Mennyi idősen kezdett el önállóan járni a gyereked?
7. vagyok. És mit mond a védőnő + háziorvos erre? A többi mozgásfázis megvolt sorban (gurulás, kúszás, mászás)? Nálunk úgy volt, hogy végülis semmi sem maradt ki, de minden később volt. Jártunk Dévény tornára. Most 7 évesen is jellemző rá, hogy óvatos, megfontolt és nem éppen a leggyorsabb gyerek, viszont nagyon kitartóan csinálja a dolgait, nagy odafigyeléssel.
Szerintem egyenlőre ne aggódj, nem lehet mindenkinek a mozgás a legfőbb erőssége.
Ismét 7.
Ha mindezeket fejlesztő torna nélkül, magától tanulta meg akkor nincs okod aggódni, szerintem. Próbálj meg neki valami tologatós játékot adni, pl. lányoknak vannak azok a babakocsik, fiúknak fűnyíró. Ez megadja neki azt a biztonságérzetet mintha kapaszkodna valamibe. És persze türelem...
Magátol. Köszönöm. :-)
En is így gondoltam, de a doki/védőnő folyton frusztrál valamivel, miközben szerintem semmi baja a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!