Csinálnátok valamit egy ilyen "gonoszkodó" kislánnyal?
Nemreg a jatszon a fiamat es a baratait,egy osztalytarsuk(elsosok) elkezdte ugralokotellel csapkodni.egy darabig neztem,gondoltam megvedik magukat,megis csak egy kislanyrol van szo.de hiaba kertek,hogy hagyja abba,csak folytatta.aztan meguntam es odamentem.elkertem az ugralo kotelet,megfeszitettem a kezemben es megkerdeztem,hogy utottek e mar meg ilyennel?azt mondta igen.kerdeztem,hogy es fajt?rohogve mondta,hogx nem.
Kerdeztem,hogy akkor meguthetlek vele?eloszor rohogve azt mondta igen.de ahogy lenditettem a kotelet(termeszetesen nem utottem volna meg)egybol mondta,hogy ne,ne.
Mondtam,hogy oke,nem utlek meg.de akkor te se a fiukat.
Ezutan odaalt egy fahoz,es nem mozdult mig lent voltunk(szulo nelkul volt lent.)
Oke,ok mar nagyobbak(6-7 eves korosztaly)
De valami hasonlot csinalnek kisebbel is.
Plusz ha a hintat,mas jatekot direkt elfoglalja,de aztan megy is tovabb a gyerekem utan,akkor szo nelkul lekapnam a 2.-3. alkalommal a jatekrol es raszolnek.
Hát erre ma mi is belefutottunk egy ilyenbe! Kisfiam beleakart ülni a hintába erre leszolitotta egy kislány, hogy nem ülhet bele. Fiam beleült a mellette levőbe.erre a kislány neki állt magyarázni hogy te ugy se tudsz hintázni. Hát én nem hagytam hogy ez menjen, egyből szoltam,hogy de igenis tud! Aztán durcásan dobálgatni kezdte a hintát. En meg magyaráztam a gyerekemnek, hogy ő is hallja, csunya kislány csunyán játszik, nem kell utánozni.
Én nem fogom a folyamatos mártirkodásra tanitani a gyerekem, az biztos. Benne semmi ilyen nincs soha, remélem majd oviban megtudja védeni magát. Nyáron gyakorolni kéne.
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem szoktam kísérgetni a lányom, mert nem igényli, nagyon jól elbíbelődik egyedül a játszón, de mindig figyelem. De nem is szeretnék olyan lenni, aki mindig a nyomában van, szeretném, ha ő is majd meg tudná oldani az ilyen eseteket.
Kaptam hasznos tanácsokat, ma nem találkoztam velük, de ha megint ilyen történne, akkor megpróbálok valamit kezdeni a kislánnyal. Nem durván, de azért határozottan. Majd meglátjuk mi lesz belőle.
*az én gyermekem jelenleg nem konfrontálodik. Ha fenyegetve érzi magát, elkerüli az illetőt. Pl amikor dirigált neki a kislány, hogy nem ülhet a hintába, még szohoz sen jutottam, átült a másikba és még kedvesen várta hogy majd együtt hintáznak! Mire a kislany inkább dobálni kezdte a hintát..
Gyermekem még túl jo..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!