Egyedül nevelem kisfiamat, aki 4 éves lesz. Nem túl sűrűn, de szokott a nagymamánál aludni 1 max. 2 éjszakát. Nagyon szereti öt, nem is ez a baj, hanem hogy mostanában többször mondta, hogy nem szeret itthon lenni, és engem sem szeret, csakis a mamát szereti.Ma úgy volt, h a nagymamája mefy érte az oviba, de mégsem tudott érte menni, és mikor meglátott engem sírt, h én nem kellek neki, anya nem jó, anyát nem szereti. Az óvónők is csak néztek értetlenül. Őszinte leszek, nagyon rosszul esik. Úgy érzem 100%ig mellette vagyok, tényleg igyekszem. Azt hozzá kell tennem, h ezt általában akkor szokta mondogatni mikor tudja, h megy, vagy miután hazahoztam. A köztes időkben ez sohasem téma. Nálatok volt már hasonló? Tényleg magamat hibáztatom milyen szaranya vagyok... :(
10-es vagyok. Most látom, hogy nem heti egyszer alszik ott, ne haragudj! Valamelyik kommentben olvastam, a te kommentedet pedig később olvastam el.
2017. aug. 16. 22:53
12/19 anonim válasza:
Velem volt hasonló, de nem teljesen ilyen. Ekkora, vagy kisebb lehettem, mikor a drága nagymama nagyon az anyukám ellen hangolt. Ilyeneket mondtam, és így viselkedtem, mint a gyereked. Anyukám sok munkával, igyekezettel helyre hozta, de mivel a nagyszüleimnél laktunk, nehezen ment.
Nálatok azért jobb a helyzet, és a gyerekek ezt nem mindig gondolják komolyan. Inkább ez érzelmi zsarolás. Én is mondtam ilyesmiket anyának, hogy ő nem is szeret, mert ha szeretne...... és felsoroltam, mi lenne szerintem, ha szeretne.
Ne vedd komolyan. De legyetek sokat ketten, amennyit csak lehet.
2017. aug. 17. 00:37
13/19 anonim válasza:
Ennyi idősen a "nem szeretlek" azt jelenti, hogy "ebben a pillanatban mérges vagyok rád/akadályozol valamiben/feszült vagyok és rajtad csattan". Ezt sokszor a felnőttek se veszik észre magukon, hogy nem a munkatársat utálják, hanem a helyzetet, hogy ő mutatott rá egy tévedésükre.
Az érzelmi finomságok a kommunikációban még eléggé baltával faragottak ennyi idősen, de ez így is van rendjén.
Valaki említette Méreit, ha már szóba került, jó szívvel ajánlom a Mérei-Binét szerzőpáros Gyermeklélektan c. könyvét. Segít megérteni, hogy adott életkorban mik játszódnak le egy gyerekben és a külvilág felé ezt hogyan kommunikálja.
2017. aug. 17. 05:56
14/19 anonim válasza:
Lehet hogy tényleg nem szeret. Nem kell szépíteni. Egyik haverom is ilyen volt már 4-5 évesen. Most 14-15 éves, de még mindig nem az anyja a kedvence. De miért lenne kötelező az anyát szeretni legjobban ? Attól, hogy megszült még nem biztos, hogy a személyisége illik hozzám. Haverom a nagyszüleit szereti jobban. Én aput szeretem jobban, de azért anyut is szeretem. Anyu nem adott rá okot, de mégsem ő a kedvencem. Haverom anyja viszont adott rá okot. Hiszti Krisztinek szoktuk őt csúfolni titokban. Egy feszült, utálatos, túl szigorú banya.
2017. aug. 17. 06:11
15/19 anonim válasza:
Ja és haveromat senki nem hangolta az anyja ellen. A nagyszülei sem. El kellene fogadni, hogy egy gyerek igenis magától is érezhet így az anyja iránt.
2017. aug. 17. 06:12
16/19 anonim válasza:
Utolsó én arra nem lennék büszke hogy ilyen dedósak vagytok...Hiszti Kriszti...aztán majd ha veletek is hasonlóan bánnak, meg lesztek sértődve.
2017. aug. 17. 08:31
17/19 anonim válasza:
Nem hinném hogy nem szeret. Az csak egy pillanatnyi hangulat volt, mert a mamát várta. Csalódott volt.
Máskor röpül feléd ha mész érte?
2017. aug. 17. 10:19
18/19 A kérdező kommentje:
Igen, mindig nagyon örül, hosszasan ölel magához. Tegnap volt ez. Én is gondoltam rá, h csalódottságában mondta, de azért elbizonytalanodtam. Mindig csak akkor mondja ezt mikor tudja, h jön a nagyis hétvége. Köztes időkben teljesen harmónikus a kapcsolatunk.
2017. aug. 17. 11:19
19/19 anonim válasza:
Akkor meg persze hogy szeret :) Csak kicsit csalódott volt. Még csak 4 éves, nem úgy kell érteni ha mondja is hogy nem szeret, hogy tényleg nem szeret. Úgyhogy nyugodj meg!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!