Miből olvastok esténként a 2 éves kisgyereketeknek?
Boribon mellett tudom még ajánlani a Vidám meséket (Vlagyimir Szutyejev) - nagyon aranyosak a rajzok és a szöveg is rövid, egyszerű.
Nálunk egyébként meseolvasás "helyett" sokszor a böngészőket kéri a kisfiam, ő választja ki, melyik képet nézzük, és arról beszélgetünk. Most már van, hogy ő meséli el a macijának, hogy mi történik a képeken (pl: "Bálázógép, Maci, látoood?", háláli :)))
Öreg néne őzikéja, Őzanyó
Vidám mesék
Tesz-vesz város
Vackor
Mondókáskönyvek (nagy favoritok voltak)
Icinke-picinke
Bóbita
Nekem a Minden napra egy mese volt a kedvencem kislányként, apu mindig ebből olvasott fel este. Gondoltam, belinkelem, aztán be lehet szerezni könyvben is. Sok jó, érdekes, tanulságos mese van benne.
Nálunk is Boribon a sláger. Én is hiányolok hasonlókat. (Történet jellegű, egyszerű, képes mesekönyveket.)
Böngészőket szereti még, illetve a scolar kiadónak van ismeretterjesztő sorozata, mindenféle témában, kinyitható kis ablakokkal.
Ilyenek, de nem csak autós van.
Weöres Sándor verseket is szoktam olvasni, Gazdag Erzsit tervezek venni majd, szerintem az is tetszeni fog neki.
Köszönöm a tippeket!
Graffalóhoz és tsaihoz még sajnos nincs türelme, azok még várnak a polcon.
Boribont kipróbálom.
Ma előkaptam Szutyejevet (Kispipi).
(A leprellókat napközben szoktuk, azt estére direkt nem akarom, mert az nálunk a mutogatós, interaktív program. Estére valami egyszerűbb, kevesebb illusztrációs, levezető jellegűt szánnék.)
Iciri-piciri, Török és a tehenek- ezeket nagyon szereti.
Illetve mostanában sokat olvassuk a Telhetetlen hernyócskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!