Számotokra mi az elfogadott "kosz-szint"?
A gyerek öltözetére gondolok. Mi az a szint, amikor még nem öltözteted át, vagy ami belefér?
Az egyik ismerősöm mindent enged a gyereknek, eszik, keni szét magán, leissza magát, tiszta folt-kosz az egész gyerek már mielőtt odaérnek a játszóra. Nálam inkább az ellentéte van, a gyereken elvétve van folt (igaz, ő ilyen típus).
Nálatok hogy van?
(Nem az ismerősömet akarom szapulni, engem nem zavar, ha őt nem zavarja. Csak feltűnt a kettőnk közti különbség.)
Hogy lesz koszos? Pl. leissza magát, ragacsos kézzel megy a homokozóba, azt törli a ruhájában, ül a babakocsiban, szórja maga köré a chipset, gyümölcs a kezében, megy mindenfelé, stb.
Mondjuk az én fiam meg a másik véglet, már akkor is jön, ha egy morzsa van a kezén.
Erre irtam javitast.
Hogy azt nem ertem hogy lehet koszosban egy gyerek. Leirtam hogy bolcsiben is átoltöztetik, nem a fejére boritja az üditot sem, de még babakorában sem evett pl utcán (de pl cumisüvegbol cseppmentesen ivott)hogy foltos legyen es ne legyen átöltözve.
Itthon csak akkor öltöztetem át, ha totális a baleset. Pisis, kakis lesz a ruha (utóbbira rég volt példa, előbbire sajnos gyakrabban- házi vízmű, a legjobb pelenkák se mindig bírják) vagy tetőtől talpig leönti magát vagy leizzad.
Ha elindulunk, tisztát kap (ha addig bekoszolódott). Babakocsiban nem iszik, eszik, ha kell valami megállunk, így kevés az alkalom, hogy összekenje magát, de nem is viszek váltót (így nyáron). A minap fagyi került rá, másik alkalommal meggylé... nem kaptam szívbajt. Gyerek. Nem kell úgy kinéznie, mintha skatulyából húzták volna ki.
Nem szakadt, foltos és mindig tisztán indítom, egy-két folt pedig belefér.
2 lesz nyár végén.
A kosz-szint amugy nálam pl a kivehetetlen rozsdafoltnál van.
Van egy babakék (nekem nagyon tetsző) jó minőségű pólója, amin ugyan halványodik egy rozsdafolt, de nem jön ki. Vagy multkor véletlen hypos vízbe áztattam egy ("vadászós" , katonai, féllábszárig érő jol kinéző) nadrágját és terepszínű lett, ezekre fájo szívvel ugyan, de fátylat vetek.
Én is inkább olyan vagyok, mint te, vagy talán még rosszabb :D
Akármi van, öltöztetem őket. Egyedül egy pici vízfoltot tudok rajtuk elviselni, ha ilyen meleg van, de amúgy semmit. Az otthoni nem bánom, ha koszos, de amiben kilép az utcára az ne legyen az! Van legalább 2-2 szett a kocsiban mind a két gyereknek, így akármi van, azonnal cserélünk. A nagyobb 5 éves, rá nem jellemző. A kicsi 3, rá nagyon is, kettőjük helyett koszolja magát, sőt néha a nővérét is. A kezüket állandóan törlöm nedves kendővel, akár kaja, homok, vagy csak sima bolt után vagyunk.
Szóval engem is nagyon zavar, sőt engem picit más gyerekén is.
3 gyerek van
nem mondhatnám h az a koszos gyerekek lettek volna
szal nem igen kentek szét magukon semmit sem kicsiként sem
de attól függ h éppen hol vagyok/vagyunk
spec én nem jártam komplett ruhacserével a játszóra sem máshova lévén nem kellet ott max homokos lett a gyerek
otthon meg van előke :) vagy partedli ha így jobban ismeritek
Kertes hazban elunk, faluban.
Koszos, foltos ruhaban nem lepunk ki az utcara.
Ha elmegyunk valahova, pl. kirandulni, viszunk csereruhat. Egy apro folt nem zavar. De egy polora esett fagyi, sarfolt, etel igen. De a gyerekeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!