Ti minden nap lementek sétálni 1 év körüli gyerkőccel? Ha igen akkor hányszor, mikor és mennyi időre?
Minden nap 2x, délelött is meg délután is.
Őszintén ő is meg én is begolyóznék itthon, mindent hamar megun és ha unatkozik tuti hogy elkezd olyat csinálni amit nem kéne (konnektor,kábelek, tisztítószerek stb) .
Amúgy már nagyon várja, mutogat az ajtóra 10-11 óra tájékán, múltkor esett az eső és nem tudtunk lemenni, folyton ment az ajtóhoz szegénykém.
A szabad térben, friss levegőn való játékot azért ajánlják, mert a kisgyerek tüdeje kicsi a fejéhez, agyához viszonyítva és ha rohangálhat és kiabálhat, akkor több oxigénhez jut, na meg tapasztalati úton ismerheti meg a világot, ami nagyon fejlesztő. És ha elfárad, jobban alszik :)
De ha épp vihar van vagy szmog vagy anyának dolga van vagy nem érzi jól magát, valószínűleg semmi baja nem lesz (maximum téged fog nyúzni és rosszabbul alszik és így mégse hagyja csinálni a fontos dolgot), ha otthon maradtok.
Nekem már nagyobbak a gyermekeim (4 éves és 2 éves), de amikor még otthon voltam Velük, csak aludni jártunk haza. Reggeli után indultunk, ebédre hazamentünk, aludtunk egy nagyot (én is aludtam Velük, hogy bírjam az iramot), délután pedig szintén lementünk, fürdésre értünk haza. A házimunkával hétvégente foglalkoztam, vagy ha a férjem itthon volt, közösen takarítgattunk, így lényegesen kevesebb idő alatt megvoltunk. Sosem volt és most sincs patikatisztaság, viszont van egy nagyon mosolygós, élményekkel teli kis család, akik minden szabadidejüket egymásnak szentelik.
A házimunka mindig megvár, most is ez a mottóm, főleg munka mellett, örülök, ha a délutánt-estét a szeretteimmel tudom tölteni, eszemben sincs házimunkázni. Amíg oothon voltam, kétnaponta főztem annyit, hogy két napig legyen elegendő főtt kaja (a férjemmel úgy alakítottuk, hogy a főzős estéken Ő fürdetett-altatott). Most, ha nincs idő főzni, másnap eszünk a munkahelyi étteremben, a gyerekek pedig esznek az oviban-bölcsiben. Takarítani pedig kizárólag hétvégén együtt. Mosni majdnem minden nap mosok egyet, de amellett nem kell ott ülni. A tiszta ruhákat pedig addig pakolom el, amíg a gyerekek pancsiznak. Egyébként pedig tapasztalat, hogy minél többet vagy otthon, annál nagyobb a kupi. Mi keveset vagyunk otthon, amit előveszünk, el is tesszük, és nem csinálunk újabb kupit.
Te mit házimunkázol annyit, hogy gyakran sétálni sincs időtök? Én szerintem bekattannék a négy fal között.
Mindezt megértem, de akkor sem kell egész napokat a házimunkára szánni. Ha nem is kétszer, napi egyszeri sétának minden nap bele kell férnie. Nem kell minden nap porszívózni, főzni sem kellene minden nap, a mosogatás meg nem vehet el annyi időt mivel gondolom, nap közben ketten vagytok együtt, nem piszkoltok annyi edényt.
Még nem jár, de már biztosan mászik. Vidd a játszótérre, tedd be a hintába, homokozóba, hatalmas élmény lesz neki! El is hiszem, hogy egy évesen nincs kedve órákat a babakocsiban ülni.
Még nem jutott eszedbe ilyen programokat csinálni vele? Sőt, rendszeresen vihetnéd babás programokra, ringatóra, tornára, és akkor nem a házimunka vinné el a napod nagy részét. Elvégre a Gyedet sem a házimunkáért kapod, hanem a gyermekgondozásért.
Na most én le leszek pontozva. :D
Dehogy viszem kétszer, nem mondom, hogy nem fordul elő, de nem ez a rendszeres. Persze, most jönnek azok, akik szerint gyeden vagyok, nem házimunkáért kapom a pénzt. Ja persze, de én utalom ha szalad a lakás. Meg a főtt kajcsit is igényeljük ês nincs pénzem ahhoz, hogy állandóan rendeljünk. Tudom lehet kétnaponta is főzni, meg mikor a gyerek alszik....stb.
Napi egyszer igyekszem vinni. Simán lehet már ebben a korban játszóterezni, nem baj ha nem megy. Sokat szocializálódott a fiam, mióta járunk. De! Ha valamilyen oknál fogva beesik egy-egy nap, hogy nem megyünk, nem dőlök a kardomba.
Na meg direkt nem alakítom ki benne a rendszert, hogy délelőtt játszó. Nem vagyok saját magam ellensége. :D Mikor csak egy hétig ki tudtam vinni mindig délelőtt, akkor el kezdte követelni, és hiába tudtunk volna csavarogni délutàn, az egész napunk káosz volt, mert nem bírta elviselni, hogy nem megyünk. Na azóta, a csavargás, programozás össze-vissza van(minden másban, megy a napirend), azóta nyugodtabbak a napok. Ha tudom kimegyek vele délelőtt vagy délután, esetleg mind2*, vagy néha egyszer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!