Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti minden este olvastok mesét...

Ti minden este olvastok mesét 3-4-5 éves gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Ha nem minden este, kb hetente hányszor? Van akinek erre se ideje, se kedve nincs?
2017. aug. 9. 12:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
Igen, vagy én vagy a férjem. 5 éves a fiunk.
2017. aug. 9. 13:24
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom hét éves. Még most is minden nap mesélek neki.

Egész pici korától kezdve olvasatam neki mesét, vagy fejből mondtam.

Illetve rengetek verset mondok neki.

És azt kell mondanom,hogy talán pont emiatt gyöyörűen , választékosan beszél, szárnyal a fantáziája, és nem utolsó sorban ő is imádja a könyveket.

2017. aug. 9. 13:24
 13/22 Kitti85 ***** válasza:
59%
4 és 5 évesek és nem klasszikusan mesélek könyvből hanem fejből mondom a klasszikus meséket mint hófehérke, csipkerózsika, piroska és a farkas és a többiek. Az alatt nem alszanak el persze hanem utána mondom a gazdag erzsi mesebolt versikéit - még akkor tanultam meg ezeket mikor terhes voltam a naggyal és arra elalszanak olyan jó ritmusuk van :) persze van hogy én is belealszok de ilyenkor szólnak hogy mondóka és folytatom
2017. aug. 9. 13:59
 14/22 Kitti85 ***** válasza:
74%
Ja és a pici 9 hónapos ő persze akkor alszik el mikor a nagyok elalszanak és végre csendben vagyok :)
2017. aug. 9. 14:00
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Minden este olvasok neki, nagyon ritkán van kivétel, amikor pl meg akar nézni valamit a tévében hétvégén, vagy eljátssza az időt... olyankor hiába a hiszti, elment a mesére szánt idő.

Olyan nincs, hogy fáradt vagyok vagy nincs kedvem. Néhány ilyen kifogás után félek, hogy már ő nem kérné.

Most 6 éves, kb fél éves kora óta mesélek neki minden este. Könyvből olvasok.

Ha olyan a könyv, vagy nagyon nem tud magával mit kezdeni, előfordul, hogy "csak úgy" délután is olvasok neki.

Kb 5éves korától élvezem én is igazán, mert azóta lehet normális, tényleg élvezhető meséket olvasni. Akkor kezdtük pl az Így neveld a sárkányodat c. sorozatot.

2017. aug. 9. 14:19
 16/22 anonim ***** válasza:
79%

Igaz, hogy a kisfiam már 7 éves, de minden nap olvasok neki, igen.

Valaki itt írta, hogy egyedülálló és dolgozik-én is így vagyok ezzel, de nekem ez belefér és fontos.

Nagyon szeretem ezeket az esti kb. fél órákat, mert ilyenkor van idő a rohanó hétköznapokban is összebújni, egymás mellé telepedni.

Őszintén remélem, hogy még sokáig élvezhetjük ezeket az estéket.

(azt vettem észre a környezetemben, hogy nagyon sokan- akár gyerek, akár felnőtt- talán túl sokat "kütyüznek" és ez talán túl időrabló...)

2017. aug. 9. 15:15
 17/22 anonim ***** válasza:
59%
7 évesemnek olvasok neki mindig.
2017. aug. 9. 16:25
 18/22 anonim ***** válasza:
59%
lassan tiz éves -(a kicsi 4)-pici koruk óta,minden nap-az nem lehet büntetés,hogy nem mesélek.
2017. aug. 9. 19:15
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Össze kell kapnom magamat mert én töredelmesen bevallom, hogy ritkán olvasok nekik.
2017. aug. 9. 21:00
 20/22 anonim ***** válasza:
59%
Nálunk is úgy alakult,hogy csak nagyon ritkan nincs mese,amúgy minden este.Mindenkinek van egy vagy kettő..(a 6 évesnek már siman mehetnek mese regények,a 3 éves most az Anna Peti Gergon porog,de szeretik a magyar nepmeseket is..)
2017. aug. 9. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!