Mit tudok csinálni a verekedős és csúfolódós kislányommal, aki egyébként nagyon kedves barátságos volt? Már nem tudom mit csinálhatnék vele.
Mondd meg neki kerek-perec, hogy ez nagyon-nagyon csúnya szokás, nem szabad ilyeneket mondani. Hogy Ő sem örülne, ha butának mondaná valaki. És ezt minden alkalommal el kell neki mondani, ahányszor csak rákezdi. Határozottan NEM.
Pofozkodásnál megfogod a kezét, elhúzod, sőt, a gyereket is elviszed magaddal, és elmondod, hogy ez csúnya dolog, nem szabad.
Nyelvöltögetésnél szintén. Nálunk is volt ilyen. Ráadásul "Okos" anyósomtól kezdte eltanulni a nyelvöltögetést, aki azt hitte, hogy ez vicces, pl. ha a gyerek nem akarta azt játszani, amit anyós kitalált, akkor kiöltötte rá a nyelvét (okos nagymama, igaz???) Mikor a lányom is kezdte a nyelvöltögetést, mondtam, hogy ez buta dolog, ilyet okos nagylány nem csinál. Tényleg iszonyú dühös voltam, és ezt a gyerek meg is érezte, látta is rajtam. Nagyon hamar leszokott róla.
Nem írtad, hogy Te hogyan próbálod kezelni a helyzetet. Az a fontos, hogy ne nézd ölbe tett kézzel, hanem mindenképpen reagálj rá.
Hidd el, amire következetesen tanítja a szülő a gyerekét, az nem veszik kárba.
köszönöm a válaszod.Eleinte én is határozottan,már dühösen rászoltam,elvittem,elmagyaráztam,hogy nem szabad,másoknak rosszul esik nagyon,meg fáj,és én is szomorú vagyok mikor ilyeneket mond/csinál,meg megkérdeztem tőle,hogy örülne-e,ha őt ütnék meg csak úgy,meg kicsúfolnák,meg lebutáznák,mondta hogy nem,és ideig óráig használ,és közben beléptünk a csakazértsem,és mindent egyedül csinálok korszakba,és visszajött,és mikor látja,hogy nem tetszik amit csinál,és rászólok,csak azért is csinálja tovább.Próbáltam azt is hogy nem veszem észre,de az sem vezetett eredményre. :(
nem tudom mitévő legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!