Hányszor mosod/mossa a gyermeked fogát egy nap? Mennyire alaposan? Van rossz foga? Illetve milyen idős pontosan a gyerek?
2.5 éves a kis fiam. reggel mosunk együtt fogat, meg ő este fürdésnél.
régebben úgy volt hogy én gyorsan átsikáltam neki, azt odaadtam neki had csinálja ő is. de pár hete hiszti van, ha segíteni próbálok neki. ilyenkor én is veszem a fogkefét és mutatom neki hogy csinálja, és utánoz, ha csak úgy tesz mint aki mossa, mondom neki hogy hangosabban sikálja.
fogai szépek, nem mondom hófehérnek, rendes fogai vannak, nincs rossz közte.
A kisfiam 4 éves lesz, reggel, ébredés után otthon, az oviban ebéd után, valamint este lefekvés előtt otthon megmossuk a fogait. Először Ő sikálja, aztán én ellenőrzésképpen. Egyébként elektromos fogkefét használ. Gyönyörű gyöngyfogsora van.
A kislányom két éves múlt, Neki sajnos a bölcsiben nincs ebéd utáni fogmosás, de reggel és este Ő is megmossa, majd én ellenőrzöm szintén. Ő is elektromos gyerekfogkefét használ, mint a bátyusa.
Hétvégén reggel, délben és esteba főétkezések után együtt mosunk fogat. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a szájhigiéniára.
5 éves. Reggeleste itthon mossa, délben az oviban. Most már egészen ügye benne. Kb.3 éves korától járunk fogorvoshoz félévente, volt már h találta neki apró lyukat rajta. Gyenge kis töméssel be is tömte.
Ha azt látom, h az esti fogmosást elbohóckodja, akkor átsubickolom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!