Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csinálnátok valamit egy ilyen...

Csinálnátok valamit egy ilyen "gonoszkodó" kislánnyal?

Figyelt kérdés
A játszótéren, ahova járunk szokott szintén járni egy anyuka a két gyerekével, a nagyobbik egy 4 éves kislány. Megfigyeltem, hogy ez a kislány mindig próbálja megríkatni a kisebbeket. Múlt héten pl.volt ott egy kisfiú, akin amúgy is látszott, hogy érzékenyebb. Nem messze voltak tőlem, egyszer csak a kisfiú hátra esett. Azt nem tudom, hogy a kislány lökte-e fel, nem láttam, lehet magától botlott meg. Látszott, hogy kicsit megszeppent, de nem sírt. De azt hallottam utána, hogy a kislány azt suttogja neki, hogy sírjál, meg nem hallottam még miket suttogott, de a kisfiú végül nagyon elsírta magát, alig tudták megnyugtatni a szülei. De amikor már ott voltak, mondogatta kedveskedve a kisfiúnak, hogy ne sírjon, nincs baj. A lányommal is történt ilyen. Felmászott az egyik játékra, a kislány utána ment. Neki is elkezdett halkan beszélni, meg beállni a játékok elé, hogy ne tudjon hozzájuk férni. A lányom nem esik hamar kétségbe, ment tovább másfelé. Utána ment, suttogott neki valamit, végül sírva jött hozzám a lányom. Valamit magyarázott, hogy a szoknyájára mondott valamit a kislány, de nem értettem, 2 évesen még nem mindig tudja elmondani. Mikor ránéztem a kislányra, akkor csak azt mondta ártatlanul, hogy ő csak azt mondta rá, hogy szép a szoknyára. Ezt el tudta volna mondani, meg akkor nem jött volna sírva... De számtalan ilyen esett van, hogy látszik, csak azt szeretné, hogy sírjanak a kisebb gyerekek. Több hinta van, de mikor egy kicsi megindul valamelyikhez, gyorsan odaszalad és feltérdel rá, hogy azon ő hintázik. De amint a kisgyerek megindul egy másik felé, ahhoz rohan, hogy befoglalja. Látszik eszébe sincs hintázni. Ugyanilyen, amikor egy játékot vagy virágot mutogat egy gyerek felé, de amint az nyúl érte ő elkapja és mondja, hogy nem kapod meg. Múltkor ijesztgetni próbálta a kicsiket azzal, hogy rájuk kiabált, de mikor a szülő odament, csak mondta kedvesen, hogy oroszlánosat játszik. Az anyja a kistestvérét kísérgeti mindenhova, nem tudom, hogy tényleg nem veszi-e észre vagy csak nem akarja. A kislánnyal kéne beszélni? Vagy az anyukával? Az a baj, hogy ő olyan típus, aki azt gondolja mindent jól csinál, a gyerekei tökéletesek, így nem hiszem hogy célt érne a dolog. De már nagyon zavar, hogy ha ott van a kislány, akkor biztos hogy ilyennel szembesülök.
2017. máj. 17. 23:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%

Nemreg a jatszon a fiamat es a baratait,egy osztalytarsuk(elsosok) elkezdte ugralokotellel csapkodni.egy darabig neztem,gondoltam megvedik magukat,megis csak egy kislanyrol van szo.de hiaba kertek,hogy hagyja abba,csak folytatta.aztan meguntam es odamentem.elkertem az ugralo kotelet,megfeszitettem a kezemben es megkerdeztem,hogy utottek e mar meg ilyennel?azt mondta igen.kerdeztem,hogy es fajt?rohogve mondta,hogx nem.

Kerdeztem,hogy akkor meguthetlek vele?eloszor rohogve azt mondta igen.de ahogy lenditettem a kotelet(termeszetesen nem utottem volna meg)egybol mondta,hogy ne,ne.

Mondtam,hogy oke,nem utlek meg.de akkor te se a fiukat.

Ezutan odaalt egy fahoz,es nem mozdult mig lent voltunk(szulo nelkul volt lent.)

Oke,ok mar nagyobbak(6-7 eves korosztaly)

De valami hasonlot csinalnek kisebbel is.

Plusz ha a hintat,mas jatekot direkt elfoglalja,de aztan megy is tovabb a gyerekem utan,akkor szo nelkul lekapnam a 2.-3. alkalommal a jatekrol es raszolnek.

2017. máj. 18. 10:20
 12/15 anonim ***** válasza:
16%

Hát erre ma mi is belefutottunk egy ilyenbe! Kisfiam beleakart ülni a hintába erre leszolitotta egy kislány, hogy nem ülhet bele. Fiam beleült a mellette levőbe.erre a kislány neki állt magyarázni hogy te ugy se tudsz hintázni. Hát én nem hagytam hogy ez menjen, egyből szoltam,hogy de igenis tud! Aztán durcásan dobálgatni kezdte a hintát. En meg magyaráztam a gyerekemnek, hogy ő is hallja, csunya kislány csunyán játszik, nem kell utánozni.

Én nem fogom a folyamatos mártirkodásra tanitani a gyerekem, az biztos. Benne semmi ilyen nincs soha, remélem majd oviban megtudja védeni magát. Nyáron gyakorolni kéne.

2017. máj. 18. 19:52
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Nem szoktam kísérgetni a lányom, mert nem igényli, nagyon jól elbíbelődik egyedül a játszón, de mindig figyelem. De nem is szeretnék olyan lenni, aki mindig a nyomában van, szeretném, ha ő is majd meg tudná oldani az ilyen eseteket.

Kaptam hasznos tanácsokat, ma nem találkoztam velük, de ha megint ilyen történne, akkor megpróbálok valamit kezdeni a kislánnyal. Nem durván, de azért határozottan. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

2017. máj. 18. 23:28
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fontos, hogy azt tanulja belőle a gyermeked, hogy kiállunk magunkért. A fenyegetőzést pl az ugrálokötéllel nem javaslom mert ilyen mintákat nem tud tanulni gyerek a gyerekkel szemben! Valahogy ugy kellene reagálni ahogy szeretnéd hogy ilyen esetekben a gyermeked tudjon reagálni.
2017. máj. 19. 08:57
 15/15 anonim ***** válasza:

*az én gyermekem jelenleg nem konfrontálodik. Ha fenyegetve érzi magát, elkerüli az illetőt. Pl amikor dirigált neki a kislány, hogy nem ülhet a hintába, még szohoz sen jutottam, átült a másikba és még kedvesen várta hogy majd együtt hintáznak! Mire a kislany inkább dobálni kezdte a hintát..

Gyermekem még túl jo..

2017. máj. 19. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!