2 év körüli gyermeketek hogy fogadta a kistesó érkezését?
Hát azért 2-es, a két év és a 3,5 között valóban óriási a különbség, össze sem lehet hasonlítani eg kétéves reakcióit egy nála másfél évvel idősebbével.
Az én kisfiam még két éves SEM volt (21 hónapos volt), amikor megszületett a kislányom. Nagyon érdeklődő volt, nagyon élvezte, hogy számítottam a segítségére, hozta a pelust, bekente a kishúga fenekét, kidobta a pelust stb. Pár hétig tartott az újdonság varázsa, aztán megszokta a kisbaba jelenlétét, és különösebben nem foglalkozott Vele. Örült Neki, mindenkinek mutogatta a hugicát a babakocsiban, de otthon szépen, békésen elszöszmötöltek egymás mellett. Amíg a kislányom csak nézelődött, max. forgolódott, naponta többször odaült mellé, mutogatta Neki a csörgőket, aztán szaladt a dolgára, ahogy egy 2 éves teszi.
Nagy változást az hozott, amikor a kislányom elkezdett kúszni-mászni (olyan 7-8 hónaposan). Akkor megkergült az én addig kedves, higgadt kisfiam. Nem tudta elviselni, hogy a kislányom odamászik a játékaihoz, mindent megfog, felborít. Az azt követő kb. 2 hónap a tömény tesóféltékenységről szólt. Megpróbálta bántani a hugit, matrica lett a fiam, nehéz volt, óriási türelem kellett. De megkönnyítette a dolgom, hogy rengeteget olvastam a témában (érdekel a gyermekpszichológia), tudtam, hogy természetes jelenség, és az esetek többségében akkor jön elő, amikor a kisebb tesó elkezd mozgolódni, és a nagyobb gyermek addigi megszokott élettere leszűkül, a kicsi folyton belemászik a kis aurájába.
Túljutottunk azon a húzó időszakon, most már szuper. Most is vannak persze veszekedések, tesóféltékenykedések, közben viszont annyira imádják egymást a gyerkőceim, hogy szívszorító.
Sok-sok türelmet kitartást kívánok! És olvass te is sokat a témában!
köztem és a húgom között 3.5 év van. Anyáék mesélték amikor hazahozták a húgom az volt az első mondatom hogy nem kell vigyék vissza... Féltékeny voltam rá mert hát mindenhol a kisebbnek lehet többet engedni. Suliban is meglátszott a dolog anyának nem volt elég ideje törődni velem alsós koromba és bezárkoztam, kellett egy kis idő mire helyre álltak a dolgok
de hellyel közzel megvagyunk bár elviselhetetlen még most is.. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!