Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire jellemző a fogyás...

Mennyire jellemző a fogyás bölcsibe-oviba kerüléskor?

Figyelt kérdés
A kislányom húst hússal eszik és ezt sztem az ovibe nem tudják neki majd biztositani. Sokaktól hallottam hogy fogynak a gyerekek ha bekrülnek. Igaz ez és ha igen mennyit fogynak és mikor áll meg-be a súlycsökkenés?
2010. máj. 24. 12:04
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem a kérdésedre válaszolok de nálunk ez épp fordítva volt.

Kisfiam nagyon rossz evő volt szinte semmit nem akart megenni,soványka volt.Aztán ahogy bekerült a bölcsibe,látta,hogy a többiek szépen esznek és ő is "utánozta" a gyerekeket.Azóta jó evő lett és nem válogatós.

Lehet nálatok is ez lesz,hogy a Te kicsidre hatással lesznek a pajtások és nem fog lefogyni,hiszen ösztönzést kap és enni fog.

Lehet még más ennivalókat is megszeret,nem csak húst a hússal fog enni.

2010. máj. 26. 08:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés. Az én lányomról azt mondták, amióta bölcsibe jár ugyan annyi kiló egy dekával sem több. Tény, hogy már másfél éve ugyan azt a pelenkaméretet használjuk, mert nem változik és még ki sem nőtte. A lányom meg hol eszik, hol nem eszik.
2010. máj. 26. 08:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem majd csak szeptembertől lesz bölcsis a lányom, de szerintem attól függ, hogy miket eszik, mennyire válogat. Az én lányom is nagyon husos, főzeléket viszont nem eszik. Viszont a bölcsiben biztosan sok zöldség és gyümölcs lesz, ezért sajnos tartok attól, hogy eleinte nem nagyon fog enni. Én abban bízom, hogy ha éhes, akkor azt is megeszi és ha azt látja, hogy a többi gyerek eszi, akkor neki is kelleni fog. 2 éves kislány anyukája.
2010. máj. 26. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
65%

Tipp: reggelizzetek meg 7-kor jó bőségesen (virsli, rántotta, tükörtojás, kenyérrel, sajttal, májkrémmel, felvágottal stb., és bölcsi/ovi után estefelé 5-kor is úgy etesd meg, mintha ebédelne. Ezután még este 8 felé jöhet még egy jó kis húsos vacsora.

Egy nagyon válogatós (főzeléket egyáltalán nem evő, de húst szerető) 26 hónapos kisfiú anyukája

2010. máj. 26. 21:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Köszi utolsó, ez nekem is jól fog jönni! Utolsó előtti voltam.
2010. máj. 27. 07:37
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Jézusom! csupa koleszterines kaját adsz a gyereknek? majd nézhetsz ha szívbajos lesz később.
2010. máj. 27. 12:22
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

21:38-as, hány kiló a kisfiad? Komolyan kérdezem. Nem fog így elhízni? 5-kor jól megetetni, + 8-kor még egy húsos vacsora.... még felnőttnek sem egészséges olyankor teleenni magát, nem hogy egy gyereknek. Én ezt azért meggondolnám.

25 hós a kisfiam, elég jóevő, a főzelékeket ő sem szereti, most kezdtük a bölcsit, de én is azt látom, hogy kezd megbarátkozni az egyéb ételekkel is, mivel látja a többiektől és ő is akarja. Én pont próbálom nem tömni őt itthon, hadd szokja meg a rendes étrendet. Picit fogyott, de azért, mert az első hét után rögtön beteg lett a drágám.

A lényeg hogy nem szabad rászokatni a gyereket, hogy bármit csinál, úgysem marad éhes, mert akkor mindig ki fogja várni, amire azt a pár kedvenc egészségtelen ételt megeheti.

Mikor kicsi volt még a kisfiam, annyit aggódtam hogy nem eszik rendesen és baj lesz, de rá kellett jönnöm, hogy tudják ők, mire van szükségük, és nem fognak éhen halni. Ha tömünk egy gyereket, azzal ártunk.

2010. máj. 27. 18:18
 8/10 A kérdező kommentje:

A szin hús nemtudom nektek mióta koleszterines?

A lányom 26 hós és 12,5 kg, 90 cm ami egyáltalán nem túlsúlyos. Hiperaktiv nem egyhelyben elhomokozgatós gyerek, sokat mozog fut, mér lenne baj ha normális kaját adok neki?

2010. máj. 28. 08:44
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, tegnap 18:18-as vagyok, szerintem sem én, sem az előttem válaszoló nem neked mondta a dolgokat, hanem az anyukának, aki még este 8-kor jó kis húsos vacsorát ad... én neki írtam, hogy talán ez nem helyes, bár mindenki szíve joga hogy eteti a gyerekét. Az enyém sem eszik meg semmilyen főzeléket, nálunk ráadásul a hús 2. számú kedvenc, az 1. számú még rosszabb: a kenyér!!! De én vigyázok is, hogy este már ne egyen olyasmit, mi fél 6-kor vacsorázunk, este lefekvéskor a kakaó és kész. Szerintem is teljesen jó a súlya a kisfiadnak, gratulálok hozzá. Az enyém 24 hós, 88 cm, és 11 kiló, ezt már kicsit soványnak is mondta az orvos, bár csak az apja vékony csontozatát örökölte, mert ha ránézel, egyáltalán nem tűnik soványnak.
2010. máj. 28. 14:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Múltkori 21:38-as vagyok.

12 kiló a kisfiam és 93 centi. Azt hiszem ez a súly nemhogy sok, hanem inkább kevés egy ilyen idős kisfiúnak. A kisfiam egyébként is inkább vékony, viszont csupa izom testalkat.

Egy reggeltől-estig egyfolytában mozgó, eleven 2 évesnek kell a fehérje, a hús, akárki akármit is mond. Kellenek a fehér mellett a vörös húsok is, hetente többször, a máj, a tojás (hetente legalább 3-4 tojás!!!), ha nem hiszed, kedves utolsó, olvasd el a kisgyerekek táplálásáról szóló tájékoztatót, amit gyermekorvosok írtak, a pampers.hu szakrovatában (remélem, még fent van)! Szóval ennyit a koleszterinszegény étrendről!

Egyébként pedig kíváncsi lennék rá, ha a te gyereked nem enne meg semmilyen főzeléket, zöldséget, semmilyen formában, akkor ugyan mit adnál neki délután és este? Tejet, müzlit? Ennyit enne egész nap? Igen sovány kis koszt lenne egy életerős kisgyereknek egész napra...

2010. máj. 28. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!