Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan csináljam? Már komolyan...

Hogyan csináljam? Már komolyan nem tudom mitévő legyek!

Figyelt kérdés
Bilire szoktetásról volna szó.Van egy lassan 22 hónapos kislányom,aki körül 2 hónapja volt,hogy teljesen magától szólt,hogy pisilnie kell.Ez tartott egy hónapig(kakinál már régóta szól,mert csak bilibe tud,mert nagyon szorulásos).EGy hónap után meg egyszer csak fogta magát,és nem szól.Szinte élvezi is hogy bepisil,ugyhogy visszakerült a pelenka.Multkor meglátott egy nagyobb lányt,hogy csokit eszik,és napokig azt hajtotta,hogy kér csokit.Én meg mondtam neki,hogy ő már nagylány volt,aki szól,mikor pisilnia kell,azért ehetett csokit,és majd ha ő is akkora lesz,és szól is ha pisilni kell,akkor kap csokit.Egyész nap szólt a pisiknél,másnap adtam neki csokit,utána meg ugyan ugy bepisilt,és közbe nevetett.Most ilyenkor mit tudok csinálni,hogy rászokjon?Kérlek adjatok tanácsot!Előre is köszönöm
2010. máj. 22. 13:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan élvezi a kontrollt.

Én nem könyörögnék neki, hogy bilizzen. Fél óránként bilire ülteted. Ha bepisil nem leszel mérges -ne lássa, hogy a tököd tele a hugyos gatyáival- elmondod balesetek történnek, ha megtenné hogy legközelebb a bilibe csinálna...egy idő után ha nagy döcögős a dolog akkor ajánld fel neki, hogy választhat a boltban valami finomságot de csak akkor kapja meg, minden produkció után, ha a bilibe pippant és nem a gatyába.

Légy következetes és próbálj meg türelmesnek lenni.

Az egyik ismerősöm lánya az ulőgarnitúrára pisilt állandóan 3 évesen...nálla bevát ez a módszer. Hátha nektek is segít.

2010. máj. 22. 14:22
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod.Azért bosszant ennyire,mert tudom,hogy tudna szólni,mert ha két hónapja tudott,akkor most is tudna,sőt még akkokr se volt rajta pelus,mikor elmentünk itthonról,és vissza is tartotta.Nem tudom miért csinálja.
2010. máj. 22. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez a módszer nem ó mert ha 5-6 évesen is csokit kövelel, mert bilibe wc-be pisilt akkor mit mondasz miért veszed el? 22 hónap még korai eröltetni. Mi 25 hósak vagyunk, se pisi, se kakinál nem szól. Bilire csak ruhástól ül. Pucéran nem. Vagy csak ritkán. Tudja, hogy mire való, de nem tudja használni. Az agyi és pszichés érettségtől függ a dolog. Nem sürgős még.A lényeg az, hogy mire oviba jár legyen szobatiszta.
2010. máj. 22. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok. A finomság nem feltétlenül kell, hogy cukorka v. csoki legyen.

Lehet az akár mazsola is.

De ha nem az, akkor ahogy elkezd általánossá válni, hogy bilizik, elfelejted a cukrot nagyvonalúan...nálla már meglesz a reflex, hogy bilire szalad ha mennie kell. Megdicséred de ne vidd túlzásba azt sem...csak tudja jól csinálta amit tett...és türelem....

2010. máj. 22. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Ráér még, nincs elkésve.

Az én fiam már nagyobb volt, de jártunk így. Érezte, mikor kell pisilni, de nem akart szólni. Nem adtam rá pelust, amikor bepisilt, először ki kellett mosnunk (neki is) a kisnadrágját addig nem tudtunk játszani. Első két alkalommal élvezte a mosást, utána már nem szerette, hogy nem mehet addig játszani. Inkább szólt. Persze jutalmaztuk is. Ha nem volt napközben "baleset", este két mesét lehetett kérni egy helyett.

2010. máj. 22. 17:02
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!ezt az utolsót szerintem ki fogom próbálni,hogy kimossuk a bugyit,aztán majd megáltjuk,hogy mennyire válik be.Tudom,hogy nem késő,de bosszant,hogy tudná,de már csakazértsem.
2010. máj. 22. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam az én lányommal (tesója érkezett, és így jött ki rajta). Meg lehet vetni, én rávertem a fenekére - nyilván nem ütöttem a gyereket, - ja, és voltak kedvenc bugyijai, amiket nagyon szeretett (szerencsém volt). Nem akarta soha levenni őket, de fél óra múlva belepisilt (akár kakilt), muszály volt megszabadulni tőle, ezért iszonyatosan hisztizett. Ekkor magyaráztam el neki, hogy ha nem akarja levenni, nem szabad pisilni bele - egyszerű logikáját megértette, és abbahagyta. Hajrá!!!!
2010. máj. 25. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!