Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan készítsem majd fel 29...

Hogyan készítsem majd fel 29 hónaposa hisztis, akaratos fiamat, hogy kistesó érkezik?

Figyelt kérdés
Még csak az első trimeszterben vagyok, de jó lenne, hogyha adnátok tippket. Első gyermekem teljes embert kíván.
2010. máj. 22. 08:37
 1/3 anonim válasza:
A nöklapja online-n különösen sok cikk van (www.nlc.hu)
2010. máj. 29. 16:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Minél korábban beszélj róla, hogy szokhassa a gondolatot és minél őszintébb vagy vele, annál jobb! Így sem lesz neki könnyű, de lagalább tisztában lesz a helyzetével a jövőt illetően.

Mi annó leültünk (szinte naponta) és megbeszéltük a nagyobbikkal, hogy tudod, jön a pici tesó, aki sok időt fog majd igényelni, de ez nem azt jelenti, hogy veled nem fogunk majd foglalkozni, vagy szeretni. Csak a tesó még semmi sem fog tudni egyedül megcsinálni, nem úgy mint te pl.: te már ügyesen eszel, ügyesen iszol, szépen rajzolsz, (dicsérgetve hozz fel példákat)... stb!

Viszont amint úgy érzed, hogy neked nem jut annyi puszi és ciróka mint a kicsinek, azonnal szólj, és ahogy befejezzük az aktuális teendőnket, téged fogunk "agyon szeretgetni".

Háát ... lehet, hogy nevetségesen hangzik, de nálunk ez nagyon jól bevált. Most már 3 éves a kicsi is, és remekül áthidaltuk ezt az időszakot, mert meg volt rá a jó előre kidolgozott "haditerv".

(Egy 2 gyerekes anyuka.)

2010. máj. 30. 00:14
 3/3 anonim válasza:
Tudatosítsd benne, hogy ő is fontos ebben a várakozásban...tegye a pocakodra a kezét és mesélj arról, hogy ő is ilyen volt, jelezte, hogy "anya itt vagyok és hogy "a nagy testvérem is vár e rám és örül e nekem " -ezt kérdezi ,amikor rugdos..és hogy neki is lesznek fontos feladatai..és készítsen egy rajzot milyennek képzeli a kis jövevényt..stb ....ezek ellenére is féltékeny lesz..amikor szoptattam a fiamat egy szobai szőrme-labdával vele fociztam..stb..de gondolom te is kreatívan ki tudsz találni dolgokat kérd meg, hogy énekeljen neki, mert már mindent hall, ami igaz is...hello
2010. máj. 30. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!