Ti minden este olvastok mesét 3-4-5 éves gyereketeknek?
Kislányom hét éves. Még most is minden nap mesélek neki.
Egész pici korától kezdve olvasatam neki mesét, vagy fejből mondtam.
Illetve rengetek verset mondok neki.
És azt kell mondanom,hogy talán pont emiatt gyöyörűen , választékosan beszél, szárnyal a fantáziája, és nem utolsó sorban ő is imádja a könyveket.
Minden este olvasok neki, nagyon ritkán van kivétel, amikor pl meg akar nézni valamit a tévében hétvégén, vagy eljátssza az időt... olyankor hiába a hiszti, elment a mesére szánt idő.
Olyan nincs, hogy fáradt vagyok vagy nincs kedvem. Néhány ilyen kifogás után félek, hogy már ő nem kérné.
Most 6 éves, kb fél éves kora óta mesélek neki minden este. Könyvből olvasok.
Ha olyan a könyv, vagy nagyon nem tud magával mit kezdeni, előfordul, hogy "csak úgy" délután is olvasok neki.
Kb 5éves korától élvezem én is igazán, mert azóta lehet normális, tényleg élvezhető meséket olvasni. Akkor kezdtük pl az Így neveld a sárkányodat c. sorozatot.
Igaz, hogy a kisfiam már 7 éves, de minden nap olvasok neki, igen.
Valaki itt írta, hogy egyedülálló és dolgozik-én is így vagyok ezzel, de nekem ez belefér és fontos.
Nagyon szeretem ezeket az esti kb. fél órákat, mert ilyenkor van idő a rohanó hétköznapokban is összebújni, egymás mellé telepedni.
Őszintén remélem, hogy még sokáig élvezhetjük ezeket az estéket.
(azt vettem észre a környezetemben, hogy nagyon sokan- akár gyerek, akár felnőtt- talán túl sokat "kütyüznek" és ez talán túl időrabló...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!