezt a gyerek meg is érezte, látta is rajtam. Nagyon hamar leszokott róla.

Nem írtad, hogy Te hogyan próbálod kezelni a helyzetet. Az a fontos, hogy ne nézd ölbe tett kézzel, hanem mindenképpen reagálj rá.

Hidd el, amire következetesen tanítja a szülő a gyerekét, az nem veszik kárba.

2010. máj. 25. 14:02
 2/2 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod.Eleinte én is határozottan,már dühösen rászoltam,elvittem,elmagyaráztam,hogy nem szabad,másoknak rosszul esik nagyon,meg fáj,és én is szomorú vagyok mikor ilyeneket mond/csinál,meg megkérdeztem tőle,hogy örülne-e,ha őt ütnék meg csak úgy,meg kicsúfolnák,meg lebutáznák,mondta hogy nem,és ideig óráig használ,és közben beléptünk a csakazértsem,és mindent egyedül csinálok korszakba,és visszajött,és mikor látja,hogy nem tetszik amit csinál,és rászólok,csak azért is csinálja tovább.Próbáltam azt is hogy nem veszem észre,de az sem vezetett eredményre. :(

nem tudom mitévő legyek.

2010. máj. 25. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!