Tényleg normális, hogy wc-re sem lehet menni a gyerektől?
Amikor 1 éves volt a fiam, inkább örültem neki, hogy jött velem, mert utáltam, mikor nem láttam mit csinál.
2 évesen már kezdett idegesíteni, ilyenkor mindig kértem tőle egy játékot, ő bevonult a szobába megkeresni a kért autót, és elfelejtett visszajönni vele. :D
Most 3 éves, csak megkérem, hogy hagyjon picit békén, és megérti.
Kitartás!
Nem normális. Addig zárd be a szobájába. Ennyi.
Akinél meg a 4 éves viszi a legót végkèpp nem normális.
13-as, miért nem???
Egyben van a wc-fürdő. Szokta kérni, hogy amíg ő kakil, üljek a kád szélére, és így jókat beszélünk.
Nálunk ez nem olyan nagy dolog. A fenekét is én törlöm.
Szerintem az lenne a fura, ha én ott vagyok vele, de ő nem lehet velem.
Mint írtam, a tampon cserét megoldom hogy ne lássa, de miért ne jöhetne be amíg csak ülök a vécén??
Sőt, meztelenül is szokott látni, néha együtt tusolunk...
Persze, hogy hisztizik: szeparációs szorongás, és egyéb életkori sajátosságok. Szépen elmondod neki, hogy a mami most elmegy a wc-re, ő addig marad, de mire elmondja a mondókát, már itt is lesz.
Ez számára is felfogható időtartam, mert a mindjártot meg a két percet még nem érti. És otthagyod.
Igen, visítani fog. Te pedig minden alkalommal elmondod ezt neki, ha kell, 100-szor. Így lassan beépül majd, hogy bízhat benned, visszatérsz. És semmi baja nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!