Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? Az öccsémnek...

Mit csináljak? Az öccsémnek 39 C°-os láza van.

Figyelt kérdés

Anyu nincs itthon és én vigyázok rá. Rosszul érezte magát, fájtak a kezei és fázott, pedig meleg van a házban. A lázát megmértük és 39. Nem merek neki gyógyszert adni, mert nem tudom melyik a lázcsillapító.

4 éves

2010. máj. 18. 19:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Engedj a kádba vizet, legyen kellemesen meleg a kezednek! A tesódat derékig ültesd a számára kellemes, szokásos hőmérsékletű fürdővízbe, majd a láb felől fokozatosan engedj hozzá a hideg vizet és folyamatos keverd el. Addig hűtsd a vizet, amíg a beteg bőre sápadt színű lesz, illetve márványmintázat jelenik meg a bőr felszínén, ami a bőr hajszálereinek összehúzódását mutatja. A sovány betegeknél ez hamarabb bekövetkezik. A már lehűlt vízben 5–10 perc szükséges ahhoz, hogy a kicsi teste is átvegye az alacsonyabb hőmérsékletet. Vedd ki a vízből, adj rá pizsamát és fektesd le! takard be, de ne túl vastag takaróval! Hívd fel anyukádat, ha tudod! Jobbulást a kis tesódnak!!!
2010. máj. 18. 19:40
 2/17 anonim ***** válasza:
Hűtőfürdő! Lanyos vízbe ültesd, majd a lába felől fokozatosan engedj hozzá hideg vizet, és mosdasd meg. Maximum 5 percig hagyd a vízben. Lehet sírni fog, de muszáj megtenned. Utána 10 perc múlva mérd meg megint a lázat, ha nem ment lejjebb fél óra múlva újabb fürdés.
2010. máj. 18. 19:41
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszi megpróbálom.

Anyut nem tudom fölhívni. Dolgozik és ilyenkor nem lehet nála telefon.

2010. máj. 18. 19:45
 4/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is próbáld meg legelőször is a hűtőfürdőt! Aztán ne vastagon öltöztesd fel és ne is takard be vastagon, mert akkor nehezebb leadnia a hőt.

Nézz körül otthon, ilyen idős gyereknek általában Germicid kúpot, Nurofen vagy Panadol szirupot szoktak adni. Szerintem amelyiket anyukád "használja", abból kell lennie otthon.

Ha nem segít, hívd fel az ügyeletet vagy egy kórház gyerekosztályát, ott niztosan szívesen segítenek, hogy mit tehetsz.

Jobbulást!

2010. máj. 18. 19:48
 5/17 anonim ***** válasza:

Mielőtt elkezdenéd hűtögetni a kádban a beteg testvéredet...,azért nem ártani tudomást venni a láz élettani hatásáról illetve a "hasznáról" is(ha fogalmazhatok ilyen csúnyán).

Ha 40C fok felé megy a láza,azonnal hívd ki az ügyeletet(104 vagy 112 tel.), és ő majd eldönti milyen gyógyszerrel kell csillapítani a lázat. És hívd fel most rögtön szüleid valamelyikét.

2010. máj. 18. 19:54
 6/17 A kérdező kommentje:
Csináltam fürdőt. Anyut meg aput sajnos nem tudom felhívni.
2010. máj. 18. 20:22
 7/17 anonim ***** válasza:

Nagymama, nagypapa, szomszéd?

Most hogy áll az öcséd láza?

Ha nem megy lejjebb, azért kihívnám az orvost, ügyeletet, vagy mentőt, esetleg védőnőt.

2010. máj. 18. 20:30
 8/17 anonim ***** válasza:
Sikerült lehozni?
2010. máj. 18. 20:30
 9/17 anonim ***** válasza:
Igen, hűtőfürdő, kúp vagy Panadol szirup, de ha max. 1,5 órán belül nem kezd lefelé menni a láza mindenképp hívj valakit.Most hogy van?
2010. máj. 18. 20:31
 10/17 A kérdező kommentje:

A szomszédnak tudok szólni.

Még nem ment le semmit.

2010. máj. 18. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!