Tényleg óriási felelőtlenség, hogy hagytam kb.5 percet focizni a kisfiamat a közelben "lakó" hajléktalan bácsival?
Már a focizás előtt is ott volt, szóval nem te szoktattad oda.
Attól mert valaki hajléktalan, még nem kell elítélni és rossz embernek gondolni.
Gondolom ha egy arra járó nem hajléktalan állt volna le focizni, akkor egy szot sem szolt volna. Ez a férfi is csak egy férfi volt, aki szerzett még egy pár jó pillanatot a fiadnak azzal, hogy párat még passzolgattak.
A szomszédnak meg megmondanám, hogy nem kérek a nevelési tanácsaiból, mert nem akarom, hogy a fiam olyan mentalitású legyen, mint ő.
Szerintem néha vigyél neki 1-1 tál kaját, ha van pluszban. Mert kedves gesztus volt tőle, hogy "focizott" a gyerekkel, te is tehetsz felé egy kedves gesztust.
Ezzel a gyerekedet arra tanítod, hogy ha tehetjük, segítsünk a nálunk rosszabbul élőnek, a szomszédasszony meg had pukkadjon meg!
(mivel írod, hogy "normális" hajléktalan)
Kulfoldon elek, jenenleg anyaszallon lakom a babammal, ergo hivatalosan hajlektalan vagyok.
Kozben egyetemi diplomam van, 10 evig vezeto beosztasban dolgoztam. Valoszinu mar mostanra tobbet ertem el mint a szomszedasszonyod. Barki kerulhet nehez helyzetbe!
Most akkor velem sem focizhatna a gyerek ?!
Egyetértek a válaszolókkal, viszont, kedves kérdező, visszakérdeznék, tényleg jóindulattal, csak hogy kicsit tovább tágítsuk a kört: mitől egyértelmű, hogy az a férfi hajléktalan? Ő állította saját magáról? Vagy hivatalos szervek közölték?
Nem értem, mitől volna olyan egyértelmű, hogy valaki hajléktalan, ha normálisnak tűnik -ahogy utaltál rá-, és nem állat módára viselkedik, meg, mondjuk, nem egy park közepén vette elő a vágódeszkát, szalonnázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!