Mit csináljak a folyamatos hisztivel?
Nálunk is az vált be, amit az első írt. Nem kell figyelni rá. Akkor nincs közönsége ,így felesleges az előadás. :)
Aztán kinövik.
Azt írod, most kezdte a bölcsit. Érthető az ilyen reakció. Ott mindennek meg kell felelni, otthon legalább szeretné azt csinálni, amihez neki van kedve. Így tiltakozik.
Nekem 3 lányom van, nem egyformák, szóval nem várhatod, hogy az egyik olyan legyen mint a másik.
Amit mi szoktunk csinálni:
egy kicsit hagyjuk "fetrengeni", mert ha azonnal próbáljuk megközelíteni, nem enged közel magához. Kb. egy max. két perc után már neki is elege van ám, csak mivel annyira behergelte magát, nem bírja abba hagyni.
Ilyenkor azt mondjuk, "gyere ide, megölellek", vagy mi megyünk oda, és felvesszük, megöleljük. Amikor megnyugodott, letöröltük, orrát kifújtuk stb., akkor meg szoktuk kérdezni, hogy "mit szeretnél?" (mert van, hogy mi sem mindig értjük, miért kezd hisztibe), ha meg tudjuk, miért kezdett sírni, akkor megbeszéljük.
Vagy ha a fenti dolog lenne a kézmosással, akkor kézen fognám, és mondnám, hogy gyere, megmosom a kezed, és együtt elmegyünk.
(Nekem már 4 lesz a legkisebb, és épp ez volt legutóbb nálunk is. :)
Hát nem egyszerű, de én úgy szeretem ezt az időszakot, mert mellett meg annyira cukik, hogy meg kell őket zabálni...
Ha már végtelenül hosszú ideje tart a hiszti (nem sírás, konkrét hiszti földhöz veréssel, ütlegelés stb) akkor volt hogy rácsaptam a fiam fenekére és beküldtem a szobába hogy ott vergődjön. A fenékre csapás csak 1-2 alkalom volt de hatásos volt, kizökkentettem és 1 percen belül lenyugodott.
Sokszor azt csinálom, hogy amikor elkezdi a hisztit pl kézmosás miatt akkor fogom, megmosom a kezét mintha nem is hisztizne, berakom a szobájába és rácsukom az ajtót, elmondom neki a mondókámat (mi a baj, miért vagy ilyen, ez csúnya dolog blabla, de igazából rám sem hederít csak visít) és ott hagyom. 1 perc után jön hogy "bocsi anaaaaa".
Volt hogy játszóházban gurult be mert ő mindenkitől elakarta venni a játékokat de senki nem adta, hiába magyaráztam neki, nem érdekelte, felkaptam, cipő fel és kivittem az autóhoz, elmentünk haza. Én ritkán nézem végig a hisztiket, először megkérdezem hogy mi a baj, ha nem kapok reakciót akkor ott hagyom, had hisztizze ki magát. Ha körülugrálom hiszti közben akkor soha nem hagyja abba.
Fiam 2-2.5 évesen volt a leghisztisebb, most 3 éves, már nagyon ritkán van hiszti, akkor is egyszer rászólok hogy ha nem hagyja abba mehet a szobájába, és már csendesedik is le.
Nem a bölcsi óta tart, csak február óta bőlcsis, de már jóval előtte beindult ez a hiszti dolog, kb 1 éve.
Igen próbáltuk én is meg apja is hogy odaguggoltunk megsimogatni, fel is vettük ölelgettük mert azt gondoltuk, hogy hátha az segít. Volt hogy lenyugodott de mivel az alapprobléma nem oldódott meg részéről, hogy pl ezek után se adom oda a kést, így folytatja a hisztit, hiába magyarázzuk szépen hogy nagyon éles és elvághatja a kezét, áh mintha a falnak beszélnék, pedig tuti érti mert amúgy meg mindent megért, válaszol ha kérdezem, tehát ezt is nyilván érti de makacs.
Volt már aki azt mondta hagyjam rá, de attól hogy nem akar kezet mosni én megmosom neki, tehát nem hagyom rá csak azért hogy abba hagyja a hisztit.
Amúgy imádom persze, cuki, és alapjáraton bújós kislány és sokat szeretgetjük egymást, ő is minket és mi is őt, sokszor ezért is esik rosszul nekem hogy esetleg én ronthattam el valamit, vagy most ez egy ilyen korszak és szépen kinövi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!