Mennyire normális dolog egy 4-5 évesnél a folyamatos maszturbáció imitálás?
Egy családi napköziben dolgozom, és most találkoztam ezzel a jelenséggel először. Egy 5 éves kislányról van szó, aki amikor altatás van, az ágy szélére csúszik, dörgölőzik hozzá és nyőg. A játszótéren a mászókán, hintán a lába közé veszi a rudat, kötelet és azokhoz dörgölőzik. A minap a lábammal tette ugyan ezt, aztán az asztal lábával.
Szülei szerint kinövi, ne törődjek vele.
A barátnőm kislánya volt ilyen.
(Nagyobb csiklója van más nt az átlag, jobban kilóg) gyorsan felfedezte h jó érzés ez a dörgölőzés :)
A szülők is aggódtak, de a doki azt mondta h majd kinövi. Ha társaságban voltak, akkor rászóltak a lányra h ezt nem illik (kb mint mikor a puki miatt szólt)
És tényleg "leszokott" róla
Azt hiszem a szülőknek kéne elbeszélgetőn a gyerkőccel h ezt mások előtt nem illik
Személyes tapasztalat. 3 éves voltam, amikor felfedeztem, hogy ha egy darabig ritmusosan húzom az ökleimet a nunimnál, akkor végül jo érzés lesz. Konkrétan maszturbaltam. Aztán észrevették otthon es leszúrtak miatta. Nem értettem mi a baj vele, de onnantól kezdve titokban csináltam.
Azt javasolnám, hogy a szülők magyarázzák el neki, hogy nem szabad nyilvánosan csinálni. De könyörgöm, senki ne piszkálja, mert ez normális dolog, ne legyen később bűntudata emiatt!
Igen, teljesen normális a testükkel való ismerkedés leginkább elalvás előtt, azzal semmi probléma, na de a folyamatos, mindenhez dörgölődés szerintem már nem, bár nem vagyok szakember.
Egyszer egy óvónő mondta, hogy az ilyen fokú dörgölődés, mint amit a kérdező is ír, szeretethiányra utalhat.
Köszönöm a válaszokat :) Sajnos a szeretethiány még bele is illene a képbe, karrierista és maximalista szülők becsúszott gyereke.
És engem is a dolog gyakorisága riaszt meg, meg az hogy a szülők szerint normális ha a gyerekük képes a játék helyett inkább ezzel foglalkozni.
Engem imádtak a szüleim, sokat foglalkoztak velem, elmondásuk szerint másfél éves korom óta csinálom :D
12/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!