Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni az ennyire...

Mit lehet tenni az ennyire "rosssz" gyerekekkel?

Figyelt kérdés
A két középső fiam teszi kb elviselhetetlenné a a napokat. Csak úgy tudnak játszani, hogy üvöltöznek, ugrálnak, rombolnak, tombolnak. Piszkálják egymást is a nagyobb tesójukat, a kisebbet is. Már leengedtem a kerti medencét, mert ott is életveszélyesek voltak, elzártam a bicikliket, megvontam a mesenézést, nagyon kevés játékot hagytam elöl. Ezek után az ágyneműből építenek bunkert és ugyanúgy megy a vadulás. Játszhatnának kedvükre, de mint ha nem lennének képesek felfogni, hogy nincs üvöltözés nonstop, és nem rombolhatják le a házat, mert nem szeretnék egyfolytában takarítani, pakolni. Mit lehet még tenni?
2017. júl. 6. 08:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hol olvastál olyat, hogy anya hajat tép meg vergődik meg ordibál? Fura, hogy én nyugodt rendszerető békés alkat vagyok, ők meg nagyon nem.
2017. júl. 6. 09:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem mond pedig hülyeséget a válaszoló, lehet, hogy a gyerekeknek tetszik, amikor rosszat csinálnak, te pedig mérges leszel. Én áldott jó gyerek voltam, de nagyanyámat élveztem idegesíteni, szaladgáltam körben a szobában és állandóan kikapcsoltam a szappanoperát, amit nézett, mert annyira tetszett mikor felmérgelődik.

Egyébként én a rongy uncsitesómra azzal tudtam hatni, hogy non-stop vele foglalkoztam, játszottam, egyszer sem lettem mérges, amikor rosszat csinált, szépen magyaráztam neki, mit miért nem úgy kell csinálni.

Esetleg azt próbálhatod még ki, ha van rá lehetőség, hogy az egyik rosszcsontot az egyik nagyihoz, a másikat a másikhoz elviszed 4-5 napra.

2017. júl. 6. 10:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha lennének nagyik :( nem szoktam mérges lenni egyébként, az csak olaj a tűzre. Mindig az az érzésem, hogy másoknak sokkal könnyebb gyerekek jutottak.
2017. júl. 6. 12:59
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
Rosszak, ezért megvonsz tőlük minden szórakozást, ezért még kevésbé tudják lekötni magukat, ezáltal még vadabbá válnak, erre te még elveszel tőlük mást is. Nem veszed észre, hogy ez egy ördögi kör, amibe belekényszeríted a gyerekeidet? Azt várod, hogy ha majd egy üres szobában üldögélnek, szépen lenyugszanak? És még neked áll feljebb, ha feltalálják magukat? Sajnálom a kölyköket. Ahelyett, hogy az anyjuk lemenne velük a játszótérre, ahol ugye kedvükre tombolhatnak, inkább azon rugózik, hogy nem tudnak 5 éves létükre megülni a fenekükön és k ussban lenni.
2017. júl. 6. 15:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Nálunk egy dolog bejött. Amelyik annnnyira rossz és nem fogad szót az azonnal meg a szobájába. Ha közösen rosszak akkor mindkettő megy a külön szobájába. A rossz alatt ne azt értsd, hogy picit nem fogadnak szót, hanem amikor már egy órája visítanak, összevesznek, rombolnak, ajtót csapkodnak és hiába szólok, nem vesznek vissza a lendületből. Nálunk ez lecsillapítja őket és utána újra nyugi van. Igaz, sírnak, rájuk csukom az ajtót, hogy akkor most szépen nyugodjanak meg és ha megnyugodtak, majd kijöhetnek. Általában 10-15 perc elég. Udvaron szintén, ha már végképp nem bírok velük beküldöm őket a szobába, de szigorúan külön szobába. Nekem 3 és 4 éves gyerekeim vannak.
2017. júl. 6. 15:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem tudod mi jött be?

Lemondtam a patika állapotról.

Szerintem neked a legnagyobb bajod az, hogy azzal, hogy játszanak, koszolnak/rumliznak is. Tudom, az én 5 évesem is ilyen. Állandóan rinyáltam, túl hangos vagy, ne labdázz mert feljön a szomszéd, ne piszkáld a tesót, szedd össze a ruhád a földről, blablablabla. A gyerek frusztrált volt, mert nem értette miért cseszegetem olyanokkal, amik nem válnak javára a játék közben, én meg idegbeteg, mert nem fogadott szót.

Aztán egyik reggel felkeltem, és közöltem vele, új szabály lesz. Csak este kell összepakolni, vagy mielőtt megyünk a jatszóra (4 körül megyünk, 7kor jövünk, akkor meg mar pancsi, vacsi, pihi).

Nem mondom, hogy nem bökte a szemem, hogy szinte repülni kell a szobában, de ő sokkal kevesebbet vergődött, én sokkal sokkal kevesebbet morogtam. 2 nap után megtanulta azt a 2 szabályt is, hogy csak a saját szobájában kupizhat, és a legot viszont nem hagyhatja szét (párat felporszívóztam, egyre meg nagyon csúnyán rálépett).

Úgyhogy béke van.

Mindjuk mi sokat játszózunk, sétálunk is.

Én arra jöttem rá, higy az mellett, hogy meg kell őket tanítani a rendszerességre, kell nekik a saját kis birodalmukban a kupi is.

Vedd be te is a leszarom kapszulát. A gyerekeknek a rend mellett kell a szabadság is.

2017. júl. 7. 13:44
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia, ezer éve nem írtam már ide, de most itt az ideje. Hát mintha csak az én fiaimról írtál volna! 6 és 4 évesek és van egy 2,5 éves huguk. A fiúk együtt rèm gyorsan eljutnak ebbe az állapotba amit írtál, a kislány szófogadó, együttérző, érti a nézésemet is rögtön. Én abban különbözöktőled, hogy ilyenkor egyáltalán nem vagyok bèkés, kiabálok, kikelek magamból. Nem rögtön persze, mert előtte végigzongorázok mindent. Aztán nyugodtabb pillanatokban meg rájuk sem ismerek, olyan szépen is el tudnak lenni, de ez a ritkább. Nagyon frusztráló ez a tehetetlensèg érzés. Én azt figyeltem amúgy meg, hogy akkor kezdenek elfajulni a dolgok, amikor nekem dolgom van, neadjisten mosogatok... èn úgy gondolom ekkora gyerekeknek már illene ellenni ennyi időkre, de tény és be is vallom hogy keveset játszok velük leülve, közösen. Dolgozok, mikor hazaérek még kis játszózás, utäna pörgetni kell az esti rutint, 2 naponta főzni, hétvégére meg marad minden más. És egyáltalán nincs patikatisztaság vagy rend, inkább disznóól.

Szóval én egyetértek egy korábbi válaszolóval, illetve ezt az utat próbálom most én is, hogy sokat foglalkozni velük, nem tennivenni amîg ők játszanak. Azt hiszem az elmùlt évek mindenkinek egy kicsit káoszos volt, mindig volt egy pici baba a háznál, mindenkinek kellett ,áldozatokat, hozni - szerintem figyelemhiányosak, és ezt csak évről évre tetéztem a büntetõ-fenyegető hozzáállásommal (amùgy alapból soha nem voltam ilyen, épp az ellenkezője, birkatürelmů, mindenkivel hangot találó).

ami most még gondolatébresztő számomra az Jane Nelsen (remélem jól írtam) Pozitív fegyelmezés c. könyve.

Kitartást nekünk, és ha gondolod nèha megoszthatjuk itt hogy kinek mi vált be végül, mert abszolút klónok a fiaink.:)

2017. júl. 7. 23:01
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Jót mosolyogtam a kérdésen, nekem is van 2, majdnem egykorú fiam, megvolt ez a korszak.:-) Nekem is bejött a lesz@rom tabletta, ha nincs patikarend, hát nincs, nagy cucc, majd este elpakolunk. Legózás egy nagy, kiterített lepedőn ment, azt a végén csak összefogtuk, és beleborítottuk róla a tartóládába. A rombolást nem engedtem, ami leginkább bejött, az a lefoglalás volt, szépen kimentünk focizni, játszótérre, apával mentek biciklizni vagy kirándulni, jó hosszú túrákra, vittek szendvicset, vizet az útra, addig volt egy kis nyugi, összekaphattam a házat. Vittem őket strandra, 4 éves koruktól jártak úszni, nyáron úszótáborba, akkor reggeltől délután 4-ig csend volt, utána is azért kicsit csappant a lendület, mert rendesen kihajtották őket. Annyi volt a megszorítás, hogy este össze kell pakolni, csapkodás, házban koszolás nincs, testi épséget nem veszélyeztetünk. Nem rosszak a srácok, inkább ilyenek legyenek, minthogy ülnek és bambulnak a sarokban vagy a gép előtt.
2017. júl. 8. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!