Hogyan csináljam? Már komolyan nem tudom mitévő legyek!
Nyilvánvalóan élvezi a kontrollt.
Én nem könyörögnék neki, hogy bilizzen. Fél óránként bilire ülteted. Ha bepisil nem leszel mérges -ne lássa, hogy a tököd tele a hugyos gatyáival- elmondod balesetek történnek, ha megtenné hogy legközelebb a bilibe csinálna...egy idő után ha nagy döcögős a dolog akkor ajánld fel neki, hogy választhat a boltban valami finomságot de csak akkor kapja meg, minden produkció után, ha a bilibe pippant és nem a gatyába.
Légy következetes és próbálj meg türelmesnek lenni.
Az egyik ismerősöm lánya az ulőgarnitúrára pisilt állandóan 3 évesen...nálla bevát ez a módszer. Hátha nektek is segít.
Az első válaszoló vagyok. A finomság nem feltétlenül kell, hogy cukorka v. csoki legyen.
Lehet az akár mazsola is.
De ha nem az, akkor ahogy elkezd általánossá válni, hogy bilizik, elfelejted a cukrot nagyvonalúan...nálla már meglesz a reflex, hogy bilire szalad ha mennie kell. Megdicséred de ne vidd túlzásba azt sem...csak tudja jól csinálta amit tett...és türelem....
Ráér még, nincs elkésve.
Az én fiam már nagyobb volt, de jártunk így. Érezte, mikor kell pisilni, de nem akart szólni. Nem adtam rá pelust, amikor bepisilt, először ki kellett mosnunk (neki is) a kisnadrágját addig nem tudtunk játszani. Első két alkalommal élvezte a mosást, utána már nem szerette, hogy nem mehet addig játszani. Inkább szólt. Persze jutalmaztuk is. Ha nem volt napközben "baleset", este két mesét lehetett kérni egy helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!