Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ellátnád anyósod instrukciókka...

Ellátnád anyósod instrukciókkal, ha nyaralni viszi gyereked?

Figyelt kérdés

Lányom 2 éves, és anyósom elviszi szerdán a Balcsira, mi pénteken megyünk utánuk. Tehát 2 éjjelt lesznek együtt, nélkülünk.

Tanácstalan vagyok, hogy adjak-e instrukciókat anyósomnak, vagy várjam meg, amíg ő kérdez rá dolgokra, vagy engedjem utukra őket?

Nem vagyok raplis anyuka, rugalmas vagyok, és nincsenek szigorú szabályok, csak egy-két dolog van, amit szeretném, ha úgy is maradna, az is inkább a gyerek érdekében.

Anyósommal jó a kapcsolatunk, imádja lányom is, de keveset tud a mindennapjainkról, hogy mikor mit hogyan csinálunk.

Amúgy nem féltem, elengedem vele, bízok benne, csak mégis. Ráakaszkodni sem akarok, hisz felnevelt 2 gyereket nagyon jól, nem hülye hozzá...

2010. máj. 17. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én mindenképp elmondanám legalább az alap dolgokat, amiket fontosnak tartok, hogy a megszokottak szerint történjenek. De anyósom biztosan rá is kérdezne. Úgy meg főleg, hogy a mindennapjaitokba keveset lát bele. Ha normális, ezen nem sértődik meg. Szerintem éppen eléggé mutatja a bizalmadat, hogy elengeded vele! :)
2010. máj. 17. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy mondd el. Én a saját anyumnak is elmondom, pedig ő a második anyja a gyerekemnek :) És mindent tud, de néha vannak új szokásai a gyereknek!
2010. máj. 17. 23:23
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Én is elmondanám, már csak azért is mert minden gyerek más, egyrészt másrészt pedig hiába nevelt fel 2 gyereket az nem tegnap volt.Nekem anyámmal volt olyan hogy megkértem hogy kisfiamnak cseréjje ki a pelusát és többet bénázott mint én az első alkalommal, pedig felnevelt 2 gyereket.

Ugyhogy az olyanokat hogy ebéd után azonnal alszik vagy csak fél óra mulva stb. mindenkép.

2010. máj. 18. 06:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze! Nincs ebben semmi gáz. Csak természetesen. Hiszen honnan tudhatná.
2010. máj. 18. 09:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó anyósommal a kapcsolatunk, de a fő vonalat mindig elmondtam neki és el is fogom, mert vannak aranyszabályok, amiket minden nagyszülőnek be kell tartania (kaja). Ezt tiszteletben tartja ő is.

Fontos, hogy csak a fő szabályokat mondom el, határokat, azon belül azt csinálnak, amit akarnak, és ezt is elmondom, meg azt is, hogy biztos vagyok benne, hogy jól ellesznek, bízom benne (csak felnevelt 3 gyereket).

Valahogy így megy, elég jól működik.

2010. máj. 18. 10:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen lásd el instrukciókkal anyósodat,így megkönnyíted az ő helyzetét is,de lányodét főleg.

Természetesen akkor is túl élne 2 éjszakát ha idegenek vigyáznának rá,de a túlélés és az üdülés azért nem ugyanaz.

2010. máj. 18. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:
természetesen elmondanám neki, hogy mi a rutin, mert ez egy 2 évesnek (is) még nagyon fontos. Nálunk Anyukámék vigyáztak a 20 hónapos fiunkra, de nekik is elmondtam, hogy mit hogyan szoktunk, és nem is volt semmi baj.
2010. máj. 18. 13:39
 8/10 anonim ***** válasza:

szia,

kisfiam 22 hónapos lesz, amikor a férjem szüleivel megy nyaralni szeptemberben. mivel hetente 2 nap ők vigyáznak rá 10 hónapos kora óta, igy nem fogok kiselőadást tartani anyósomnak, de azért ahogy változik a manó úgy szoktuk átrágni a dolgokat, főleg nevelés terén. rendes és figyelmes, igyekszik úgy csinálni, ahogy kérjük. nálunk jól működik a kommunikáció, úgyhogy szerintem nyugodtan lásd el tanácsokkal!!

Ági

2010. máj. 18. 15:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon egyetértettetek, ez ritka:-))

Akkor pár szót mondok majd neki, de igazából kiváncsi vagyok, hogy ő rákérdez-e majd.

Na meg nem tudom idő is hogy lesz rá, mert elég rohanós típus... de majd meglássuk..

2010. máj. 19. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:
hajlamosak a mamik a saját fejük után menni :) én amikor kórházba mentem a picivel,és a mamik vigyáztak a nagyra,tételes listát írtam. mit ehet,mit ihat,mit csinálhat és mikor stb. ha besértődik mond meg neki h a te gyereked és ez fontosabb mint a lelkivilága :) pedig nekem is nagyon jó a kapcsolatom anyósommal, de hidd el úgy leszel nyugodtabb,plusz nem mindegy h borul e a nagy nehezen felépített napirend
2010. máj. 20. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!