Mit lehet tenni az ennyire "rosssz" gyerekekkel?
Figyelt kérdés
A két középső fiam teszi kb elviselhetetlenné a a napokat. Csak úgy tudnak játszani, hogy üvöltöznek, ugrálnak, rombolnak, tombolnak. Piszkálják egymást is a nagyobb tesójukat, a kisebbet is. Már leengedtem a kerti medencét, mert ott is életveszélyesek voltak, elzártam a bicikliket, megvontam a mesenézést, nagyon kevés játékot hagytam elöl. Ezek után az ágyneműből építenek bunkert és ugyanúgy megy a vadulás. Játszhatnának kedvükre, de mint ha nem lennének képesek felfogni, hogy nincs üvöltözés nonstop, és nem rombolhatják le a házat, mert nem szeretnék egyfolytában takarítani, pakolni. Mit lehet még tenni?2017. júl. 6. 08:12
1/18 anonim válasza:
nem rosszak, hanem simán gyerekek. vidd ki a játszótérre őket, menjetek kirándulni, ne csak egész nap a lakásban legyenek bezárva.
2/18 anonim válasza:
Jatssz veluk neha! Napirend van?
3/18 anonim válasza:
Ágyneműből bukert építeni nagy királyság, mi is játszottuk gyerekkorunkban.
Le kéne őket foglalni, szerintem unatkoznak.
Két középső fiad, tehát legalább négy gyerek van, ergo a tisztaság elég elérhetetlen álom, hiába takarítasz folyamatosan. Inkább menjetek el valahova, egy héten egyszer meg KÖZÖSEN taharítsatok ki, na nem patika-szinten, csak olyan élhető szinten. Rendrakás mindennap legalább este, lefekvés előtt.
Az ordibálás ellen szerintem legjobb, ha suttogva kezdesz el bezsélni hozzá, de közben a szemébe nézel. Tök fogja idegesíteni, hogy nem hellja, amit mondasz, és egyből elhalkul.
4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok. Nem tudom hol olvastad, hogy be vannak zárva egész nap? :) nem a nappaliban van medence meg bicikli. Természetesen van napirend is, ez ellen is megy a lázadás... Nem hiszem, hogy csak azért mert gyerekek, egész nap üvöltve kelljen rohangálni és mident letarolni. A közös játék nem igazán megy szintén a szabályok be nem tartása miatt. A kérdésem, hogy elérni hogy lehetne náluk azt, hogy erről az öntörvényű vadságról leszokjanak.
2017. júl. 6. 08:24
5/18 anonim válasza:
semmit nem tudsz csinálni, a gyerekek, főleg a fiúk de sok lány is, öntörvényű és vad, durva. mert gyerekek. kell nekik idő, mire megtanulják hogy lehet nem durván is játszani. hány évesek, azt nem írtad?
6/18 A kérdező kommentje:
Sajnos vagy nem én nagyon utálom a koszt. Szanaszét dolgok oké, de ragacsos kéznyomok meg kosz nincs megengedve. Talán ezért tűnik végtelennek a dolog. Naponta kb 10szer el van mondva, hogy viccből nem csapkodjuk a szúnyoghálót, de falra hányt borsó. Valahogy értetlenebbnek látom őket a szokásosnál.
2017. júl. 6. 08:34
7/18 A kérdező kommentje:
A lányom nem volt ilyen, ő már iskolás, a két vadember ovis, 5 és 4 évesek, korban ők nagyon közel vannak, gondolom ez is benne van ebben, hogy ilyenek.
2017. júl. 6. 08:41
8/18 anonim válasza:
Figyelj, amit nem engedsz meg, azt nem teheti meg. Ha megteszi, megy büntibe. Nem újszerű ez a megoldás, de szóljon, aki tud jobbat, úgy, hogy nem csinálsz közben hlyét magadból. Mert ezerszer elmondani az pont ez a kategória.
9/18 A kérdező kommentje:
Akkor légyszi írd le milyen büntetést alkalmaznál. Leültetni, sarokba állítani, játékot elkobozni, mesenézést kiiktatni megvolt. Másnap kezdődik újra. Bevállalja, hogy a hülyeségnek ez az ára és mégis újra megteszi.
2017. júl. 6. 09:08
10/18 anonim válasza:
Ezt, leültetni. Lehet, másnap újrakezdi, akkor újra leülteted. Addig is nyugtod van, le van állítva a gyerek. A cél nem az, hogy egyből felismerje az összefüggést a rosszalkodás és a büntetés között, majd kiiktassa a kiváltó okot, a erosszalkodást, hisz túl nagy a kísértés a másik oldalon. A cél az, hogy megtanulja, hogy nem marad következmény nélkül, ha olyat tesz, amit nem szabad. Hogy anya nem vergődik, tépi a haját és ordibál, ami amúgy tök vicces, hanem beküld a sarokba ő meg csaszatolja tovább a kis tenyérlenyomatokat, ami meg tök uncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!