15 hósan még normális hogy ennyi tápit iszik?
15 hós a babám és eddig csak fogzáskor volt non-stop táp, de most ott tartunk, hogy egyetlen épkézláb étkezése sincs, mindegyiknél az a vége, hogy kipótolom tápival, mert szilárdból csak nyammog. Ha nem adok tápit hogy éhes legyen akkor sem eszik több szilárdat. Pedig kb. 9-10 hónapos koráig úgy szerette a főzelékeket, most meg semmi. Van 2-3 féle (!!!) kaja amit megeszik (pl. zöldborsó, virsli) de minden mást elutasít és az a vége, hogy tápi, tápi, tápi. Éjjel is még kétszer eszik tápit.
Nem árt az ha 15 hósan ilyen kevés "rendes" kaját eszik és ennyi tápit?
Szerintem sem jó ez így, de ezzel gondolom nem sok újat mondtam :)
15 hósan maximum reggel és este kellene kiegészítésnek a tápszer.
Nekem azt mondta egyszer anyósom, hogy az éhes gyerek mindent megeszik. Ez egy "csúnya" hozzállás, fel is háborodtam rajta! Nem alkalmazom egyébként, egészen addig, amíg valamiért fel nem borul az étkezés valami miatt. Tehát nem adok neki olyat amit nem szeret, mondván, hogy ha éhes úgyis megeszi, hanem olyat kínálok neki amit szeret vagy amit nem utál és ha nem eszi meg, akkor nem adom utána azt amit én nem látok jónak. Vagyis éhes marad és a következő étkezést előbbre hozzuk és megint normális étellel kínálom!
Az a baj, hogy hülye lenne megenni az általad készített ételt, ha úgyis tudja, hogy utána tápszert kap. Neki az finom, szereti, az éhségét csillapítja, de nem megfelelő már a számára. Te ezt tudod, te vagy az okosabb, muszáj a sarkladra állnod! :)
Az én kisfiam 3 éves. 1 1/2 éves volt, amikor úgy döntöttünk, elég volt a tápszerből. Ő is 9-10 hónapos korában (nem koráig!) szinte mindent megevett. Aztán csak a tápszer. Hiába próbáltam mást adni, inkább egész nap nem evett. Aztán a cumisüvegbe szépen fokozatosan elkezdtem egyre nagyobb arányban turmixolt főzeléket tölteni a tápszerre. A végén már csak főzelék volt benne, viszont 2 évesen még nem volt hajlandó kanállal enni, csak cumisüvegből. 2 1/2 évesen bölcsis lett. Keservesen, de sikerült a gondozónőknek rászoktatni a kanállal való rendes kaja evésére. Itthon néhány hétig továbbra sem volt hajlandó értelmes kaját enni, főleg kanállal, de most már nincs gond vele.
Az éjszakai evést én gonosz módjára oldottam meg. Már túl fáradt voltam 2 év után még mindig felkelni megetetni a gyerkőcöt, úgyhogy hagytam sírni. Kb. 5-10 percet visított, aztán visszaaludt, és innentől kezdve nem ébredt fel többet amiatt, hogy éhes. Viszont esténként megivott 5-6 dl főzeléket, így reggelre rettenetesen tele lett a pelus.
Tehát ne aggódj, előbb-utóbb rászokik a rendes kajára, és a tápszer tele van vitaminokkal, ha nem is túl laktató. A mi védőnőnk mindig minket hoz fel példának, ha egy kisebb gyerkőc nem akar normálisan enni, hogy tessék: ő sem szeretett enni, mégis hogy megnőtt. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!