Mennyi és milyen mesét néz 6 év körüli gyermeked?
Én inkább úgy fogalmaznék,hogy igyekszem én szabályozni,hogy mikor,meddig és mit nézhet,kisebb nagyobb sikerrel.
Előnyben részesíteném a régi,normális meséket(Frakk,Hupikék törpikék,Magyar népmesék,Nils Holgerson,Balu kapitány,stb),de a gyermek fogékonyabb a mostani idióta animációs marhaságokre sajnos...Persze kompromisszumképesek vagyunk,Ő is én is :)
Tévében nézi,nagyon nagyon ritkán laptopon,de akkor sem egyedül.
online játék nulla,sőt,egyenlőre még nem is engedjük hogy használja a gépet.Bőven ráér még.Tudom,hogy a mai gyerekeknek már tök természetes,de mi ilyen szűk látókörű maradi emberek vagyunk :D
Kisfiam 6.5 eves, abszolut eroszakmentes es szofogado, nyugodt gyerek (szerencses vagyok, nalunk az un. dackorszak is kimaradt). Szoval maximalisan megbizom benne, sajat tv-je van Karacsony ota, kezelheti ahogy akarja. Nem szabalyozom, de tudom miket nez mert sokszor behiv minket is ha a kedvenc epizodjait adjak :) Lego Ninjago es hasonlo mesek, de a regieket is szereti, Tom es Jerry, Garfield, stb.
Mivel nem "ritka kincs" neki a tv, ezert nem is bolonditja meg, ugyanugy imad rajzolni, szinezni, sot, mivel tud olvasni, a konyveket is szereti.
Én csak annyira szabályozom, ha úgy érzem sok, akkor megkérem kapcsolja ki.
Hétköznap van hogy nem is tévéznek de van h. 1 órát is. Ez erősen függ az időjárástól és a szabad időmtől. Ha van időm akkor társasozunk, "iskolásat" játszunk, kártyázunk a bent töltött idő alatt. (eleve leginkább szabad levegon vagyunk)
Normál hétvégén szinte nem is vagyunk elektromos eszköz közelébe, minimálisan használja.
Viszont utazásnál, orvosnál a váróreremben, esős napon szoktam hagyni őket.
A múltkor az orvos jól le is teremtett minket, hogy egy 6 éves gyerek, max 2x30 percet nézhet tv-t/ tabletezhez/ telefonozhat stb. Hát kíváncsi lennék ki tartja be. Olyan rosszul esett amúgy; mert mi tényleg figyelünk arra h ne essünk túlzásba és rengeteg dolog érdekli a gyerekeim, az orvosunk meg csak annyit látott h majd' egy órán keresztül nyomta a tetriszt.. Na mindegy.
Amúgy, mézga család, tom és jerry, walt disney mesék, mr been , scoony doo a kedvenceik. 4,5 és 6,5 évesek.
Ja, online játékok: egyszervolt.hu- t szoktuk hasznalni. Sok normalis jatek van fent.
Tableten van eg zongoras jatek ami az abszolute kedvenc.
Amugy super marios jatekok tetszenenek meg neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!