Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg nem szeret a gyerekem?

Tényleg nem szeret a gyerekem?

Figyelt kérdés
Egyedül nevelem kisfiamat, aki 4 éves lesz. Nem túl sűrűn, de szokott a nagymamánál aludni 1 max. 2 éjszakát. Nagyon szereti öt, nem is ez a baj, hanem hogy mostanában többször mondta, hogy nem szeret itthon lenni, és engem sem szeret, csakis a mamát szereti.Ma úgy volt, h a nagymamája mefy érte az oviba, de mégsem tudott érte menni, és mikor meglátott engem sírt, h én nem kellek neki, anya nem jó, anyát nem szereti. Az óvónők is csak néztek értetlenül. Őszinte leszek, nagyon rosszul esik. Úgy érzem 100%ig mellette vagyok, tényleg igyekszem. Azt hozzá kell tennem, h ezt általában akkor szokta mondogatni mikor tudja, h megy, vagy miután hazahoztam. A köztes időkben ez sohasem téma. Nálatok volt már hasonló? Tényleg magamat hibáztatom milyen szaranya vagyok... :(
2017. aug. 16. 21:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

ááá szeret, te vagy neki a legfontosabb! Csak hát rosszalkodás az jobban megy ott. Neked súlya van minden tettednek szavadnak, nevelsz - helyesen. A nagyszülő lazább...

Mérei Ferenc, a híres és kitűnő gyerekpszichológus mondta egy riportban, mikor kérdezték hogy a saját lányával kapcsolatos nevelésről... hümmögöt - de az unoka! az igen! azzal jól kijöttem - mondta - mert közös az ellenség!

2017. aug. 16. 21:49
 2/19 anonim válasza:
73%
Szia, igaz nekem nincs gyerekem sot, enis reszben csak egy gyerek vagyok. De a gyerekek sokszor mondanak olyan dolgot amivel elerhetik a celjukat, valoszinuleg nem gondolja komolyan hogy nem szeret teged, csak a nagyijahoz akar menni, es meg nem tudja felfogni a szavak jelentoseget hiszen csak 4 eves. Gondolom a nagyi sok olyan dolgot megenged neki amit te nem, engedi hogy segitsen neki pl a sutes-fozesnel, tobbet tud jatszani vele. Gondolom mivel te egyedul neveled, dolgozol is mellette es mar nincs idod olyan dolgokra amire a nagyinak van. Majd kifogja noni, ne vedd komolyan , hidd el hogy szeret teged :)
2017. aug. 16. 21:51
 3/19 anonim ***** válasza:
73%

Én ismerek olyat, ahol tényleg nem szeretik a gyerekek az anyjukat és hasonlóakat mondanak. Neked kell látnod, hogy mennyire vagy vele stresszes, feszült, kiabálós, értelmetlenül szigorú. Tudom, 0-ra leszek pontozva, de ez erre csak te tudod a választ. Lehet hogy csak annyi, mint amit az első írt, de lehet figyelmeztetés is, hogy változtass és ne legyél otthon vele egy felesleges szabályokat betartató, mindig stresszes anya.

Majd kapod itt, a "mindent jól csinálsz" szövegeket, de ez van hogy nem igaz! A jó hír az, hogy akármi is a baj, tudsz rajta változtatni, az ember képes a változásra. De az is lehet, hogy tényleg semmi az egész. Te úgyis tudod a választ, ne azt várd, hogy itt megerősítsenek az önhitegetésben esetleg. Pár sorból SENKI nem tudja itt megállapítani, hogy milyenek vagytok.

2017. aug. 16. 21:57
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors a válaszokat. Nagyon jól esnek a bíztató szavak. Ma tényleg nagyon ledöbbentem az ovis sztori után. Valóban a nagymamánál más. Program, program hátán, amit kiejt a száján azt megkapja, édeségek, csokik stb. Ott fent lehet sokáig. Itthon azért rendszer van, hétköznapokon max. játszótér, de hétvégére mindig valami tartalmasabb program van. Szóval a nagymama lazább, de ezek a szavak most nagyon bántanak.
2017. aug. 16. 22:00
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Nyugi,idővel kinövi.

Én a fiamtól azt hallgattam mindig,hogy ne sértődjek meg,de apát sokkal jobban szereti.De azt is mondta,hogy azért egy kicsivel jobban szeret mint a kutyáját,pedig ő sokkal aranyosabb mint én.Nagyon rosszul esett akkor,de túltettem magam rajta,később már fel sem vettem...

Egyszer

2017. aug. 16. 22:04
 6/19 anonim ***** válasza:
95%
Egyszer megfésült,csatot tett a hajamba,alaposan megnézett,majd közölte,hogy így sem lettem szebb!Hát ez van... 😁
2017. aug. 16. 22:05
 7/19 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van 3-as. Bár nem érzem úgy, h feszült lennék, és kiabálni sem szoktam túl sűrűn. Alapjáraton egy bújós kisfiú, sokszor mondja az ellenkezőjét is. Sokszor megölel, megpuszil, és a nagyis napokon kívül, már messziről rohan hozzám és kapaszkodik belém. Reggel is nehezen válunk el. Ezért is állok a mai jelenet után értetlenül.
2017. aug. 16. 22:06
 8/19 anonim ***** válasza:
45%

Én utáltam hazajönni a rokonaimtól. A szüleim folyton hozzámvágták, hogy ott bezzeg ki van nyalva a fenekem, pedig dehogy. Fel kellett sepernem az udvart, hámoznom a krumplit, összeszedni a tojást. De beszélgettek velem, nem piszkáltak, nem voltak lekezelőek. Valóban, nem volt 8kor takarodó, hanem csak 10kor, és halomra zabálták a csokit, de otthon sem szívesen ettem meg a csokit szívesen, az éjszakázásról is lemondtam volna, csak maradhassak.

Nem vittek programokra, csak az udvarra, játszottak velem társast, tollast, bringáztak, engedték, hogy úgy vágjam fel a krumplit, ahogy nekem tetszik, úgy takarítsam el a foltot, ahogy nekem tetszik.

Anyám folyton piszkált a nem teljesen szabályos krumplik és a nem körkörös takarító mozdulataim miatt, folyton idiótaként kezeltek.

Anya lettem, a nagyinál mások a szabályok, ő tömi csokival és folyton autóztatja, programoztatja, de ha a 3 évesem tehetné, csak velem lenne.

Szerintem sem stimmel valami nálatok, ha ez gyakran előfordul. Néha az én gyerekem is kiakad, hogy haza kell jönnie velem, de azon kívül hogy kiabál, hogy nem, nem csinál semmit, pillanatok alatt lehiggad.

Elég neki elmondanom, hogy otthon ezt meg ezt fogjuk csinálni.(fürdés, mese, buborék)

Szerintem nem normális egyébként a heti 1 alvás sem a nagyinál.

2 hetente 1 éjszaka max, de ott is már rezeg a léc.

2017. aug. 16. 22:32
 9/19 A kérdező kommentje:
Kb. havi 1-szer, vagy másfél havonta szokott ott aludni. A hazajövés változó, van amikor simán elköszönön és jön, van amikor sírdogál egy kicsit, de kb. a következő saroknál már meséli, h miket csinált. Itthon még visszatér a témához, hogy hiányzik neki. Meg a nagymama meséli, hogy sokat emleget, ha sír engem hív, hiába van ő ott. Egyszerűen néha "bekattan" ez a nem szeretlek nála, de a mai durva volt.
2017. aug. 16. 22:41
 10/19 anonim ***** válasza:
30%

Nekem is az a véleményem (és a személyes tapasztalatom is), hogy valami nem kerek nálatok, gondolkodj az otthoni dolgaitokon, és meg fogod érteni, szerintem!

A kisfiam 4 éves. Anyás kisfiú, emellett viszont nagyon önálló, dicsérik az oviban, hogy milyen ügyesen, nagyfiúsan csinálja a dolgait, tehát messze nem az az "anyukaszoknyájamellettülő" típus. Mégis anyaimádat van (és forditva, én is imádom). És a mai reakciója után azt kell mondanom, hogy talán még erősebben érzem a szeretetét, mint valaha. Ma nem dolgoztam, Őt sem vittem oviba, játszottunk, játszóztunk, szép napunk volt. Este felajánlottam Neki, hogy holnap is itthon maradhat, mert holnap pedig a férjem szabadnapos, az ovi pedig még úgyis csak félgőzzel üzemel. Örült, hogy nem kell mennie. Majd este mondtam Neki, hogy tudjon róla, én megyek dolgozni, de apával szuper napjuk lesz. Erre kijelentette, hogy ha én dolgozom, Ő is megy oviba, mert a közelemben szeretne lenni. Tudni kell, hogy a munkahelyem és az ovi szomszéd épületek. Azt mondta, hogy ma is csak azért maradt itthon, mert én is itthon voltam. Egyébként imádja az ovit, vannak barátai is, de minden lehetőséget megragad, hogy velem lehessen. És szerintem ez így természetes egy négyévestől. Ha nem így lenne, azt furcsállanám.

Kb. 2-3havonta alszik a nagyinál, imádják egymást, de sűrűbben nem akarja.

Nekem is nagyon túlzásnak tűnik a heti egy ottalvás. És szerintem az sem oké, hogy ennyire nem ragaszkodik hozzád.

Menj el gyermekpszichológushoz, beszélgessetek egy kicsit, biztosan remek tippekez tudna adni!

2017. aug. 16. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!